2 Ιουν 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ
Ποια  άλλη απόδειξη θέλετε για την προδοσία της κυβέρνησης σχετικά με  την άρνησή της να ανακηρύξει   Ελληνική  ΑΟΖ καταθέτοντας απλώς γεωγραφικές συντεταγμένες και να  επεκτείνει  την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και τον Ελληνικό θαλάσσιο και εναέριο χώρο στα 12ν.μ., από την είδηση πως  η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου TRAO ζήτησε άδεια για να προχωρήσει σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα 6 ναυτικά μίλια, στις περιοχές  Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με παράνομους  ψευδοχάρτες  παραχώρησης θαλασσίων οικοπέδων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, που έχει εκδώσει επίσημα  η Άγκυρα, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.
Με την  κίνηση της αυτή δείχνει η Τουρκία ότι δεν αναγνωρίζει καμιά ελληνική υφαλοκρηπίδα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το ότι είναι έτοιμες οι ΕΔ να απαντήσουν στην Τουρκία δεν λέει απολύτως τίποτα, αφού οι κανόνες εμπλοκής έχουν τεθεί  στο ψυγείο,  οδηγούμενη η Ελλάς “εθελοντικά”  ή δια της “στρατιωτικής βίας” εκ μέρους της Τουρκίας για δήθεν  ειρηνική επίλυση της “κρίσης” μέσω του δικαστηρίου της Χάγης και όχι μέσω του διεθνούς δικαστηρίου της θάλασσας με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας,  γυμνοί,   χωρίς να έχουμε κατοχυρώσει   ΑΟΖ και επεκτείνει υφαλοκρηπίδα και χωρικά μας ύδατα και εναέριο χώρο στα 12ν.μ.!
Εδώ ο κόσμος καίγεται και η @ουτάνα λούζεται!!!

Τι και αν κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις  ο Τούρκος πρέσβης;

Κατήγγειλε διεθνώς και στον ΟΗΕ την Τουρκία για τα εγκλήματά της στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και Ελληνική  ΑΟΖ, την οποία φροντίζει επιμελώς να μην ανακηρύξει μονομερώς με βάση την μέση γραμμή;
Η Ελληνική διπλωματία είναι καθηλωμένη!
Γιατί άραγε;

Ποιούς κοροϊδεύουν  πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;

Kούφια λόγια είναι σχετικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα”, ότι “αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας”   και τα περί “αντίδρασης των ΕΔ” που  εκστομίζονται  τώρα μάλλον για εφησυχασμό των κοιμώμενων Ελλήνων, ενώ η Τουρκία ήδη παραβιάζει παράφορα  τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με την έκδοση και μόνον των εν λόγω χαρτών!!! 
Τους ''Πόνεσαν'' πολύ τους Τούρκους οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ  Ν.Δένδια  και  διαμήνυσε προς την Αθήνα το Τουρκικό ΥΠΕΞ για γεωτρήσεις: «Θα κάνουμε έρευνες κανονικά - Είναι στην υφαλοκρηπίδα μας - Είμαστε αποφασισμένοι»
“Η Αθήνα δεν έχει πραγματική διάθεση να το τραβήξει μέχρι τα «άκρα» σε περίπτωση που παραβιαστεί η εθνική της κυριαρχία”  και  προβλέπεται  ήδη ότι μάλλον θα πάρει  πάλι ο αέρας το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας νότια της Κρήτης αυτή τη φορά.
“Το καθεστώς Ερντογάν χαρακτηρίζει την περιοχή από το Καστελόριζο και Νοτιοανατολικά  Ρόδου και Καρπάθου ενεργειακό φιλέτο και  με  λόγια αλλά και έργα έχει φροντίσει να αποκαλύψει τις προθέσεις του.”
Η Τουρκία «περικυκλώνει» στρατηγικά την Ελλάδα και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας,  επιχειρώντας  να καταλύσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, εκδίδοντας  “NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Ναυτικού σε μια μεγάλη περιοχή από την Ρόδο και το Καστελόριζο, νότια της Κρήτης έξω ακριβώς από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου και μέχρι ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη”.
Τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ πέταξε για πρώτη φορά νότια της Κρήτης, πραγματοποιώντας περιπολία μεταξύ Μάλτας και Λιβύης, με την Ελλάδα να παρακολουθεί αμήχανα.
Το πιθανότερο βέβαια είναι να επιλέξει  η  Τουρκία  την δημιουργία τετελεσμένων  στην περιοχή  νοτίως του Καστελλόριζου  αρχικά και  στην συνέχεια  νοτίως της Κρήτης, όπως προτίθεται, διότι έτσι θα έχει την δυνατότητα της άμεσης ναυτικής και αεροπορικής υποστήριξης  από τους ναύσταθμους της και από τα αεροδρόμιά της που βρίσκονται στη  νότια Τουρκία.
Οι προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με το ανυπόστατο Τούρκο-λιβυκό μνημόνιο  παραμένουν ως έχουν και ενισχύονται με την δημιουργία  νέας στρατιωτικής αεροπορικής βάσης στην Λιβύη, αποβιβάζοντας αυτοκινούμενα πυροβόλα  FIRTINA, άρματα  μάχης κλπ. βαρύ  οπλισμό για πόλεμο διαρκείας και κατοχή της Λιβύης, ώστε να εφαρμόσει  το παράνομο Τούρκο-λιβυκό  μνημόνιο οριοθέτησης ΑΟΖ και να προβεί στην βίαιη υφαρπαγή της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ.
Η Τουρκία δημοσιεύει συνεχώς χάρτες, ενώ εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και αρνούμαστε το νόμιμο δικαίωμά μας να ανακηρύξουμε ΑΟΖ, ενώ  στελέχη της κυβέρνησης κάνουν ότι μπορούν για να ακυρώσουν όποιες προσπάθειες γίνονται, όπως Η γκάφα Θεοχάρη ''τινάζει'' στον αέρα τη συμφωνία με Ιταλία για 12 μίλια-ΑΟΖ”, αλλά και διαφήμισης τουριστικού πρακτορείου στην Αυστραλία χρηματοδοτούμενα από Τουρκία  προπαγανδίζει ''Απολαύστε την Οθωμανική Κρήτη'', που μένει  αναπάντητη από Αθήνα.
Μάλλον για την Ελληνική κυβέρνηση μόνον η Ελλάς δεν δικαιούται να ανακηρύξει μονομερώς ΑΟΖ, σύμφωνα με την μέση γραμμή, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Προσέξτε τώρα την δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Τουρκίας προς τον ΥΠΕΞ N.Δένδια: Oι νέες περιοχές ερευνών που έχουν αιτηθεί τα ᾽᾽Τουρκικά Πετρέλαια´´  για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων  στην περιοχή την  οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα”.
Έλληνες αξιωματικοί  του Γενικού Επιτελείου Στρατού εκτιμούν ότι το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να υπάρξουν "ανησυχητικές" εξελίξεις.
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η  άσκηση “ΕΙΡΗΝΗ”  έχει ξεφουσκώσει και δεν παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα  αποτροπής και  άρνησης διέλευσης τουρκικών εμπορικών κλπ. πλοίων, αφού αυτά  διασχίζουν ανενόχλητα τις ελληνικές θάλασσες.
Ευτυχώς για τα Ελληνικά συμφέροντα,  αντιδρά και πάλι δυναμικά ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, με ολική αντεπίθεση των δυνάμεων του LNA, προελαύνει  στην Τρίπολη,  καταλαμβάνει  και ελέγχει  το αεροδρόμιο της  Τρίπολης,  φέρνοντας σε  δυσχερή θέση την Τουρκία, ενώ  με νέο διπλωματικό ελιγμό προσπαθεί να επανεκκινήσει τις συνομιλίες με τον Φ.Σάρατζ για εκεχειρία», σύμφωνα με τον ΟΗΕ, προκειμένου να «αγοράσει» πολύτιμο  χρόνο.
Παράλληλα οι  Κούρδοι συνεχίζουν να προκαλούν δεκάδες σαμποτάζ σε τουρκικές πόλεις και ειδικά στην Κων/πολη, αποδυναμώνοντας οικονομικά την Τουρκία.
Η Αίγυπτος διαβλέποντας τον μέγα κίνδυνο στην Μεσόγειο, λόγω των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας στην Λιβύη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αφρικής επανίδρυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσω του ακραίου Ισλάμ, σπεύδει σε μία «τεράστια» στρατιωτική συμφωνία αγοράς πολεμικού υλικού από την Ιταλία, αγοράς φρεγατών  FREMM και μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, δείχνοντας τον δρόμο στην Ελλάδα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΛΙΒΥΗ
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

01/06/2020 - 23:21  |  Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 09:50
Τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ πέταξε για πρώτη φορά νότια της Κρήτης: Πραγματοποίησε περιπολία μεταξύ Μάλτας και Λιβύης


02/06/2020 - 09:07  |  Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 11:57



2/06/2020 - 09:38  |  Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 10:02
Τουρκικό ΥΠΕΞ για γεωτρήσεις: «Θα κάνουμε έρευνες κανονικά - Είναι στην υφαλοκρηπίδα μας - Είμαστε αποφασισμένοι»


02/06/2020 - 06:30  |  Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 12:40
Πώς η Άγκυρα «περικύκλωσε» την Αθήνα και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα


Ελληνοτουρκικά 02.06.2020 - 12:09 Ενημερώθηκε στις: 02.06.2020 - 12:16
Διεθνή ΜΜΕ: ''Έρχονται εξελίξεις το καλοκαίρι'' - Τι αναφέρουν Έλληνες Επιτελείς


Κόσμος 01.06.2020 - 22:19  Ενημερώθηκε στις: 01.06.2020 - 22:21
Οι Κούρδοι καίνε την Πόλη:Δεκάδες σαμποτάζ στην Τουρκία τον Μάϊο


Εθνικά θέματα 02.06.2020 - 10:59  Ενημερώθηκε στις: 02.06.2020 - 11:33
''Απολαύστε την Οθωμανική Κρήτη'' - Σάλος από διαφήμιση τουριστικού πρακτορείου στην Αυστραλία


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6943879_ponesan-oi-toyrkoi-me-tin-apantisi-tis-athinas-tha-kanoyme
Ελληνοτουρκικά 02.06.2020 - 09:31  Ενημερώθηκε στις: 02.06.2020 - 10:04
''Πόνεσαν'' οι Τούρκοι με την απάντηση της Αθήνας: ''Θα κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα μας!''


Εθνικά θέματα 02.06.2020 - 09:59
''Σφαγή'' Αθήνας-Ρώμης χθες: Η γκάφα Θεοχάρη ''τινάζει'' στον αέρα τη συμφωνία με Ιταλία για 12 μίλια-ΑΟΖ

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6943865_etoimes-na-apantisoyn-oi-ed-stin-toyrkia-ayta-einai-ta
Ελληνοτουρκικά 02.06.2020 - 08:44
Έτοιμες να απαντήσουν οι ΕΔ στην Τουρκία - Αυτά είναι τα οικόπεδα που διεκδικεί η Τουρκία

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6943598_kalenteridis-lathos-kaname-me-ton-erntogan-den-eihe-stoho?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
Ελληνοτουρκικά 31.05.2020 - 23:24
Καλεντερίδης: Λάθος κάναμε με τον Ερντογάν, δεν είχε στόχο την Ελλάδα ούτε τον Ελληνισμό!


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6943735_proeidopoiisi-elladas-se-toyrkia-tha-apantisoyme-ginei
Ελληνοτουρκικά 01.06.2020 - 15:42
Ενημερώθηκε στις: 01.06.2020 - 17:24
Προειδοποίηση Ελλάδας σε Τουρκία: ''Θα απαντήσουμε αν γίνει απόπειρα μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας''


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6943716_aigyptios-axiomatoyhos-etoimazoyme-koini-stratiotiki-dynami
Ελληνοτουρκικά 01.06.2020 - 17:16  Ενημερώθηκε στις: 01.06.2020 - 17:17
Αιγύπτιος Αξιωματούχος: ''Ετοιμάζουμε κοινή στρατιωτική δύναμη με Ελλάδα-ΗΑΕ & Γαλλία κατά Τουρκίας''


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/oplika-systimata/6943639_kostarakos-gia-ethniko-oplo-ftiaxte-elliniko-aor-min
Οπλικά συστήματα 01.06.2020 - 09:03
Ενημερώθηκε στις: 01.06.2020 - 11:11
Κωσταράκος για Εθνικό Όπλο: ''Φτιάξτε ελληνικό ΑΟΡ, μην αγοράσετε''


ΛΙΒΥΗ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/6943689_o-lna-eleghei-aerodromio-tis-tripolis-mazikes-lipotaxies-syrion
Ένοπλες Συρράξεις 01.06.2020 - 20:44  Ενημερώθηκε στις: 01.06.2020 - 22:01
O LNA ελέγχει το αεροδρόμιο της Τρίπολης: Μαζικές λιποταξίες Σύριων τζιχαντιστών

02/06/2020 - 13:10
«Χ.Χαφτάρ-Φ.Σάρατζ επανεκκινούν τις συνομιλίες για εκεχειρία» λέει ο ΟΗΕ: «Αγοράζει» χρόνο ο στρατάρχης;

Ένοπλες Συρράξεις 30.05.2020 - 22:00  Ενημερώθηκε στις: 30.05.2020 - 22:07
Ολική αντεπίθεση των δυνάμεων του LNA: Έριξαν 3 τουρκικά UAV & σκότωσαν 73 μισθοφόρους

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6943653_pros-fiasko-i-epiheirisi-eirini-toyrkiko-ploio-dieshise
Ελληνοτουρκικά 01.06.2020 - 09:55   Ενημερώθηκε στις: 01.06.2020 - 09:57
Προς φιάσκο η Επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'': Τουρκικό πλοίο διέσχισε ανενόχλητο Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου