21 Ιουλ 2017

«Ξεβρακώθηκε» η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές. Ο λαός, θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου, που διώκεται για τα "μαϊμού" στολιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τα οποία ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, έφεραν τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε η κυβέρνηση. «Ξεβρακώθηκε» απέναντι στους δανειστές για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. 

Με τροπολογία που έφερε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, αποδεχόμενη η κυβέρνηση προφανώς πώς κακώς έπραξε που αμφισβήτησε τα μαϊμού στοιχεία βάσει των οποίων η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια.



Έτσι όπως τα γράφετε κύριοι, είναι σαν να πληρώνει η κυβέρνηση, και όχι ο ελληνικός λαός, τον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Γιατί δεν γράφετε τα πράγματα ως έχουν;

Ο λαός θα κληθεί και πάλι να πληρώσει μέσω νέων φορολογικών, αυτό το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.


Όσο για τις ενέργειες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με την αναίρεση, η προσωπική μου άποψη είναι πως ενήργησε για να καλύψει τα νώτα της και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. 


Η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ.

Το Ελληνικό Σύνταγμα, τους δίνει το δικαίωμα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Σε ότι αφορά στην Θάνου,  και τις ενέργειές της... η απάντησή μου είναι: Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ... 1.20.




Υ.Γ.1. Πόσοι και ποιοί της συγκυβερνητικής ΜΑΦΙΑΣ, θα ψηφίσουν τηνΝΤΡΟΠολογία;;; 
Ε ρε τι σας έχω για... ορντεβρ...

Υ.Γ.2. Εκτιμω και σέβομαι τους κοντούς ανθρώπους και ουδέν ρατσιστικό στην άποψή μου... αρκεί να σέβονται και να τιμούν οι ίδιοι την συνείδησή τους.

 




Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε η κυβέρνηση. «Ξεβρακώθηκε» απέναντι στους δανειστές για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. 



Με τροπολογία που έφερε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, αποδεχόμενη η κυβέρνηση προφανώς πώς κακώς έπραξε που αμφισβήτησε τα μαϊμού στοιχεία βάσει των οποίων η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια.


Πριν καν περάσει ένα 24ώρο από την ώρα που η εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε στις κακουργηματικές ευθύνες του κ. Γεωργίου για το υψηλό έλλειμμα του 2009, ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να καταβάλει και αποζημίωση στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.


Αυτό συνέβη μάλιστα την ίδια ώρα που η Βασιλική Θάνου με την ιδιότητα της επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επισκέπτονταν στο γραφείο της την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρίας Δημητρίου. 

Είναι προφανές πώς η επίσκεψη αυτή συνδέεται με την υπόθεση του κ. Γεωργίου, αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα.





Η κυβέρνηση πάντως υπέστη μία ταπείνωση απέναντι στους δανειστές. 

Πιο Συγκεκριμένα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει τα έξοδα υπεράσπισης του εκάστοτε προέδρου και του προσωπικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σε περίπτωση δίωξης για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.


Μάλιστα, η ρύθμιση αυτή έχει και αναδρομική ισχύ προκειμένου να βγει… λάδι ο εκλεκτός των δανειστών Ανδρέας Γεωργίου. 


«Ισχύει και για τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος έπαυσε να ασκεί τα καθήκοντά του», αναφέρεται και έτσι ο κ. Γεωργίου καθαρίζει με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που θεωρούσε υπαίτιο τόσο το εν λόγω στέλεχος όσο και την κυβέρνηση Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας στα μνημόνια με παραποιημένα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα.


Το ότι θα οδηγούνταν σε άτακτη υποχώρηση η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα φάνηκε από το πρωί. 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς τυπικά μόνο δεν πήρε θέση στο δικαστικό σκέλος λέγοντας πως «είναι θέμα αρχής» και πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει νομικές διαδικασίες χωρών – μελών».




Στη συνέχεια ωστόσο, έσπευσε να δικαιώσει  το έργο Γεωργίου υποστηρίζοντας ότι «η Κομισιόν θεωρεί ότι με τις αλλαγές στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ που ξεκίνησαν από το 2010, όταν ανέλαβε ο κ. Γεωργίου υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Υπηρεσία λειτουργεί αποτελεσματικά και αξιόπιστα».  


Πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Σχοινάς ότι τα στοιχεία της περιόδου 2010-2014 είναι αξιόπιστα επιχειρώντας να ακυρώσει όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας περί παραποίησης των στοιχείων για το έλλειμμα με άμεση εμπλοκή και υπευθυνότητα του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ.




Δεν ήταν μόνο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν που τοποθετήθηκε υπέρ του κ. Γεωργίου. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι «στις περιπτώσεις της αναίρεσης δεν κρίνονται πραγματικά ζητήματα αλλά το αν και κατά πόσο έχει ερμηνευτεί ορθώς ο νόμος».


Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναγνώρισε μάλιστα ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ελήφθησαν από το 2010 με τους δανειστές βασίστηκαν στο έλλειμμα που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ επί ημερών Ανδρέα Γεωργίου. 

«Σε ότι αφορά στο έλλειμμα όλη η δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε στην Ελλάδα στηρίχθηκε στο έλλειμμα του 2009 το οποίο ελήφθη ως πραγματικό στις σχετικές συμφωνίες με τους δανειστές». 

Είναι αυτό που λένε, «πόσα θες να μας τρελάνεις».




Και όχι μόνο ο κ. Τζανακόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θεώρησε πώς το θέμα είναι «περασμένα ξεχασμένα». 

«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» τόνισε προφανώς για να μην υπάρξουν νέες τριβές με τους δανειστές.


Πηγή
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου