12 Φεβ 2018

Η Τουρκία “τρέχει” το ελικοπτεροφόρο Anadolu εμείς βλέπουμε τα ναυπηγεία μας να “πεθαίνουν"

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το μέλλον είναι άγνωστο…Στην Ελευσίνα η κατάσταση αβέβαιη. Το κράτος αμήχανο και οι ιδιώτες, ειδικά οι εφοπλιστές που πανηγυρίζουν για το μέγεθος του ελληνικού εμπορικού στόλου, “σφυρίζουν” αδιάφορα ή κρύβονται πίσω από επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με τη δεκαετία του ΄80. Την ίδια ώρα στη Τουρκία το πρώτο τμήμα του πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων (TCG ANADOLU L-400) που κατασκευάζει η Τουρκία ,σε τουρκικό ναυπηγείο, είναι έτοιμο. Κι όπως φαίνεται όπως είχαν προγραμματίσει οι Τούρκοι, το 2021 θα το ΄χουν έτοιμο…
Το Anadolu ναυπηγείται στο τουρκικό ναυπηγείο SEDEF .

Το υπόστεγο του Anadolu, που θα φιλοξενούνται τα πτητικά μέσα έχει έκταση 900 τετραγωνικά μέτρα. Κάτω από το κατάστρωμα του υποστέγου, βρίσκεται το κατάστρωμα μεταφοράς βαρέων οχημάτων, συνολικής έκτασης 1.410 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν 29 άρματα μάχης Leopard 2A4, ενώ ακόμη 17 Leopard 2A4 μπορούν να φιλοξενηθούν στην δεξαμενή του πλοίου, η οποία έχει συνολική έκταση 1.165 τετραγωνικά μέτρα (μήκος 69,3 μέτρα, πλάτος 16,8 μέτρα).
Η δεξαμενή, όταν δεν μεταφέρει οχήματα, μπορεί να φιλοξενήσει αποβατικά σκάφη και πιο συγκεκριμένα 4 LCM-1E/LCM-8, 4-6 σκάφη τύπου RIB, εναλλακτικά 1 LCAC. (Landing Craft Air Cushion ή αλλιώς μικρό hovercraft).
Όσον αφορά τα οπλικά συστήματα για την αυτοπροστασία του το πλοίο θα διαθέτει:
α. 5 πυροβόλα 25 χιλιοστών επί τηλεχειριζόμενου πυργίσκου STOP της ASELSAM
β. 2 συστήματα CIWS Phalanx των 20 χιλιοστών
γ. 1 αντιπυραυλικό σύστημα RAM Mk 31 Guided Missile Weapon System (GMWS).
γ. Επιπλέον θα διαθέτει το σύστημα αντιμετώπισης τορπιλών (HIZIR) και το σύστημα αντιμέτρων KALKAN, τα οποία κατασκευάζονται επίσης από τουρκικές εταιρείες.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα συστήματα θα εξοπλιστεί με το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης GENESIS ADVENTτης τουρκικής εταιρείας Havelsan και το ραντάρ έρευνας Smart-S Mk2, ενώ το σύνολο των ηλεκτρονικών υποσυστημάτων επικοινωνιών και προστασίας του πλοίου θα είναι τουρκικής κατασκευής.
Εμείς παρακολουθούμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε τα δικά μας ναυπηγεία ζωντανά μέρα με τη μέρα…
πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου