12 Ιαν 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 - “Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”



ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ

“Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”, γιατί μετά τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον και τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, ενόψει "Αμερικανικού εμφυλίου" & "ταχεία κατάρρευση ΗΠΑ-ΕΕ", αποκαλύπτεται το σχέδιο της Άγκυρας, ως μία ευκαιρία για ανάδειξη της Τουρκίας σε ισλαμική πυρηνική υπερδύναμη, σε απόλυτη συνεργασία με τον άξονα Κίνας – Πακιστάν και με την αμέριστη συμπαράσταση της φιλοτουρκικής Γερμανίας της Μέρκελ, να  πιέζει και να εκβιάζει την Ελληνική κυβέρνηση για διαπραγματεύσεις στο Αιγαίο, ενώ "φωνάζουν" οι Τούρκοι για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγίου, ώστε να επαναλάβουν ένα νέο "Αττίλα", αυτή τη φορά στα ελληνικά νησιά.

Το παραλήρημα των Τούρκων αξιωματούχων φθάνει στο σημείο να λένε ότι: "Η Τουρκία δεν απείλησε ποτέ τα νησιά με επίθεση και άρα δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός από πλευράς Ελλάδας ότι στρατικοποίησε αυτά στα πλαίσια της νόμιμης άμυνάς τους λόγω τουρκικής απειλής", ενώ υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποδομούν τους παραπάνω τουρκικούς ισχυρισμούς, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Η Τουρκία δεν κρύβει τις επιθετικές της προθέσεις, όταν αποκαλύπτει τα σχέδια της για το Αιγαίο: “Το αεροπλανοφόρο Anadolou το θέλουμε για αποβάσεις”, ενώ ζητά ευθαρσώς την αποστρατικοποίηση των νησιών και διατηρεί αναλλοίωτη την εθνική στρατηγική της “Γαλάζιας Πατρίδας”: “Είναι στρατηγική μας η 'Γαλάζια Πατρίδα' - Το 2021 πάμε για τα κοιτάσματα και τίποτα δεν μας σταματά!”.

Το σχέδιο της “Γαλάζιας Πατρίδας” σκοντάφτει στην αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών ΕΔ και είναι "Έρμαιο" του ελληνικού ΠΝ η "Γαλάζια Πατρίδα" της Τουρκίας, καθώς επίσης η εφαρμογή του δόγματος Anti Access/Area Denial στα νησιά του Αιγαίου.

H εφαρμογή του δόγματος Anti Access/Area Denial στα νησιά του Αιγαίου, περιλαμβάνει τον  “εξοπλισμό μερικών νησιών μας με επάκτιες συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων ”.

Ο συνδυασμός των επάκτιων πυραυλικών συστημάτων (π.χ. Exocet ΜΜ-40 Block 3 βεληνεκούς 180 χιλιομέτρων) με το Πολεμικό ναυτικό μας  θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες επικράτησής μας κατά του τουρκικού στόλου ( π.χ. πύραυλοι SCALP NAVAL ακτίνας 1.000χλμ και υπερηχητικούς αντιπλωϊκούς πυραύλους Brahmos ).

Το σχέδιο "περικύκλωσης" της Ελλάδας από την φασιστική ισλαμική Τουρκία είναι σε πλήρη εξέλιξη, με υπογραφή διμερούς αμυντικής συμφωνίας με την Αλβανία και την παραχώρηση ως αντάλλαγμα μεγάλων βάσεων στην Τουρκία στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκτησης των Βαλκανίων του σουλτάνου Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένου και του Κόσοβου.

Παράλληλα συνεχίζονται διαρκώς οι προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση 3 νέων τουρκικών NAVTEX, οι οποίες “εξαφάνισαν” πάλι το Καστελόριζο από τους χάρτες, με τουρκικά UAV να πετούν στην περιοχή εδώ και ημέρες και με προαναγγελία ασκήσεων με την χρήση πραγματικών πυρών.

“Τουρκία-Γερμανία-ΝΑΤΟ θέλουν να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να έχουν αλλάξει οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χούλουσι Ακάρ παρουσία του Γερμανού πρέσβη στην Τουρκία, μας υποδεικνύει ότι υποστηρίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων, εννοώντας φυσικά την συζήτηση εφ’όλης της ύλης που περιλαμβάνει όλα τα απαράδεκτα τουρκικά αιτήματα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

"Πιστεύουμε ότι τα προβλήματά μας μπορούν και πρέπει να λυθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων”, είπε ο ίδιος ο Ακάρ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες λοιδορούσε την χώρα μας για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.”

Ο λόγος που κράτησαν μυστικό το εξαιρετικά σοβαρό χθεσινό επεισόδιο στα Ίμια, μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και των σκαφών του Λιμενικού, ήταν για να μη...


 χαλάσει το κλίμα διαλόγου με την Τουρκία, ενώ επιβεβαιώνεται αυταπόδεικτα η πάγια τακτική της Άγκυρας για την δημιουργία τετελεσμένων με την επιβολή της “συνεκμετάλλευσης” στο Αιγαίο,  πλήττοντας βαρύτατα τομείς της εθνικής μας οικονομίας, όπως την ελληνική αλιεία, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από την Αθήνα. 

Τίθεται το ερώτημα γιατί δεν αντέδρασε άμεσα η Αθήνα και δεν ανακοίνωσε τίποτα για το εξαιρετικά σοβαρό συμβάν;

Μήπως επειδή η πρόθυμη και υποχωρητική στα εθνικά θέματα έναντι της Τουρκίας, ελληνική κυβέρνηση, είναι έτοιμη για έναρξη διερευνητικών συνομιλιών στο πλαίσιο των μέτρων  οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σύμφωνα  με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ,  ενώ η  Τουρκία με απύθμενο θράσος δηλώνει, ότι “Πρέπει να αυξηθεί η εμβέλεια των BORA για να φτάνουμε και την Αθήνα”;

Η απάντηση είναι ότι κάποιοι θέλουν με το ζόρι να μας πείσουν ότι οι συνθήκες για να ξεκινήσουμε διάλογο με την Τουρκία, έστω μέσω των διερευνητικών επαφών, είναι ιδανικές! Ότι η Τουρκία έχει ρίξει τους τόνους της έντασης και άρα δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και πρέπει να συζητήσουμε. Επεισόδια σαν κι αυτό που έγινε χθες “χαλάνε” το αφήγημα και αυτό δεν το επιθυμεί όπως φαίνεται η κυβέρνηση.”

Παράλληλα ο καθόλα φιλοτουρκικός οργανισμός του ΟΗΕ, "πιέζει" για συμφωνία στο κυπριακό, σύμφωνα όμως με τα σχέδια και τις επιδιώξεις της Άγκυρας, κατά των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου, με την φιλοτουρκική Μ. Βρετανία να κινείται προς την κατεύθυνση της Άγκυρας, σε αντίθεση με την ΕΕ η οποία είναι επίσης φιλοτουρκική, με την μόνη διαφορά ότι δεν σχολιάζει ιδιαίτερα την τουρκική επιμονή επιδίωξης για δύο κράτη με πλήρη δορυφοροποίηση της Κύπρου, με την μορφή τουρκικού προτεκτοράτου.

Εκείνο που προέχει για την Μ.Βρατανία είναι η διατήρηση των δικών της “κεκτημένων” στην Μεγαλόνησο, ενώ μετά το Brexit  φρόντισε να συνάψει μεγάλη εμπορική συμφωνία με την Τουρκία, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι ο μόνος παίκτης που θα της διασφαλίσει την γεωπολιτική επιστροφή της στη ΝΑ. Μεσόγειο.

Για τον λόγο αυτό η Μ. Βρετανία δεν είδε με καθόλου "καλό μάτι" την Γαλλοκυπριακή στρατιωτική συμφωνία, ούτε την προσέγγιση Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου λόγω του East Med, ενώ ''Γερμανία & ΗΠΑ μπλόκαραν την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία''.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Πενταπόσταγμα και στον Ανδρέα Μουντζουρούλια ο αναπληρωτής Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, ανέφερε, ότι Γερμανία και ΗΠΑ δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η λεγόμενη “ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα” και πως εδώ και μήνες βάζουν ''εμπόδια'' στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. 

Στην συνέχεια παραθέτουμε χάρη συντομίας κάποια αποσπάσματα της συνέντευξης του Κ.Γρίβα:

  1. “ Η Τουρκία έχει τρομακτικές φιλοδοξίες, θέλει να είναι στη πρώτη πεντάδα.
  2. Θέλει να ελέγχει την Α. Μεσόγειο και το Αιγαίο. Μην έχουμε αυταπάτες, ο Ερντογάν επιθυμεί τον ''ακρωτηριασμό'' της Ελλάδας. Θέλει να ελέγχει το μισό Αιγαίο και να κάνει την Κύπρο ''δορυφόρο'' της. 
  3. Η Τουρκία συνεχίζει με την λογική της ''σαλαμοποίησης''. Βέβαια ευθύνες γι'αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική ελίτ. Η Τουρκία δεν θα ήθελε πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα, διότι θα την χάσει. Η Τουρκία δεν μπορεί να διακινδυνεύσει μία πολεμική αναμέτρηση, θα υπήρχαν μεγάλες συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας.
  4. Είναι σαφές ότι δημιουργούνται τετελεσμένα. Η Τουρκία εδώ και χρόνια δημιουργεί τετελεσμένα με τις υπερπτήσεις. Έχουμε έμπρακτη αποδόμηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Με το Oruc Reis, είχαμε είσοδο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στην ελληνική ΑΟΖ. Ναι, δεν την έχουμε ανακηρύξει και κακώς, αλλά δεν σημαίνει κάτι που δεν το έχουμε πράξει. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει 12 μίλια στα νησιά της. Τα 12 μίλια είναι κυριαρχία. Η Τουρκία ταυτόχρονα μας ζητάει αποστρατικοποίηση στα νησιά.
  5. Καμία κυβέρνηση δεν θα είχε τέτοιο θράσος. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω το εξής. Υπάρχουν κάποιες ''κερκόπορτες''. Κάποιοι λένε, εντάξει, μην πάρει τον στρατό από τα νησιά η Ελλάδα, αλλά να αποσύρει τα επιθετικά της όπλα. Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που τα συζητάνε αυτά. ΜΜΕ, πολιτικοί, think tank, ακόμα και κάποιοι στρατιωτικοί!
  6. Αυτή την στιγμή, σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο υπάρχει κρίση. ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει δυτική στρατηγική και ταυτόχρονα, η Τουρκία προσπαθεί να ανακηρυχθεί ως αυτοδύναμος πόλος στην Ευρασία. 
  7. Η Τουρκία θέλει να γίνει ο τρίτος πόλος. Οι ΗΠΑ από την άλλη ρίχνουν όλη την προσοχή τους πάνω στη Τουρκία. Θέλουν να ''τραβήξουν'' ξανά την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο. Ναι μεν υπάρχουν κυρώσεις, αλλά υπάρχουν ταυτόχρονα υποσχέσεις και ανταλλάγματα.  
  8. Οι ΗΠΑ δεν θα ήθελαν μία Ελλάδα που να ''θίγει'' την Τουρκία. Η Γερμανία από την άλλη πλευρά έχει επιλέξει ξεκάθαρα μία στρατηγική προς την Τουρκία. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά συμφέροντα. Είναι παραδοσιακή η γερμανική στόχευση. Η Γερμανία ανέκαθεν ήταν αντίπαλός μας, παρά σύμμαχός μας. Η Γαλλία είναι δυνητικός σύμμαχος της Ελλάδας. 
  9. Η Ελλάδα έχει πολλούς δυνητικούς συμμάχους. Με την Ινδία είμαστε ''γείτονες'' λόγω Τουρκίας-Πακιστάν. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ηγηθεί μίας αντιτουρκικής συμμαχίας. Χρειαζόμαστε όμως μία εθνοκεντρική πολιτική. Μην μας ''θαμπώνουν'' οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Τουρκία. 
  10. Το Ισραήλ αν υπήρχε αλλαγή πολιτικής, θα μπορούσε να τα βρει με την Τουρκία. Το πρόβλημα είναι ο Ερντογάν και όχι η Τουρκία. Το Ισραήλ δεν είναι σύμμαχος κανενός, ούτε των ΗΠΑ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από το Ισραήλ. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι πρέπει να συγκρουστούμε μαζί τους. Πρέπει επίσης να έχουμε καλές σχέσεις με την Γαλλία, την Αίγυπτο και το τονίζω και με την Ινδία. Στο Καύκασο είδαμε Ισραήλ και Τουρκία να συνεργάζονται εναντίον των Αρμενίων.»

Υπάρχουν πολλά διδάγματα. Για παράδειγμα στο Αρτσάχ, δημιουργήθηκαν δικτυοκεντρικά πλέγματα. Tα UAV δεν έριχναν μόνο βόμβες, αλλά μετέδιδαν μέσω εικόνας και πληροροφορίες για τα στρατεύματα που υπήρχαν στο έδαφος. 

Δεν χρειάζεται η Ελλάδα να απαντήσει στα Τουρικά UAV, με UAVYπάρχουν και ρομποτικές πλατφόρμες που μπορούν να βοηθήσουν, δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε μόνο σε πανάκριβα οπλικά συστήματα. Η ελληνική αεράμυνα μπορεί να καταρρίψει τουρκικά UAV, εάν αναπτύξουμε ένα σωστό πλέγμα συστημάτων.

  1. Εάν επίσης προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των Mirage, αλλά και των F-16C/D Block 50, ναι, τότε θα μιλάμε για μία αεροπορία μεγάλων δυνατοτήτων. Πρέπει όμως να πάρουμε και τα κατάλληλα όπλα.

Εάν κάνεις όλα αυτά, τότε θα έχεις μεγάλο πλεονέκτημα. Τα 18 Rafale, αν και λίγα, θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος.

  1. Οι γαλλικές φρεγάτες πάνε ''πακέτο'' και με την ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής. Η συμφωνία δεν προχώρησε, γιατί είναι κάτι που δεν θέλουν Γερμανία και ΗΠΑ. Δεν έχουμε απάντηση από την Αθήνα γιατί δεν προχώρησε η συμφωνία. 
  2. Η Ελλάδα χρειάζεται επιχειρησιακά, άλλα 6 πολεμικά πλοία. Η γεωγραφία του Αιγαίου είναι σαν έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει βάση έδρασης ενός πολυπλέγματος (complex-of-complexes) αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής, το οποίο θα ενοποιούσε την αρχιπελαγική δομή του Αιγαίου σε μια ενιαία και αδιαίρετη θαλασσοχερσαία δομή και θα καθιστούσε αναντίρρητη την ελληνική κυριαρχία σε αυτό.  
  3. Τα αμερικανικά πλοία, δεν είναι προσαρμοσμένα στο δυνητικό περιβάλλον απειλής των επόμενων ετών στο Αιγαίο. Κι αυτό γιατί, αναγκαστικά, θα επιχειρούν σε σχετικά κοντινές αποστάσεις από τις τουρκικές ακτές, θα είναι ευάλωτα σε μια σειρά καινοφανών απειλών, με προεξάρχουσα τους αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBM). 
  4. Απαιτούνται πλοία όπως είναι οι γαλλικές φρεγάτες Belh@arra, με πυραύλους επιφανείας-αέρος Aster 30 (βεληνεκές 170 χλμ) και πυραύλους cruise Scalp Naval (βεληνεκές πάνω από 1000 χλμ).» 
  5. Έχει περάσει η αντίληψη ότι θα υπάρχουν πολιτικές συνέπειες, εάν αγοράσουμε οπλικά συστήματα από την Ρωσία, ή την Κινά. Κακώς βέβαια υπάρχει αυτό το σκεπτικό. 

Στην εξίσωση μπορούμε να βάλουμε και άλλες χώρες, όπως την Βραζιλία, τη Ν. Αφρική, την Ινδία, την Σερβία. Επιβάλλεται να πάμε προς αυτές τις αγορές.

Σύμφωνα με το Στ. Λυγερό, “Εάν επιθυμούμε να αποκτήσει αξιοπιστία η ελληνική αποτροπή, πρέπει…”  να γνωρίζουμε καταρχήν τα εξής:

  1. “Το γεγονός ότι η Αθήνα δεν έχει διακηρύξει ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή ακυρώνει την αποτροπή.
  2. Δηλώσεις και πράξεις της έχουν οδηγήσει Αμερικανούς, Ευρωπαίους και –το σημαντικότερο– τον Ερντογάν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις για να εμποδίσει το τουρκικό τετελεσμένο.....
  3. Δεν πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα. Αρκεί να θυμηθούμε πως αντέδρασε η Αθήνα στο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, στη “βόλτα” του “Ορούτς Ρέις” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τον Φεβρουάριο και βεβαίως πως αντιδρά τώρα......
  4. Πεπεισμένος ο Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να βρει απέναντι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, μετά από δισταγμούς, σταθμίσεις και μέτρημα αντιδράσεων, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ερευνών ανατολικά του τόξου Ρόδος-Κάρπαθος-Κρήτη.......
  5. Ήταν σαφές ότι κανένας παίκτης δεν ήταν διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να σταματήσει τους Τούρκους.......
  6. Όταν, μάλιστα, οι τιμές του αερίου κατατρακύλησαν, οι πετρελαϊκές εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ ανέστειλαν τις έρευνές τους, αφήνοντας τα τουρκικά γεωτρύπανα να αλωνίζουν.”

Η ενεργειακή "εξάπλωση" της Αιγύπτου, με συμφωνίες "φωτιά" φέρνει ΗΠΑ, αλλά και ΗΑΕ στην Α. Μεσόγειο και δημιουργεί νέες συνθήκες στο Αιγαίο και σε σχέση με τον αγωγό EastMed.

Προβλέπεται, ότι θα "βρέξει" τεράστιο χρήμα στην Α. Μεσόγειο σύντομα για αυτό και η Αθήνα οφείλει να κινηθεί με την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο το ταχύτερο δυνατό.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι οι ενεργειακοί κολοσσοί από ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΑΕ, πιθανότατα δρουν ήδη παρασκηνιακά, ωθώντας την Ελλάδα να πράξει το επόμενο βήμα για μια συμφωνία με την Κύπρο, προκειμένου να ενωθεί η Ελλαδική με την Κυπριακή ΑΟΖ.

ΗΠΑ, Γαλλία και ΗΑΕ εδραιώνονται πλέον για τα καλά στην Α. Μεσόγειο με την παρουσία των ενεργειακών κολοσσών τους, αντιστρέφοντας παράλληλα όλα τα τουρκικά σχέδια για μονομερή εκμετάλλευση της τεράστιας σε έκταση και αξία περιοχής.    

Η Γαλλοαμερικάνικη "ναυμαχία" συνεχίζεται με νέα Γαλλική πρόταση για φρεγάτες Belharra, η οποία ρίχνει σημαντικά το κόστος, αφού προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών.

“Η "ναυμαχία"-θρίλερ ΗΠΑ-Γαλλίας στα ελληνικά νερά συνεχίζεται, με νέα πρόταση των Γάλλων για τέσσερις φρεγάτες Belharra, με τη διαμόρφωση και τα οπλικά συστήματα που στοχεύει το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ στο τραπέζι παραμένει η ενδιάμεση για παραχώρηση δύο φρεγατών κλάσης La Fayette.

Άκρως δελεαστική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πρόταση των Γάλλων και της Naval Group για τη νέα φρεγάτα του Στόλου. Το Παρίσι επανήλθε τις τελευταίες ημέρες του 2020 και πρότεινε στο Πολεμικό Ναυτικό ένα deal το οποίο προβλέπει τη πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών Belhara με κόστος 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Newpost.

Η νέα Γαλλική πρόταση προβλέπει δύο φρεγάτες Belhara με διαμόρφωση FDI όπως δηλαδή τις έχει παραγγείλει το Γαλλικό πολεμικό ναυτικό και ακόμη δύο «φορτωμένες» με επιπλέον οπλικά συστήματα όπως επιθυμεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η πρόταση δεν περιλαμβάνει το κόστος των όπλων τα οποία θα παραγγείλει η Αθήνα με τους Γάλλους να αποδεσμεύουν και τους «φονικούς» Scalp Naval εάν τους επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Η νέα Γαλλική πρόταση ρίχνει σημαντικά το κόστος αφού αντί για δύο προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών και μάλιστα τουλάχιστον μία από αυτές δεν έχει αντίρρηση να κατασκευαστεί σε Ελληνικό ναυπηγείο εάν υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Θετικές κρίνονται οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΝ σχετικά με την σχεδίαση της νέας Ευρωπαϊκής Κορβέτας,  μέσω της συμμετοχής της  στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό άμυνας Μόνιμη Δομημένη  Συνεργασία” ή PESCO (Permanent Structured Cooperation), ο οποίος ενέκρινε την έναρξη του προγράμματος κατασκευής της Ευρωπαϊκής Κορβέτας πολλαπλών ρόλων, με χρονικό ορίζοντα τη ναυπήγηση του πρώτου πλοίου να είναι το 2026-2027, σε ιταλικά ναυπηγεία.

“Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα δοθεί έμφαση στην μεγάλη ακτίνα δράσης της Κορβέτας, στην ενισχυμένη  δυνατότητα  αντιαεροπορικής της άμυνας στα ηλεκτρονικά συστήματα της, αλλά και στη δυνατότητα να φιλοξενεί ελικόπτερα  προδιαγραφών ΝΗ-90.

Ο οπλισμός τους είναι πιθανόν να αποτελείται από ένα (1) κύριο πυροβόλο διαμετρήματος 76 χιλιοστών, κάθετο εκτοξευτή 16 θέσεων για ισάριθμα βλήματα Aster-30, δύο τηλεχειριζόμενους σταθμούς όπλων Marmin με πυροβόλο των 30 χιλιοστών, οκτώ (8) βλήματα κατά πλοίων MM-40 Block.3 Exocet και σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας RAM με 21 βλήματα. Θα διαθέτουν δε τακτικό σύστημα μάχης  αλλά και ολοκληρωμένο σύστημα ανθυποβρυχιακού πολέμου και αυτοπροστασίας της.”

Βέβαια αυτό αφορά μελλοντικά προγράμματα του ΠΝ και όχι τις τρέχουσες πιεστικές και ασφυκτικές ανάγκες άμεσης ενίσχυσής του με σύγχρονες φρεγάτες αεράμυνας περιοχής, για την προάσπιση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας εντός της Ελληνικής δυνητικής ΑΟΖ και  Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12ν.μ.

Παρόλα αυτά κρίνεται σημαντική.

Θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια θα ήταν η εξέλιξη στα Ελληνοτουρκικά, με το Oruc Reis να αποδομεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, εάν είχαμε συμμετάσχει στην συμπαραγωγή των Rafale  με εγκατάσταση γραμμής συναρμολόγησης και συμπαραγωγής δομικών μερών στην Ελλάδα, όπως μας είχε προτείνει αρχικά η Γαλλία.

Το ίδιο ισχύει σήμερα για τις Γαλλικές φρεγάτες  Belharra, δεδομένου ότι οι γαλλικές φρεγάτες πάνε ''πακέτο'' και με την ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής!

Επιτέλους η προκήρυξη του διαγωνισμού του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ), το οποίο όταν τεθεί σε λειτουργία θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, ενώ θα συνδράμει ουσιαστικά και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με 37 ειδικούς αισθητήρες να «χτενίζουν» όλο το Αιγαίο.

Δυστυχώς άργησε μία δεκαετία και δεν μπορεί πλέον να μας προστατέψει από την εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών μέσω θαλάσσης, αφού έχουν ήδη εισβάλλει και εγκατασταθεί μόνιμα εκατομμύρια πλέον στην Ελλάδα, μερικοί εκ των οποίων ακραίοι μουσουλμάνοι τζιχαντιστές, έτοιμοι  για τζιχάντ κατά των απίστων Ελλήνων χριστιανών, όταν δοθεί η εντολή από τον σουλτάνο Ερντογάν.

Πέραν της βιολογικής μας εξόντωσης έρχεται και η άλωση εκ των έσω με πληθυσμιακή αλλοίωση της πατρίδας μας, εκτός και εάν προλάβουν να μας εξοντώσουν με τα εβμόλια κατά του κορωνοΙού τα οποία περιέχουν mRNA ή και mDNA, ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής!

Να θυμάστε μόνον, ότι η Pfizer πλήρωσε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τη μεγαλύτερη υπόθεση απάτης στον τομέα της υγείας στην ιστορία;

“Καθώς εκατομμύρια επιλέξιμοι Αμερικανοί βιάζονται να εμβολιαστούν με το νέο εμβόλιο Wuhan coronavirus της Pfizer (COVID-19), είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι το 2009, η Pfizer αναγκάστηκε να πληρώσει ένα επιβλητικό διακανονισμό 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ό, τι γρήγορα έγινε η μεγαλύτερη περίπτωση απάτης στην υγειονομική περίθαλψη στην ιστορία.

Κατά συνέπεια, η Pfizer πλήρωσε ποινικό πρόστιμο 1,195 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο ποινικό πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για οποιοδήποτε θέμα.

Εκτός από αυτό, η Pfizer συμφώνησε επίσης να πληρώσει άλλα 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την επίλυση ισχυρισμών ότι προώθησε παράνομα τρία άλλα φάρμακα εκτός από τη Bextra:

Η Pfizer όχι μόνο εμπορεύτηκε αυτά τα φάρμακα παράνομα, αλλά υπέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς σε κυβερνητικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης που ανέφεραν χρήσεις για αυτά που δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά ιατρικά σύμφωνα με το νόμο και, επομένως, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων.

Συνολικά, η υπόθεση αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πολιτική αστική απάτη κατά μιας φαρμακευτικής εταιρείας στην ιστορία. Η Pfizer ανέπτυξε το εμβόλιο COVID-19 σε "λίγες μόνο ώρες" στις 25 Ιανουαρίου.

«Προηγουμένως, το ταχύτερο εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια.» Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμβόλιο COVID-19 με ταχύτητα στρέβλωσης της Pfizer σκότωσε τουλάχιστον έξι άτομα κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα αναγκάστηκε η Tiffany Dover, νοσοκόμα του Tennessee, να καταρρεύσει κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης. Υποστηρίζεται ότι η Ντόβερ επέζησε, αλλά η έλλειψη δραστηριότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το περιστατικό φαίνεται να υποδηλώνει διαφορετικά.”

Αυτήν την εταιρεία εμπιστεύεστε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μην ξεχάσετε μόνον να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση, η οποία απαλλάσσει την εταιρεία από τυχόν παρενέργειες του εμβολίου. Φοβερή γραφειοκρατία! Γιατί άραγε;

Η θνησιμότητα του κορωνοϊού είναι 0,02%, ενώ οι παρενέργειες αγγίζουν το 3,5%.

Η ευθύνη των εμβολιασμών μετατίθεται στους γιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να εξετάσουν τους ασθενείς και να αποφανθούν εάν πρέπει ο εξεταζόμενος να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Συμβουλή στους Έλληνες γιατρούς, χαρίστε τα εμβόλια στους λαθρομετανάστες, αφού είναι τόσο ασφαλή και αποτελεσματικά, εκτός και εάν δεν ισχύει αυτό και δημιουργεί αλλοίωση του DNA σας, με μελλοντικά προβλήματα που δύναται τυχόν να προκύψουν, λέω λόγω κακής διάγνωσης και όχι λόγω του καλού εμβολίου! 

Πάντως ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός, αλλά θα υπάρχουν μελλοντικοί  περιορισμοί στην μετακίνησή σας και στις όποιες συναλλαγές σας, όπως διαδίδεται μέσω της υγειονομικής ταυτότητας ή υγειονομικό διαβατήριο, που ετοιμάζουν κατά προτροπή της Κίνας.

Όλα παράνομα και αντισυνταγματικά!

Εύλογη ερώτηση, γιατί σε όλα τα προηγούμενα εμβόλια δεν υπογράφαμε καμία υπεύθυνη δήλωση, ενώ τώρα υποχρεούμαστε, εάν θέλουμε να κάνουμε το εμβόλιο;

Μας κρύβουν κάτι;

Εάν ναι, τότε είναι καιρός να ενημερωθούμε όλοι και να αποκαλύψουμε την ωμή αλήθεια!

Ενθυμίστε, ότι η ευπιστία είναι “προσόν” ηλιθίων!

Σύμφωνα τελευταία είδηση του διαδικτύου σχετικά με τις ΗΠΑ 6/01/2021, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping “προσφέρθηκε” να στείλει 250.000 στρατιώτες ως “ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ” στην Ουάσιγκτον (Washington DC), για να εξασφαλίσει μια "ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ” στην προεδρία του Biden, εν μέσω των ταραχών  στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, γεγονός το οποίο αποτελεί εξωτερική επέμβαση στα εσωτερικά των ΗΠΑ, εάν ισχύει βέβαια,  εμπλέκοντας το καθεστώς του Biden σε εσχάτη προδοσία της χώρας.

Στην είδηση αναφέρεται επίσης, ότι τα εν λόγω κινεζικά στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), έρχονται έξω από τα πόρτα των ΗΠΑ, ως εγκατεστημένος στις ΗΠΑ Κινεζικός στρατός.

Το αυτούσιο κείμενο στα αγγλικά από αναδημοσίευση ιστολογίου:

 “BREAKING: Chinese President Xi Jinping has offered to send 250.000 ‘peacekeepers’ to Washington DC, to ensure a ‘peaceful transition’ to the Biden presidency amid US Capitol building riots  “

“UN TROOPS COMING AS CHINESE MILITARY TO YOUR DOORS MIGATARDS”

clip_image001[3]

Κυκλοφορούν ευρέως στις ΗΠΑ θεωρίες συνομωσίας, σχετικά με τους QAnon, οι οποίες λένε, ότι έχουν η εν λόγω ομάδα έχει δραστηριοποιηθεί μετά από την δολοφονία του Kennedy και εργάζονται για την ανατροπή εκείνων των σκοτεινών δυνάμεων παιδόφιλων και εγκληματιών, οι οποία είναι υπηρέτες και πιστοί της “Cabala”, και έχουν αναρριχηθεί στην εξουσία των ΗΠΑ, προωθώντας την αποδόμηση της ισχύος των ΗΠΑ και την διάλυσή της μέσω εμφυλίων πολέμων και μεταφοράς της βιομηχανικής παραγωγής και του πλούτου της Δύσης στην  Ασία, σε συνεργασία με σκοτεινές ξένες δυνάμεις και πρωτίστως με την αναδυόμενη νέα υπερδύναμη Κίνα.

Φήμες λένε, ότι η ομάδα QAnon συνεργάζεται επίσης και με εξωγήινες δυνάμεις, όπως αυτές που απείλησαν τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του γερουσιαστή Blumenthal, ο οποίος και αναγνώρισε την σοβαρή απειλή των εξωγήινων, σε ενημέρωση του από την NASA και έχουν δημοσιευθεί μέσω του YouTube.

Η προειδοποίηση των εξωγήινων δυνάμεων είχε σταλεί στη NASA, η οποία ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι εξωγήινες δυνάμεις θεωρούνται φιλικές προς τον γήινο πληθυσμό και  προσπαθούν να αποτρέψουν  τον Αρμαγεδδώνα του τρίτου παγκοσμίου πυρηνικού πολέμου, τον οποίο θέλει να αναφλέξει η αναδυόμενη  ασιατική υπερδύναμη του πλανήτη της νέας τάξης πραγμάτων και της υποδούλωσης όλων των εθνών της γης,  με εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης υπό την ηγεσία της Κίνας και της ενωμένης Κορέας  (NWO 888+777) και μίας παγκόσμιας δικτατορίας.

Οι ακραίες αυτές συνομωσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν στο ευρύ κοινό των ΗΠΑ, λένε επίσης, ότι πίσω από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Tramp,  κρύβεται η ομάδα των QAnon”.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής, ότι η είσοδος του “όχλου” στο Καπιτώλιο θυμίζει πολύ χολιγουντιανή υπερπαραγωγή και όπως δείχνουν τα γεγονότα ανταποκρίνεται πλήρως στην αλήθεια, αφού ή ειρηνική συγκέντρωση στις 6 Ιανουαρίου 2021 είχε προαναγγελθεί και οι αρχές ήταν απόλυτα ενήμερες, προκειμένου να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, ενώ η διάσπαση του αστυνομικού κλοιού φάνηκε πανεύκολη και αποδεδειγμένα οι παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός του Καπιτωλίου δεν απέτρεψαν την εισβολή της οργανωμένης επιχείρησης της αριστερής πτέρυγας της οργάνωσης Antifaυποστηριζόμενη από τον Gorge Soros, υποστηρικτή της παγκοσμιοποίησης και στενός φίλος της Hillary Clinton.

Τα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων της εισβολής στο Καπιτώλιο έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά με κάμερες ασφαλείας και έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία με την χρήση ειδικού λογισμικού  αναγνώρισης προσώπου.  Τελικά μιλάμε για ένα θέατρο του παραλόγου.

Βέβαια με το πρώτο οργανωμένο κύμα της Antifa διείσδυσαν και μερικοί ένθερμοι οπαδοί του Tramp οι οποίοι έκλεψαν το Labtop της Pelosi, ενώ στην ειρηνική συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου 2020, συμμετείχαν ως επί το πλείστον αμερικανικές οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους.

Τα Social Media” (FacebookTweeter ) κλείδωσαν αμέσως  τους λογαριασμούς του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Tramp, ενώ η σύντομη ομιλία του την ίδια μέρα, στις 6 Ιανουαρίου 2021,  προς τους συγκεντρωμένους οπαδούς του έξω από το Καπιτώλιο, με την οποία  ευχαρίστησε θερμά τους υποστηρικτές του, καλώντας τους να αποχωρήσουν ειρηνικά, διαγράφηκε τάχιστα από κάθε μέσον του  διαδικτύου, διότι δεν βόλευε το σύστημα.

Σκοπός του συστήματος ήταν να καταγγελθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Tramp ως δικτάτορας και ότι ευθύνεται για τα έκτροπα, ως εκείνος που έδωσε την εντολή στην εθνική φρουρά να επέμβει και υποκίνησε  με τον πύρινο λόγο του το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Καπιτώλιο σε  βίαια επεισόδια.

Δυστυχώς για αυτούς την εντολή να επέμβει η εθνική φρουρά, δεν την έδωσε ο Πρόεδρος Donald Tramp, αλλά ο Αντιπρόεδρος Mike Pence, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του.

Για τον λόγο αυτό, γνωρίζοντας την αλήθεια, αρνήθηκε, όταν κλήθηκε στην Γερουσία να συναινέσει στην πρόταση μομφής του Tramp με καθαίρεση του από τα προεδρικά του καθήκοντα, σύμφωνα με διάταξη η οποία προβλέπει την δυνατότητα αυτή, όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καταστεί πνευματικά ανίκανος να κυβερνήσει.

Η ως άνω πρόταση μομφής κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Tramp από την  Γερουσία,  έγινε  κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης και αρνητικής έκθεσης του Προέδρου ως στυγνός δικτάτορας στα πλήρως ελεγχόμενα συστημικά ΜΜΕ,  ενώ γνωρίζουν ότι η πρόταση μομφής στην ουσία δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Υποστηρικτές της πρότασης μομφής κατά του Tramp με καθαίρεσή του από τα Προεδρικά του καθήκοντα,  ήταν σχεδόν το σύνολο των Γερουσιαστών των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Tramp δεν  έχει παραδεχθεί την εκλογική του  ήττα, ισχυριζόμενος αποδεδειγμένα, εκτεταμένη νοθεία στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο δικηγόρος του Lin Wood  αποκαλύπτει ότι “πολλοί προδότες” θα συλληφθούν σύντομα, με τον τελικό κατάλογος των επιβεβαιωμένων προδοτών να έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Η μάχη για την προεδρία στις ΗΠΑ δεν έχει λήξει, ενώ αναμένονται κοσμογονικές εξελίξεις, δεδομένου ότι ο στρατός των ΗΠΑ υποστηρίζει σθεναρά και ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο Donald Tramp. Προβλέπεται να επέλθουν μεγάλες αλλαγές σε όλο τον πλανήτη, λόγω και των απίστευτων αποκαλύψεων στα ΜΜΕ, πριν από τις 20 Ιανουαρίου 2021, οι οποίες ενδέχεται να αλλάξουν τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας και την ζωή μας γενικότερα.

Τέλος σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οριστικοποιήθηκε, ότι στις 25 Ιανουαρίου 2021 θα γίνουν οι διερευνητικές  επαφές στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία.

Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, χωρίς προηγουμένως να έχει ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ και να έχει επεκτείνει στα 12ν.μ. την ελληνική υφαλοκρηπίδα και τον εθνικό θαλάσσιο και εναέριο χώρο, σύμφωνα με το διεθνές δίκιο της θάλασσας UNCLOS 1982 και τους χάρτες της MARINE REGIONS της ΕΕ, μονομερώς και σε όλη την επικράτεια και όχι τοπικά και αποσπασματικά, σύμφωνα με την μέση γραμμή και χωρίς διαπραγματεύσεις και παραπομπές των οποιονδήποτε διαφορών και αντιρρήσεων γειτονικών κρατών, στο αναρμόδιο δικαστήριο της Χάγης, όπως έπραξε εγκληματικά με την Αλβανία και με Ιταλία στο παρελθόν με μερική επήρεια νήσων και όχι 100%, όπως ορίζει ρητά ο διεθνής νόμος της θάλασσας, τον οποίο έχουν υπογράψει και εφαρμόσει 152 χώρες.

Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει με Τουρκία!

Ας φυλάξει ο “από μηχανής θεός” την Ελλάδα!

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/6983780_apokalyptetai-shedio-tis-agkyras-amerikanikos-emfylios-taheia-katarreysi-ipa-ee

Κόσμος 07.01.2021 - 19:24

Ενημερώθηκε στις: 07.01.2021 - 19:52

Αποκαλύπτεται το σχέδιο της Άγκυρας: "Αμερικανικός εμφύλιος" & "ταχεία κατάρρευση ΗΠΑ-ΕΕ"

Ευάγγελος Δ. Κόκκινος

Ως ευκαιρία για ανάδειξη της Τουρκίας σε υπερδύναμη βλέπουν οι ισλαμιστές της Άγκυρας τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6983022_fonazoyn-gia-apostratikopoiisi-sto-aigaio-oi-toyrkoi-theloyn

Ελληνοτουρκικά 03.01.2021 - 19:20

"Φωνάζουν" για αποστρατικοποίηση στο Αιγαίο οι Τούρκοι - Θέλουν νέο "Αττίλα" στα ελληνικά νησιά

Παναγιώτης Νάστος

Ειδική ανάλυση-απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα

 

 

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/balkania/6983798_shedio-perikyklosis-tis-elladas-apo-ton-erntogan-meso-tis-amyntikis

Βαλκάνια 08.01.2021 - 08:58

Ενημερώθηκε στις: 08.01.2021 - 10:24

Σχέδιο "περικύκλωσης" της Ελλάδας από τον Ερντογάν μέσω της αμυντικής συμφωνίας με την Αλβανία

Newsroom

Η Αλβανία και το Κόσσοβο θα γίνουν οι πιο μεγάλες βάσεις της Τουρκίας στο σχέδιο ανάκτησης των Βαλκανίων για τον σουλτάνο

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6983889_nea-proklisi-i-agkyra-exafanise-pali-kastelorizo-apo-toys

Ελληνοτουρκικά 08.01.2021 - 09:36

Νέα πρόκληση: Η Άγκυρα «εξαφάνισε» πάλι το Καστελόριζο από τους χάρτες

Newsroom

Οι χάρτες 3 NAVTEX των Τούρκων που εξαφανίζουν το Καστελόριζο

 

https://www.militaire.gr/giati-kratisan-mystiko-to-epeisodio-sta-imia-gia-na-mi-chalasei-to-klima-dialogoy-me-tin-toyrkia/

Γιατί κράτησαν μυστικό το επεισόδιο στα Ίμια; Για να μη χαλάσει το κλίμα διαλόγου με την Τουρκία

Militaire News

07/01/2021 | 06:20

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/kypriako/6983072_piezei-gia-symfonia-sto-kypriako-o-oie-shedia-kai-epidioxeis-tis

Κυπριακό 03.01.2021 - 23:14

"Πιέζει" για συμφωνία στο κυπριακό ο ΟΗΕ: Σχέδια και επιδιώξεις της Άγκυρας κατά Ελλάδας & Κύπρου

Παναγιώτης Νάστος

Σύγκληση Πενταμερούς από τον ΟΗΕ

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/950453_toyrkoi-einai-stratigiki-mas-i-galazia-patrida-2021-pame-gia-ta

03/01/2021 - 11:31  |  Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 14:44

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τούρκοι: «Είναι στρατηγική μας η 'Γαλάζια Πατρίδα' - Το 2021 πάμε για τα κοιτάσματα και τίποτα δεν μας σταματά»!

Newsroom

email: info@pronews.gr

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6983372_sti-fora-ta-shedia-tis-agkyras-gia-aigaio-aeroplanoforo

Ελληνοτουρκικά 05.01.2021 - 23:29

"Στη φόρα" τα σχέδια της Άγκυρας για το Αιγαίο: “Το αεροπλανοφόρο Anadolou το θέλουμε για αποβάσεις”

Γιώργος Μοτσάκος

Ο τέλειος στόχος για τους “ελληνικούς" EXOCET των RAFALE

 

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/951005_toyrkika-mme-prepei-na-ayxithei-i-emveleia-ton-bora-prepei-na-ftanoyme

04/01/2021 - 22:35  |  Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 00:08

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρέπει να αυξηθεί η εμβέλεια των BORA για να φτάνουμε και την Αθήνα - Θα είναι ο LORA η ελληνική απάντηση;

Newsroom

email: info@pronews.gr

 

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6983400_toyrkia-germania-piezoyn-gia-diapragmateyseis-sto-aigaio

Ελληνοτουρκικά 05.01.2021 - 18:12

Ενημερώθηκε στις: 05.01.2021 - 19:39

Τουρκία-Γερμανία πιέζουν για διαπραγματεύσεις στο Αιγαίο!

Newsroom

Τουρκία-Γερμανία-ΝΑΤΟ θέλουν να μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς να έχουν αλλάξει οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας

 

 

https://www.militaire.gr/giati-kratisan-mystiko-to-epeisodio-sta-imia-gia-na-mi-chalasei-to-klima-dialogoy-me-tin-toyrkia/

Γιατί κράτησαν μυστικό το επεισόδιο στα Ίμια; Για να μη χαλάσει το κλίμα διαλόγου με την Τουρκία

Militaire News

07/01/2021 | 06:20

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/6983288_k-gribas-sto-pentapostagma-germania-ipa-mplokaran-tin-amyntiki-symfonia-me

Εθνικά θέματα 06.01.2021 - 21:22

Κ. Γρίβας στο Πενταπόσταγμα: ''Γερμανία & ΗΠΑ μπλόκαραν την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία''

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

''Μην περιμένουμε οι ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα''

 

 

https://www.defence-point.gr/news/stayros-lygeros-gia-na-apoktisei-axiopistia-i-elliniki-apotropi-prepei

Featured - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος

Στ. Λυγερός: Εάν επιθυμούμε να αποκτήσει αξιοπιστία η ελληνική αποτροπή, πρέπει…

dpoint | 07/06/2020 15:20

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiko-naytiko/6983221_galloamerikaniki-naymahia-nea-galliki-protasi-gia-fregates

Πολεμικό Ναυτικό 04.01.2021 - 17:51

Ενημερώθηκε στις: 05.01.2021 - 10:13

Γαλλοαμερικάνικη "ναυμαχία": Νέα Γαλλική πρόταση για φρεγάτες Belharra!

Newsroom

Η νέα Γαλλική πρόταση ρίχνει σημαντικά το κόστος αφού προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών

 

 

 

 

https://www.naturalnews.com/2021-01-05-pfizer-settle-largest-healthcare-fraud-case-history.html

Remember when Pfizer paid out $2.3 billion to settle the largest healthcare fraud case in history?

Θυμάστε όταν η Pfizer πλήρωσε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τη μεγαλύτερη υπόθεση απάτης στον τομέα της υγείας στην ιστορία;

Tuesday, January 05, 2021 by: Ethan Huff

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/oplika-systimata/6983376_exelixeis-sta-exoplistika-eyropaiki-korbeta-meso-pesco

Οπλικά συστήματα 05.01.2021 - 14:55

Ενημερώθηκε στις: 06.01.2021 - 00:33

Εξελίξεις στα εξοπλιστικά: Ευρωπαϊκή Κορβέτα μέσω Pesco στην Ελλάδα

Παναγιώτης Νάστος

Σημαντικές εξελίξεις

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6983398_ermaio-toy-ellinikoy-pn-i-galazia-patrida-dogma-anti-access

Ελληνοτουρκικά 05.01.2021 - 22:24

Ενημερώθηκε στις: 06.01.2021 - 00:07

"Έρμαιο" του ελληνικού ΠΝ η "Γαλάζια Πατρίδα": Το δόγμα Anti Access/Area Denial στα νησιά του Αιγαίου

Παναγιώτης Νάστος

Η συμβολή της δημιουργίας πλέγματος αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής στην επικράτηση του ΠΝ μας - Ειδική ανάλυση

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/energeia/6983162_energeiaki-exaplosi-tis-aigyptoy-me-symfonies-fotia-fernei-ipa

Ενέργεια 04.01.2021 - 23:30

Ενεργειακή "εξάπλωση" της Αιγύπτου: Με συμφωνίες-"φωτια" φέρνει ΗΠΑ-Γαλλία-ΗΑΕ στην Α. Μεσόγειο

Newsroom

θα "βρέξει" τεράστιο χρήμα στην Α. Μεσόγειο σύντομα για αυτό η Αθήνα οφείλει να κινηθεί με την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο το ταχύτερο δυνατό

 

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiko-naytiko/6983694_ethniko-systima-thalassias-epitirisis-37-eidikoi

Πολεμικό Ναυτικό 07.01.2021 - 09:28

Εθνικό Σύστημα Θαλάσσιας Επιτήρησης: 37 ειδικοί αισθητήρες θα «χτενίζουν» το Αιγαίο

Newsroom

Εννέα σχήματα για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων

 

 

https://www.naturalnews.com/2021-01-07-trump-did-not-concede-lin-wood-traitors-to-be-arrested.html#

Trump did NOT concede… Lin Wood explains “many traitors” to be arrested shortly… final list of confirmed traitors acquired last night during congressional vote

Thursday, January 07, 2021 by: Mike Adams


1 σχόλιο:

  1. Αν και ειναι πλεον αργα μπορουμε ακομα κατι να προλαβουμε!!!!Αρκει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ απαντες λαος και κυβερνησεις!!!! Αν θελουμε να ειμαστε εθνικα ανεξαρτητοι και κυριαρχοι στην χωρα μας θα πρεπει να ειμαστε ΜΟΝΙΜΑ σε στρατιωτικη εγρηγορση με δογμα ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ απαξ και εξαναγκαστουμε σε πολεμο.Σε συνεργασια και συναντιληψη με τους παμπολλους εχθρους της γειτονος εντος και εκτος αυτης. Δεν πρεπει να απεχουμε των συνομιλιων και να δινουμε επιχειρηματα στον Ερντογαν και στους κολαουζους του!!! Τους τροφοδοτουμε με επιχειρηματα ανευ λογου! Ελατε να συζητησουμε για την αυτονομια του Ποντου θα μπορουσαμε να τους πουμε!!! Η για το εαν η σεληνη ειναι τετραγωνη!!! Ποιο το προβλημα?? Μπορουμε να συνομιλουμε ηπια και ταυτοχρονα οι ενοπλες δυναμεις μας να τους σημαδευουν!!! Η Αεροπορια μας θα πρεπει ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να ειναι ετοιμη να βομβαρδισει τα παλατια του Σουλτανου!!! Και κομμαντος μας να τον συλλαβουν με καταδρομικη ενεργεια! Ποτε δεν ελλειψε η τρελα απο την Ελληνικη Ιστορια! Τετοια οργανωση θελω να πω πρεπει ναχουμε και τετοιο φρονημα αν θελουμε να παραμεινουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!Μονο αν η Ελλας δειξει ανεκκλητη αποφασιστικοτητα να θυσιασει τα παντα αν χρειαστει για να μεινει ελευθερη ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα μας συνδραμουν οι Ευρωπαιοι οπως μας βοηθησαν τοτε στο Ναυαρινο και παλαιοτερα στην Ναυπακτο! Αν λειτουργησουμε ως πραγματικοι Ελληνες ολο το Συμπαν θα συνωμοτησει υπερ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή