Ανεξάρτητα από το ποιος είναι υποψήφιος για το αξίωμα, ανεξάρτητα από το ποιος ελέγχει τον Λευκό Οίκο, τη Γερουσία ή τη Βουλή των Αντιπροσώπων τώρα ή στο μέλλον, «εμείς οι άνθρωποι» έχουμε ήδη χάσει. Χάσαμε επειδή το μέλλον αυτού του κόσμου σφυρηλατείται πέρα από τους νόμους, τις εκλογές και τα σύνορά μας από τεχνοκρατικές δυνάμεις χωρίς σεβασμό στην ατομικότητα, την ιδιωτική ζωή ή την ελευθερία και όλα αυτά απλά τα αποδεχτήκαμε.
Το ότι έχασε όμως η σημερινή ανθρωπότητα, δεν σημαίνει πως στο μέλλον θα είναι η ίδια. Πολλοί άνθρωποι αφυπνίζονται και βγαίνουν απο την εικονική
πραγματικότητα που έφτιαξαν οι εξουσιαστές πάνω στα δικά τους πρότυπα. Αυτό ενισχύθηκε όταν προσπάθησαν όλα αυτά τα μέσα να τα χρησιμοποιήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα για να εφαρμόσουν τις δυστοπικές ατζέντες τους.Η μοίρα της Δύσης φτιάχνεται στην Κίνα, το πρότυπό τους για την νέα τάξη πραγμάτων.
Η Κίνα είναι ένα φαύλο ολοκληρωτικό καθεστώς που χρησιμοποιεί συστηματικά την λογοκρισία, την παρακολούθηση και βάναυσες αστυνομικές κρατικές τακτικές για να εκφοβίσει τον πληθυσμό της. Η δύναμη που κατέχει το ΚΚΚ επεκτείνει τη μεγαλοπρέπεια της και την κάνει στην δυτική ελίτ πολύ ελκυστική. Αυτό ομολόγησε και ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab.
Εκεί που πηγαίνει η Κίνα, ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη
Η μηχανή λογοκρισίας της Κίνας μοιάζει σαν βγήκε από το 1984 του Όργουελ με κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες να συνεργάζονται για να περιορίσουν την ελευθερία έκφρασης του πληθυσμού. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, στην πραγματικότητα, η Κίνα απαγόρευσε τη χρήση της λέξης «διαφωνώ», καθώς και τις αναφορές στα μυθιστορήματα του Τζορτζ Όργουελ Animal Farm και 1984.
Οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρενοχλούν και εκφοβίζουν τακτικά οποιονδήποτε θεωρείται ότι δεν συμμορφώνεται. Οι ακτιβιστές τιμωρούνται απλά και μόνο για συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους και κατηγορούνται ποινικά για « καυγάδες και πρόκληση ταραχών ». Η Κίνα έχει επίσης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φιμώσει τους δημοσιογράφους που αναφέρουν την διαφθορά και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο COVID-19 έδωσε την ευκαιρία στην οργουελιανή επιτήρηση της Κίνας για να απελευθερώσει όλη τη δύναμη των εκτεταμένων και εξελιγμένων εξουσιών επιτήρησης και συλλογής δεδομένων στους πολίτες της και στον υπόλοιπο κόσμο. Θερμικοί σαρωτές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) εγκαταστάθηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μεγάλων πόλεων για την αξιολόγηση της θερμοκρασίας του σώματος και την αναγνώριση οποιουδήποτε ανθρώπου με πυρετό. Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου και οι φορείς κινητής τηλεφωνίας παρακολουθούσαν συνεχώς τις κινήσεις των ανθρώπων, αναφέροντας σε πραγματικό χρόνο σε κέντρα δεδομένων στα οποία μπορούσαν να έχουν πρόσβαση οι κυβερνητικοί πράκτορες. Κωδικοποιημένες έγχρωμες ειδοποιήσεις (κόκκινο, κίτρινο και πράσινο) ταξινόμησαν τους ανθρώπους σε κατηγορίες που αντιστοιχούσαν στην ελευθερία κινήσεων που τους επιτρέπεται: «Πράσινος κώδικας, ταξιδεύετε ελεύθερα. Κόκκινο ή κίτρινο, συλλάβεται τους αμέσως»!
Στο βίντεο παρακάτω δείχνει αγώνα που μεταδίδεται απο την Κινεζική τηλεόραση, όπου θολώνει το κοινό για να μη δούν πως δεν φοράνε μάσκες… Η κρατική προπαγάνδα διαδίδει ότι παντού σε κάθε χώρα του πλανήτη εφαρμόζονται τα ίδια υγειονομικά μέτρα με αυτά της Κίνας.
Σύστημα κοινωνικής πίστωσης
Πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, το κινεζικό κράτος επιτήρησης είχε ήδη καταβάλει προσπάθειες για να παρακολουθεί τους πολίτες του μέσω της χρήσης περίπου 200 εκατομμυρίων καμερών ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένες σε εθνικό επίπεδο. Εξοπλισμένες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, οι κάμερες αυτές επιτρέπουν στις αρχές να παρακολουθούν τις λεγόμενες εγκληματικές πράξεις, όπως το να περάσει κάποιος με κόκκινο, οι οποίες αργότερα επηρεάζουν το κοινωνικό πιστωτικό σκορ ενός ατόμου.
Τα πιστωτικά σκορ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αποδίδονται σε άτομα και επιχειρήσεις της Κίνας τα κατηγοριοποιούν ανάλογα με το αν είναι ή όχι «καλοί» πολίτες συμφωνα με τα πρότυπα του ΚΚΚ. Η « βαθμολογία του πολίτη » καθορίζει τη θέση κάποιου στην κοινωνία με βάση την αφοσίωσή του στην κυβέρνηση. Ένα σύστημα με πραγματικό όνομα—το οποίο απαιτεί από τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν δελτία ταυτότητας που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνησηγια να αγοράσετε sims για κινητά, να αποκτήσετε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να πάρετε ακόμα τρένο, να επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο ή και να αγοράσετε είδη παντοπωλείου—σε συνδυασμό με τα πιστωτικά σκορ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διασφαλίζει ότι σε όσους περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα ως «ανάξιοι» απαγορεύεται η πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, την αγορά ακινήτων και τα ταξίδια με αεροπλάνο ή τρένο. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που μπορεί να σας κάνουν να χαρακτηρίσετε ανάξιοι είναι να παίρνετε δεσμευμένες θέσεις πάρκινγκ ή να προκαλέσετε πρόβλημα σε κρατικές υπηρεσίες.
Στην ανάπτυξη των λεγόμενων « ασφαλών » έξυπνων πόλεων, η Κίνα εξάγει παγκοσμίως τις κοινότητες υψηλής τεχνολογίας στις οποίες οι κάτοικοι παρακολουθούνται όλο το εικοσιτετράωρο, κάθε δράση τους υπό συνεχή επιτήρηση και κάθε συσκευή συνδέεται με έναν κεντρικό εγκέφαλο που λειτουργεί από τεχνητή νοημοσύνη ακόμα και τι έχουν μέσα στο ψυγείο τους.
Όπως καταλήγει ο ειδικός σε θέματα ιδιωτικότητας Vincent Mosco, «Το όφελος από τις έξυπνες πόλεις πηγαίνει ξεκάθαρα στις αρχές που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την υπόσχεση της σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας για να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν την επιτήρηση. Πηγαίνει επίσης στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που επωφελούνται πρώτα από την κατασκευή της υποδομής της έξυπνης πόλης και δεύτερον από την εμπορευματοποίηση και την κατανάλωση προϊόντων ολόκληρου του χώρου της έξυπνης πόλης. Οι πολίτες αυτής της πόλης το κάνουν με το μεγάλο κόστος της ελευθερία τους .»
Η Κίνα έχει ήδη υιοθετήσει ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από την κυβέρνηση , το οποίο όχι μόνο της επιτρέπει να παρακολουθεί και να καταλαμβάνει τις οικονομικές συναλλαγές των ανθρώπων, αλλά μπορεί επίσης να συνεργαστεί με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της για να τιμωρεί άτομα για ηθικά λάθη και κοινωνικές παραβάσεις (και άλλα να τα επιβραβεύει για τήρηση της συμπεριφοράς που έχει επικυρώσει η κυβέρνηση).
Το πόσο καλούς και ηθικούς πολίτες έχει κάνει τους κινέζους αυτό το σύστημα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο, όπου κανείς δεν βοηθάει ένα παιδί…. που πάτησε ένα φορτηγο (προσοχή σκληρό βίντεο).
Όπως έγραψε ο ειδικός της Κίνας Akram Keram για την Washington Post, «Με το ψηφιακό γιουάν, το ΚΚΚ [Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα] θα έχει άμεσο έλεγχο και πρόσβαση στην οικονομική ζωή των ατόμων, χωρίς να χρειάζεται να οπλίζει ισχυρούς ενδιάμεσους χρηματοοικονομικούς φορείς. Σε μια κοινωνία που καταναλώνεται από ψηφιακά γιουάν , η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να αναστείλει τα ψηφιακά πορτοφόλια των αντιφρονούντων και των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Ψηφιακή δικτατορία
Ο ψηφιακός αυταρχισμός θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Και πάλι, πρέπει να κοιτάξουμε προς την Κίνα για να καταλάβουμε τι μας περιμένει. Όπως εξηγεί η αναλύτρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μάγια Γουάνγκ : «Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να ελέγχουν τον πληθυσμό σε όλη τη χώρα με πιο λεπτούς αλλά ακόμα πιο ισχυρούς τρόπους.
Η κεντρική τράπεζα υιοθετεί ένα ψηφιακό νόμισμα, το οποίο θα επιτρέψει στο Πεκίνο να παρακολουθεί —και να ελέγχει— τις οικονομικές συναλλαγές των ανθρώπων. Η Κίνα χτίζει τις λεγόμενες ασφαλείς πόλεις, οι οποίες ενσωματώνουν δεδομένα από παρεμβατικά συστήματα επιτήρησης για να προβλέψουν και να αποτρέψουν τα πάντα, από πυρκαγιές έως φυσικές καταστροφές και πολιτικές διαφωνίες. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτές οι εισβολές, μαζί με διοικητικές ενέργειες, όπως η άρνηση πρόσβασης των ατόμων που βρίσκονται στη μαύρη λίστα σε υπηρεσίες,θα ωθήσει τους ανθρώπους προς «θετικές συμπεριφορές κάνοντάς τους καλούς πολίτες», συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συμμόρφωσης στις κυβερνητικές πολιτικές και τις υγιεινές συνήθειες, όπως η άσκηση…».
Με τον ίδιο τρόπο που τα κινεζικά προϊόντα έχουν διεισδύσει σχεδόν σε κάθε αγορά παγκοσμίως και έχουν αλλάξει τη δυναμική των καταναλωτών, η Κίνα εξάγει τώρα την « αυταρχική τεχνολογία » της σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, φαινομενικά σε μια προσπάθεια να διαδώσει το σήμα του ολοκληρωτισμού της παγκοσμίως.
Στην πραγματικότητα, τόσο η Κίνα όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πρωτοστατήσει στον εφοδιασμό του υπόλοιπου κόσμου με επιτήρηση τεχνητής νοημοσύνης , μερικές φορές με επιδοτούμενο ρυθμό. Στα χέρια τυράννων και καλοπροαίρετων δικτατόρων, η επιτήρηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι το απόλυτο μέσο καταστολής και ελέγχου, ειδικά μέσω της χρήσης έξυπνων πλατφορμών πόλεων/ασφαλών πόλεων, συστημάτων αναγνώρισης προσώπου και προγνωστικής αστυνόμευσης . Αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται επίσης από βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες, καθώς και διακινητές σεξ, παιδιών, ναρκωτικών και όπλων για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς.
Ενώ οι χώρες με αυταρχικά καθεστώτα ήταν πρόθυμες να υιοθετήσουν επιτήρηση τεχνητής νοημοσύνης, όπως καθιστά σαφές η έρευνα του Carnegie Endowment, οι φιλελεύθερες δημοκρατίες «χρησιμοποιούν επιθετικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να αστυνομεύουν τα σύνορα, να συλλαμβάνουν πιθανούς εγκληματίες, να παρακολουθούν τους πολίτες για κακή συμπεριφορά και να απομακρύνουν ύποπτους τρομοκράτες από πλήθη.” Επιπλέον, είναι εύκολο να δούμε πώς το μοντέλο της Κίνας για τον έλεγχο του Διαδικτύου έχει ενσωματωθεί στις προσπάθειες του αμερικανικού αστυνομικού κράτους να ξεπλύνει τους λεγόμενους αντικυβερνητικούς, εγχώριους εξτρεμιστές που σε αυτούς έχει προσθέσει και όσους αντιστέκονται στην υγειονομική δικτατορία. Έτσι ο ολοκληρωτισμός κατακτά τον κόσμο.
Δεν έχουν αλλάξει πολλά σχετικά με τη βάναυση καταστολή των διαδηλωτών από την Κίνα στον απόηχο της σφαγής στην πλατεία Τιενανμέν. Η κινεζική αστυνόμευση παραμένει το ίδιο βάναυση και τώρα ακόμα περισσότερο με την πρόσθετη δύναμη του κράτους επιτήρησης πίσω της.
Η Κίνα έχει κατακτήσει την τέχνη των τακτικών εκφοβισμού , απειλώντας ακτιβιστές, τις οικογένειές τους και τα προς το ζην σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές επιταγές. Όπως εξήγησε ένας ακτιβιστής, «Υπήρξαν τηλεφωνήματα στη μέση της νύχτας ότι τα μέλη της οικογένειας του δεν θα βρουν ποτέ δουλειά εάν δεν συνεργαστούν με την κυβέρνηση. Ή όπως κάνει με τους Ουιγούρους και τους κλείνει μέσα σε στρατόπεδα».
Όσοι αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με τις επιταγές της Κίνας συχνά εξαφανίζονται, ή συλλαμβάνονται μέσα στη νύχτα και φυλακίζονται σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ώστε να βγούν ξανά στην κοινωνία ως καλοί πολίτες. Η Κίνα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 400 από αυτά τα στρατόπεδα εγκλεισμού τα τελευταία χρόνια για να κρατά άτομα για αδικήματα που αφορούν απλά την αμφισβήτηση της κυβέρνησης ή τα λεγόμενα ως θρησκευτικά εγκλήματα, όπως η κατοχή Κορανίου ή η αποχή από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Όπως αναφέρει ο Guardian, «οι καταχρήσεις περιλαμβάνουν λεπτομερείς αυθαίρετες κρατήσεις, βασανιστήρια και ιατρική επιμέλεια στα στρατόπεδα κράτησης».
Η παγκόσμια επιρροή της Κίνας, η τεχνολογική της εμβέλεια, η προσπάθειά της για παγκόσμια κυριαρχία και η άκαμπτη απαίτησή της για συμμόρφωση μας ωθούν προς έναν κόσμο αλυσοδεμένο.
Μέσω της αυξανόμενης ασφυξίας της στην τεχνολογία επιτήρησης, η Κίνα έχει δημιουργήσει το πρώτο ψηφιακό ολοκληρωτικό κράτος και έχει γίνει πρότυπο για επίδοξους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο.
Αυτό που πάρα πολλοί δεν κατανοούν, ωστόσο, είναι ότι η Κίνα και το αμερικανικό Deep State ένωσαν τις δυνάμεις τους.
Το όραμα των εξουσιαστών για έναν κόσμο στον οποίο ο ολοκληρωτισμός έχει ομαλοποιηθεί είναι ανατριχιαστικό, η αυξανόμενη επιτήρηση απο το Βαθύ Κράτος δεν είναι πλέον στην Κίνα αλλά έχει γίνει παγκόσμιο όραμα και είναι εντελώς τρομακτικό.
Ο αρθρογράφος John W. Whitehead είναι συνταγματικός δικηγόρος και συγγραφέας. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι τα best-seller Battlefield America: The War on the American People, το βραβευμένο A Government of Wolves: The Emerging American Police State και ένα ντεμπούτο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας, The Erik Blair Diaries. Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο The Rutherford Institute .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου