3 Αυγ 2017

Σημαιοφόροι από κλήρωση και όχι αριστεία ! ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

 "ΙΣΟΤΗΣ -ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ"



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΔΕΚΑ ΨΗΦΟΙ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΨΗΦΟΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΨΗΦΟΥ ΕΝΟΣ ΚΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΙ ΨΗΦΟΙ ΧΙΛΙΩΝ ΚΟΝΙΚΛΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ, ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΜΙΑΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΥΓΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΑΕΤΟΥ..

ΕΤΣΙ "ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ" ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΛΟΓΩ...ΒΑΘΜΟΥ ΑΡΧΑΙOΤΗΤΑΣ ΚΛΠ.

ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΤΥΦΛΑ ΣΕ "ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ", ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ  Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΑΤΕΡΜΟΝΑ, ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΚΕΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

Η ΕΙΔΗΣΗ:




Η κληρωτίδα θα ορίζει πλέον τους σημαιοφόρους στα σχολεία και όχι η βαθμολογία τους. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις και σκωπτικά σχόλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήττοντας την έννοια της αριστείας, στοχεύει στην εξίσωση των μαθητών προς τα κάτω, καθώς δεν επιθυμεί να αμβλύνει υπέρ των αδυνάμων τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες του εκπαιδευτικού συστήματος και την ίδια στιγμή δεν θέλει να καταργήσει τις παρελάσεις δυσαρεστώντας τους ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε για τα δημοτικά σχολεία ότι «η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικού παιδαγωγικού κλίματος στη σχολική μονάδα και αποφεύγοντας τους ανταγωνισμούς και τις διενέξεις μεταξύ των μαθητών». Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξετάζει ανάλογη απόφαση να εφαρμοστεί στα γυμνάσια και στα λύκεια. Οι σημαιοφόροι παρακολουθούν την τελευταία τάξη του σχολείου τους και η επιλογή τους γίνεται με βάση τις επιδόσεις κατά την προηγούμενη τάξη. Επίσης, ο εκκλησιασμός στο δημοτικό θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Οι κορυφαίες στιγμές των σημαιοφόρων και των παραστατών τους είναι κατά τις μαθητικές παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου και στις 25 Μαρτίου. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολίτης, ουκ ολίγοι γονείς πιέζουν τους δασκάλους για τη βαθμολογία των παιδιών, έχοντας ως έγνοια τη διεκδίκηση της θέσης του σημαιοφόρου στη ΣΤ΄ δημοτικού.

Η απόφαση, ωστόσο, προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από τα κόμματα. Η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι «η ηγεσία του υπουργείου, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, ανατρέπει παραδόσεις δεκαετιών στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού. Για άλλη μια φορά αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας. Το μήνυμα που δίνουν στη νέα γενιά είναι ότι δεν χρειάζονται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση, αλλά τύχη. Αυτό επιχειρεί λυσσαλέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –

ΑΝΕΛ στην Παιδεία, να γίνουν όλοι ίσοι με το βλέμμα προς τα κάτω. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα της μετριότητας και της ημιμάθειας». Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε ότι «η αριστεία και η επιβράβευση μετατρέπονται σε μια διαδικασία λοταρίας. Η παιδαγωγική αξία των κινήτρων για μία ακόμη φορά λείπει από το εκπαιδευτικό λεξικό της πρώτης φοράς Αριστερά. Τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων κ. Υπουργέ». Το Ποτάμι, από την πλευρά του, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει την ιδεοληπτική της αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας. Κάτι τόσο τιμητικό, όπως το να είσαι σημαιοφόρος του σχολείου σου, μετατρέπεται σε διαδικαστική υποσημείωση. Ετσι, για ακόμη μία φορά, όπως και με τον τρόπο εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία, “μαθαίνει” στα παιδιά ότι για να ξεχωρίσεις δεν χρειάζεται προσπάθεια αλλά “τύχη”!». «Η Ν.Δ. μαζί με τη Χρυσή Αυγή μας

κάνουν κριτική. Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη. Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Ολοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους» απάντησε ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου.

Ωστόσο, η απόφαση είναι, εκτός των άλλων, και μια προσπάθεια της κυβέρνησης να «χαϊδέψει» το στενά κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η πάγια θέση της Κουμουνδούρου ήταν και επισήμως παραμένει ότι οι παρελάσεις θα πρέπει να καταργηθούν ως θεσμός αναχρονιστικός, που στρατιωτικοποιεί τους μαθητές. Ομοίως, και για τις στρατιωτικές παρελάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της κατάργησης, θεωρώντας τες μιλιταριστικό κατάλοιπο. Κομματικό στέλεχος σχολίαζε χθες, ότι η απόφαση για την κλήρωση σημαιοφόρων είναι μέτρο προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά ότι τελικά το σημαντικό είναι να καταργηθούν οι παρελάσεις. Βεβαίως, τα χέρια της κυβέρνησης είναι δεμένα, τουλάχιστον για όσο διαρκεί η συγκατοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Είναι δεδομένο ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα και μια απόφαση για κατάργηση των παρελάσεων, μαθητικών και στρατιωτικών, θα προκαλούσε σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση. Ετσι, το θέμα έχει μπει στο περιθώριο της κυβερνητικής ατζέντας, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, χθες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σχολίασε επικριτικά την απόφαση.

«Nα προηγούνται οι υψηλότεροι»

Τη δική του άποψη για τα κριτήρια επιλογής των σημαιοφόρων έδωσε χθες, μιλώντας στην «Κ», για την απόφαση του

υπουργείου Παιδείας ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. «Ποτέ δεν μετείχα σε παρελάσεις, διότι ήμουν τόσο άρρυθμος που θα μπέρδευα τους υπόλοιπους μαθητές. Παρ’ όλα αυτά δεν μου δημιουργήθηκαν συμπλέγματα ή αίσθημα αδικίας. Θεωρώ το ζήτημα έλασσον. Ως ένας άνθρωπος που δεν με ενοχλούν οι παρελάσεις – αντίθετα τις θεωρώ μεγάλη γιορτή έχοντας ως αναφορά και την παρέλαση στη “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη, όπου η Μελίνα Μερκούρη συναντά εκείνο το ωραιότατο αγόρι, τον σημαιοφόρο Αντώνη. Στις παρελάσεις θέλουμε να θαυμάζουμε τα νιάτα της πατρίδας μας, γι’ αυτό το λογικό είναι να προηγούνται οι υψηλότεροι και οι πιο ευσταλείς μαθητές».  

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου