8 Αυγ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
PAN-MACEDONIAN UNION OF THE
MACEDONIAN STRUGGLE
GREECE – AUSTRALIA
Τηλ: 6984474721

     Αρ. Πρωτ.: -357-  
    Θεσσαλονίκη, 06/08/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. Αγωνίζεται επί χρόνια για την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία του Αρχαίου, Μεσαιωνικού, Νεωτέρου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως Γευγελή, Λυχνίδα-Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Μοναστήρι, καθώς και την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.
Δεν αποδέχεται, δηλώσεις  σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, που είναι ιστορικά απαράδεκτες, αβάσιμες και εθνικά επικίνδυνες και τροφοδοτούν την σχιζοφρενική παράνοια των ιθυνόντων της γειτονικής χώρας, χρηζόντων τουλάχιστον ιατρικής ψυχιατρικής  παρακολούθησης.
 Οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει ότι σε σχέση με τα συλλαλητήρια του πρώτου 10ήμερου του Σεπτεμβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης στηρίζει, μεν την κάθε εθνική προσπάθεια που θα υποβοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειας του έθνους, αλλά είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση ή και ακόμα χειρότερα κομματικοποίηση τους με αλλότρια συνθήματα και νοήματα μακράν του εθνικού σκοπού από δήθεν  εκπροσώπους, που περισσότερη ζημία προκαλούν παρά ωφέλεια. Επίσης, είναι κάθετα αντίθετη στην οποιαδήποτε εξαργύρωση με πολιτικούς σκοπούς αυτής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας. Στα πλαίσια αυτά, η χρησιμοποίηση του ονόματος ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ θα πρέπει να γίνεται με αυστηρά και μόνο εθνικά κριτήρια.
Επίσης, κατηγορηματικά διευκρινίζεται ότι η Ένωση δεν διοργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο σε βάρος κάποιου άλλου συλλαλητηρίου, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για την ενιαία εθνική προσπάθεια Οποιαδήποτε προσπάθεια, προφορική η γραπτή διάδοσης ψευδών ειδήσεων και αναφορών περί διοργάνωσης ξεχωριστού συλλαλητηρίου από την Ένωση είναι υποβολιμαία, ύποπτη, καθοδηγούμενη, αντεθνική, διασπαστική, πράξη δειλίας και ανόητη και θα αντιμετωπισθεί, αν χρειαστεί, με όλα τα νομικά και ένδικα μέσα
Επίσης, η οποιαδήποτε αναφορά περί του χαρακτήρα της Ενώσεως, του αν εκφράζει Παμμακεδονικές ή όχι, αν είναι πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο όργανο είναι ανόητη, διχαστική, μικρόνοη, συκοφαντική, ποινικά κολάσιμη, εθνικά ολέθρια και θα αντιμετωπισθεί ως έτσι.
 Ξεκαθαρίζουμε ότι η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ είναι συνέχεια της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με Πρόεδρο τότε τον Κωνσταντίνο Αργυρίου. Ο τίτλος Αυστραλίας είναι γιατί η Ένωση συνεργάζεται με τον ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και προς τιμή της Ομογένειας της Αυστραλίας. Η Ένωση δεν οικειοποιείται κανένα τίτλο των τοπικών Παμμακεδονικών της Αυστραλιανής Ηπείρου.
Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ είναι η πρώτη και η παλαιότερη της Ελλάδος και οποιαδήποτε συλλογικότητα που ιδρύθηκε μεταγενέστερα έπεται αυτής. Η οποιαδήποτε συνέχεια συκοφάντισης της Ενώσεως θα αντιμετωπισθεί ποινικά με τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
  Σωτήριος Κούσουλας                                               Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος


*Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο (blog) kerberos-hellas δεν είναι κατ' ανάγκη απόψεις των διαχειριστών και συντακτών, αλλά πηγών και αναγνωστών 

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου