3 Ιουν 2020

EKTAKTH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ
Δυστυχώς επιβεβαιώνονται  οι φόβοι μου, σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης πολιτών της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020,  περί “δημιουργίας τετελεσμένων” λόγω άρνησης  ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ, την επέκταση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, του Ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου στα 12ν.μ., η οποία  δίνει στην  Τουρκία  “νομότυπα” το  δικαίωμα  “παράνομων” διεκδικήσεων  στην Μεσόγειο και  “Με την «άδεια» της... ΕΕ θα πραγματοποιήσει η Τουρκία τις έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε Ρόδο, Κάρπαθο & Κρήτη,  αφού ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να μην τρυπήσει εντός των «χωρικών υδάτων» της Ελλάδος, δηλαδή εντός 6 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές”αφού η Ελληνική κυβέρνηση  δεν διεκδικεί τα νόμιμα και καταχωρημένα δικαιώματά της σύμφωνα  με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας,  υποχωρεί  και παραχωρεί συνεχώς.
Τι και αν αντέδρασαν καθυστερημένα οι ΗΠΑ και  λένε τώρα  στην Τουρκία, ότι  Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα”, όταν  πλέον η Τουρκία αποθρασυνόμενη εκδίδει νέους χάρτες και ακρωτηριάζει εθνικά την Ελλάδα από Καστελόριζο μέχρι της ακτές νοτίως της Κρήτης  και στραγγαλίζει την Κύπρο  περικυκλώνοντας την στρατηγικά.
Καταλάβετε τώρα γιατί αρνείται η Ελληνική Κυβέρνηση να ανακηρύξει ΑΟΖ και να επεκτείνει υφαλοκρηπίδα, θαλάσσιο και εναέριο χώρο στα 12ν.μ., όπως δικαιούται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο;  
Οι μόνες αντιδράσεις της Αθήνας είναι φραστικές και περιλαμβάνουν επίσημο διάβημα στον Τούρκο πρέσβη και αυστηρή δήλωση του ΥΠΕΞ  Ν.Δένδια για παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου και μία ακόμη ενέργεια που αποπειράται να σφετεριστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας”  και εκεί τελειώνει η Ελληνική Εξωτερική  Πολιτική υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων  (@έστηκαν οι Τούρκοι), ενώ η ΕΕ έδωσε το ΟΚ, αλλά όχι εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας των 6 ν.μ., όπως έχει διεθνώς κατοχυρώσει  η Ελλάς.

Να αιφνιδιάστηκε άραγε πάλι η Αθήνα με την διακήρυξη των τουρκικών γεωτρήσεων επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα 6 ν.μ.;
Δεν το νομίζω αφού η Τουρκία είναι πλήρως προβλέψιμη!!!
Είναι ξεκάθαρο πως η ΕΕ μας αφήνει ακάλυπτους και υποστηρίζει διαρκώς την Τουρκία (Ιταλία και ιδιαίτερα  η Γερμανία), αφού ότι  είναι “ νομότυπο” για Τουρκία  είναι “νόμιμο” και  “ηθικό” για τον εκπρόσωπο της ΕΕ κ. Ζοζέπ Μπορέλι.
Τι πόλεμο θα κάνουμε με Τουρκία;
Tο λέει  άλλωστε και η δήλωση από τη Θράκη  της  ΠτΔ   Κατερίνα Σακελλαροπούλου  “Στις προκλήσεις της Τουρκίας απαντάμε με ισονομία και ανοικτούς ορίζοντες”!!!!.
Από την νέα βάση “Al-Watiya” που δημιουργεί η Τουρκία στην Λιβύη, με τις ευλογίες και την ένθερμη στήριξη των ΗΠΑ, θα δύναται η τουρκική αεροπορία να χτυπήσει  σε 20' την Κρήτη  από τα νότια, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας από το Ιόνιο (Δυρράχιο Αλβανίας με ναυτική βάση  υποβρυχίων και στρατιωτικά αεροδρόμια)  έως την Λιβύη.
Έλληνες ξυπνήστε επιτέλους!!!
Έρχεται ο στρατηγικός και γεωπολιτικός στραγγαλισμός της Ελλάδας και στη συνέχεια ο βιολογικός αφανισμός του έθνους μας μέσω της λαθρομετανάστευσης αφενός και αφετέρου λόγω της τελούμενης εσχάτης προδοσίας εκ μέρους της  πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ  της χώρας με την παρατεταμένη υπονόμευση και την άρνηση  υποστήριξης των εθνικών μας συμφερόντων.
Τα παραμύθια τελείωσαν !!!
Εύχομαι κάποιος να με διαψεύσει πριν είναι αργά !!!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΣΥΝΗΜΜΕΡΝΑ ΑΡΘΡΑ



ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
https://www.lifo.gr/now/politics/284352/sakellaropoyloy-stis-prokliseis-tis-toyrkias-apantame-me-tin-ellada-tis-dimioyrgias
Πολιτική Σακελλαροπούλου: Στις προκλήσεις της Τουρκίας απαντάμε με ισονομία και ανοικτούς ορίζοντες

Η απάντηση της ΠτΔ στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας
NEWSROOM 30.5.2020 | 14:41

03/06/2020 - 08:45
Διακήρυξη τουρκικών γεωτρήσεων επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας: Πάλι αιφνιδιάστηκε η Αθήνα - Ξανά μας αφήνει η ΕΕ ακάλυπτους

03/06/2020 - 00:25
Νέοι χάρτες από Τουρκία ακρωτηριάζουν εθνικά την Ελλάδα: Μέχρι τις ακτές της Κρήτης - Περικυκλωμένη η Κύπρος

02/06/2020 - 22:01  |  Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 07:35
Αντίδραση από ΗΠΑ: «Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/883911_i-ee-edose-emmesi-egkrisi-stin-toyrkia-na-trypisei-pera-ton-6-milion
02/06/2020 - 17:54  |  Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 07:29
Η ΕΕ έδωσε έμμεση «έγκριση» στην Τουρκία να «τρυπήσει» πέραν των 6 ναυτικών μιλιών σε Ρόδο, Κάρπαθο & Κρήτη!

01/06/2020 - 14:55  |  Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 08:07
Η Al-Watiya στην Λιβύη μετατρέπεται σε τουρκική αεροπορική βάση - Σε 20' κτυπούν την Κρήτη από τα νότια


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου