31 Ιουλ 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ




Η χώρα μας φέρεται  να δέχθηκε και ενδεχομένως συνεχίζει να δέχεται επίθεση κορεσμού στο σύστημα πυρασφάλεια της με εκατοντάδες πυρκαγιές, σε όλη την επικράτεια από εξωτερική δύναμη πιθανότατα”, (https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/esoteriki-asfaleia/7183155_i-ellada-dehthike-epithesi-koresmoy-sto-systima) με στόχο τις βασικές τουριστικές υποδομές της Ελλάδας και ειδικότερα τη Ρόδο, την ναυαρχίδα του τουρισμού στα νησιά μας καθώς και άλλο κορυφαίο τουριστικό προορισμό τη Κέρκυρα, που φέρνουν δις ευρώ στην ελληνική οικονομία, ενώ είχαμε σχεδόν ταυτόχρονα φωτιές κοντά σε καίριες αεροπορικές εγκαταστάσεις και βάσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας στη Ν. Αγχίαλο και Τανάγρα δύο εκ των κορυφαίων αεροπορικών μας βάσεων από τις οποίες γίνονται οι αναχαιτήσεις στο Αιγαίο κατά των Τούρκων»), με  ταυτόχρονη έκρηξη πυρομαχικών σε αποθήκες στην Ν. Αγχίαλο, με σκοπό την κάμψη του ηθικού των Ελλήνων και ταπείνωσης λόγω της ανικανότητας του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε αντί να εφαρμόσει άμεσα όλα τα εγκεκριμένα μέτρα πυροπροστασίας να τροποποιήσει εκ νέου τον σχεδιασμό εντός της νέας τετραετίας,  εάν βέβαια μείνει μέχρι τότε κάτι για να προστατευθεί από την κόλαση της φωτιάς, η οποία μπαίνει κατ’ ομολογία του ιδίου του πρωθυπουργού από ανθρώπινο χέρι.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο είχαμε σύμφωνα με την πυροσβεστική 77 πυρκαγιές, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο ο συνολικός αριθμός σε όλη την επικράτεια ανέρχεται σε  άνω από 610 δασικές πυρκαγιές.

 

«Τα ευρήματα σε συνδυασμό με πληροφορίες και βίντεο ( επιβεβαιωμένες και μη), δείχνουν την πιθανή  επέμβαση "ξένης χειρός", η οποία θα είχε άμεσο συμφέρον να κτυπηθεί η Ελλάδα σε πολλά επίπεδα, με προεξάρχουσα την γειτονική Τουρκία, αλλά και πιθανόν και άλλη δύναμη…

Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν το βλέπει έτσι, ενώ ο κρατικός μηχανισμός ( ο οποίος έχει τα δικά του σημαντικά προβλήματα) προσπαθούσε να σβήσει τις φωτιές χωρίς κανείς να μιλάει τελικά για οργανωμένο σχέδιο ασύμμετρης επίθεσης στην ελληνική επικράτεια.

Είναι δυνατόν να ανατινάχθηκε, για παράδειγμα αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας μόνο από κουκουνάρια και  μεγάλη θερμότητα;»


 (https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/esoteriki-asfaleia/7183155_i-ellada-dehthike-epithesi-koresmoy-sto-systima).  

Είναι  ηλίου φαεινότερο, ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο δολιοφθορών κρισίμων εγκαταστάσεων της χώρας, πλουτοπαραγωγικών πηγών και στρατιωτικών περιοχών.

Θεωρείται τυχαίο το γεγονός, ότι οι Πακιστανοί σύμμαχοι των Τούρκων συμμετέχουν σε ασκήσεις στο Αιγαίο με φρεγάτες και οι πιλότοι τους πετάνε με τουρκικά F16,  αμφισβητώντας έμπρακτα την Ελληνική κυριαρχία των νήσων μας στο Αν. Αιγαίο και πανηγύριζαν για τις φωτιές με αναρτήσεις τους στο Twitter για εκδίκηση κατά της Ελλάδας… “Ο Αλλάχ” μας εκδικείται διότι σκοτώσαμε τα αδέρφια τους στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. (https://www.defence-point.gr/news/ pakistanoi-panigyrizoyn-gia-tis-foties-quot-o-allach-ekdikeitai-toys-ellines-quot), ενώ υπάρχουν “μαρτυρίες για Πακιστανούς  εμπρηστές στην Ρόδo από τους κατοίκους, για ξεκάθαρο εμπρησμό ομιλούν οι δημοτικές αρχές στην Κέρκυρα…”.

 

Η ΕΥΠ προέβη πρόσφατα Στην αποκάλυψη δυο οργανώσεων που συναποτελούσαν οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια μέσω της Λέσβου, αποκάλυψε αργά σήμερα το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία. Στις οργανώσεις αυτές διαπιστώθηκε η εμπλοκή 21 ατόμων, μεταξύ των οποίων, μέλη μιας διεθνούς οργάνωσης και μη κυβερνητικής οργάνωσης και διαμένοντες σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της νήσου Λέσβου. Ενώ στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία περιλαμβάνονται 16 ακόμη άτομα” (https://www.defence-point.gr/news/i-eyp-quot-tylixe-se-mia-kolla-charti-quot-egklimaties-diakinites-ton-mko?pop=2) .

 

Τα ανωτέρω εντάσσονται προφανώς στον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει εδώ και πολύ καιρό η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας, χωρίς η Ελλάς να καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ για το casus belli” σχετικά με το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει μονομερώς τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα στα 12 ν.μ. και εφάπαξ δίχως διαπραγματεύσεις να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ σε όλη την εθνική επικράτεια, σύμφωνα με την μέση γραμμή, βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας UNCLOS 1982, σύμφωνα με τους χάρτες MARINE REGIONS της ΕΕ, με ρηματική ανακοίνωση των γεωγραφικών συντεταγμένων της Ελληνικής ΑΟΖ στον ΟΗΕ.

 

Αντ΄ αυτού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπραγματεύεται με την νέο-ναζιστική  νέο-οθωμανική αναθεωρητική Τουρκία τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και όχι μόνο ( Δυτική Θράκη, Μακεδονία, ΑΟΖ κλπ )  μετατρέποντας ένα θέμα αποκλειστικά νομικό υπέρ της Ελλάδας σε γεωπολιτικό υπέρ της Τουρκίας με επακόλουθη συνέπεια την απώλεια διεθνών συμμάχων και την δορυφοροποίηση της Ελλάδας ως κράτος μειωμένης κυριαρχίας, ήτοι επαρχία της Τουρκίας, και παρότι αρνείται πεισματικά ο πρωθυπουργός μας, ότι δεν του έχει θέσει ο Ερντογάν θέματα εθνικής κυριαρχίας, διαψεύδεται δημοσίως από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο με συνεχείς αποκαλύψεις νέων διεκδικήσεων, όπως η τελευταία δήλωσή του, ότι έθεσε στον Μητσοτάκη «θέμα» Θράκης – Ποιο «θέμα»; Και η Συνθήκη της Λωζάνης;.

Τα «θέματα» Δυτικής Θράκης πολύ άστοχα συζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είναι καθορισμένα και λυμένα από τη Συνθήκη της Λωζάνης, δεδομένου ότι είναι τοις πάσι γνωστό, ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει «αναθεώρηση» της Συνθήκης της Λωζάνης (https://www.tribune.gr/politics/news/article/861235/o-erntogan-ethese-ston-mitsotaki-thema-thrakis-poio-thema-kai-i-synthiki-tis-lozanishtml).

Η επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης, που διακαώς προσπαθεί να επιτύχει ο Ερντογάν, αφορά αποκλειστικά και μόνο τα Ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, τα οποία είναι μη διαπραγματεύσιμα και κανένα σοβαρό κράτος δεν διαπραγματεύεται τα σύνορά του, τα οποία προέκυψαν μετά από πολέμους.

 

“Τη δική του διαχωριστική γραμμή τραβάει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέναντι σε όσους εισηγούνται να ανοίξει ένας διάλογος με την Τουρκία, υπό τις παρούσες συνθήκες.  

 

«Διάλογο με "πειρατές" δεν κάνει κανείς!» διαμηνύει με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ενώ εμφανίζεται αντίθετος και στην προοπτική μιας προσφυγής στη Χάγη, στη βάση ενός «συνυποσχετικού» που θα παρακάμπτει - όπως αναφέρει - το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας”. (https://www.tanea.gr/print/2020/06/27/greece/ dialogo-lfme-peirates-den-kanei-kaneis/)

 

Διάλογο και όχι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία μόνο μετά από την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ δίχως επήρεια (η επήρεια δεν είναι νομικός όρος του διεθνούς δικαίου της θάλασσας UNCLOS 1982, αλλά εφεύρεση Ελλήνων μειοδοτών πεμπτοφαλλαγιτών για να χρυσώσουν την Τουρκία, ώστε να υπάρξει προηγούμενο) αλλά με 100% ΑΟΖ σε όλα τα νησιά και βραχονησίδεςεφάπαξ και δίχως διαπραγματεύσεις σύμφωνα με την μέση γραμμή, βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας UNCLOS 1982, την επέκταση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στα 12ν.μ.,  την επιστροφή Ίμβρου και Τένεδου και αναγνώριση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με απόσυρση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων από την Κύπρο, ενώ εφόσον διαφωνεί  ως προς την Ελληνική ΑΟΖ και τα Ελληνικά Εθνικά Χωρικά Ύδατα των 12ν.μ., τότε ας προσφύγει ειρηνικά η Τουρκία στο μόνο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο της Θάλασσας με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας και επιτέλους τέλος με τις αναφορές σε θαλάσσιες ζώνες, οι οποίες τρέφουν την τουρκική μισαλλοδοξία και επεκτατικότητα στο Αν. Αιγαίο και Μεσόγειο.

 

Όχι σε διαπραγματεύσεις με Τουρκία και υπογραφή συνυποσχετικό για παραπομπή των Τουρκικών παρανοϊκών και παράνομων διεκδικήσεις (ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ – MAVI VATAN, ΝΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΧΥ ΚΑΙ ΑΟΖ κλπ.) στη Χάγη, η οποία θα είναι η ταφόπλακα του Ελληνισμού με έναρξη μίας νέας Μικρασιατικής Καταστροφής και το άδοξο τέλος του Ελληνισμού.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι Η Ελλάδα πληρώνει την εχθρότητα με την Ρωσία και χωρίς αεροσκάφη Be-200 καίγεται η Αθήνα” , σύμφωνα με Ρωσικό ΜΜΕ, αφού η εχθρότητα της Ελληνικής κυβέρνησης προς την Ρωσία αντί προς την Τουρκία και επιπροσθέτως λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν στην Μόσχα, εμποδίζει την μίσθωση ρωσικών πυροσβεστικών  αεροσκαφών Be-200, τα οποία απέδειξαν επανειλημμένα την μεγάλη αποτελεσματικότητά τους σε κατάσβεση πυρκαγιών  στην Ελλάδα, δεδομένου ότι έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν έως 12 τόνους νερού από την θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρα και επιπρόσθετα μεταφέρουν επιβραδυντικό υγρό, εξαφανίζοντας ουσιαστικά την φωτιά. Επίσης το πυροσβεστικό  αεροσκάφος Be-200  διαθέτει επιπλέον σύγχρονο εξοπλισμό θερμικής απεικόνισης που εξασφαλίζει τον εντοπισμό της εστίας της φωτιάς και προσφέρει επίσης ζωντανό βίντεο σε πραγματικό χρόνο για την επιτήρηση και αξιολόγηση της πυροσβεστικής προσπάθειας.

(https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/stratos-xiras/7181543_rosiko-mme-i-ellada-plironei-tin-ehthrotita-me-tin-rosia-kai?utm_source=projectagora&utm_medium= content%20discovery

 

19.07.2023 - 09:26

 Ενημερώθηκε στις: 19.07.2023 - 13:44

 

Άρα το ερώτημα που τίθεται πλέον δεν είναι ποιος βάζει τις φωτιές και για ποιο λόγο, αλλά Τι μέλλει γενέσθαι με τους εν Ελλάδι Πακιστανούς “επενδυτές”; Το Μέγαρο Μαξίμου αφουγκράζεται;”,  αφού πλέον λόγω ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν μπορούμε να μισθώσουμε ρωσικά πυροσβεστικά  αεροσκάφη Be-200, εάν και το ελληνικό δαιμόνιο θα έβρισκε λύση, όπως π.χ. την υπεκμίσθωση από ιδιωτική εταιρεία με έδρα στην Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε, είτε να τα έχει εξ΄ ολοκλήρου αγοράσει με πακέτο συντήρησής, είτε να τα μισθώνει κατ’ έτος.  

Ποιος θα μας κατηγορούσε στην περίπτωση αυτή, ένα τα υπεκμισθώναμε από μη ρωσική εταιρεία, ενώ τώρα κάηκε όλη η Ελλάδα και θα πληρώσουμε δυσανάλογα μεγάλο τίμημα, λόγω της εχθρότητας, όχι των Ελλήνων πολιτών κατά της Ρωσίας, αλλά κυρίως της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Ελληνικός λαός είχε ανέκαθεν φιλορωσικά αισθήματα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ η ομιλία των ουκρανών Νεοναζί του Τάγματος του Αζώφ στη Βουλή των Ελλήνων, μας στιγμάτισε δυστυχώς ως φιλοναζί.

Ποιους; Eμάς τους Έλληνες που πολεμήσαμε τους ναζί και είχαμε αναλογικά με το πληθυσμό της χώρας τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες μετά από τη Ρωσία, λόγω της αντίστασης κατά του ναζιστικού στρατού του Hitler, καθυστερώντας την επίθεση στο μέτωπο με την Ρωσία με θετική έκβαση του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κατά του Ναζισμού.

Ας μην ξεχνάμε το γεγονός, ότι εν μέσω κορονοϊού, όταν για τους Έλληνες πολίτες ίσχυε το lock downκλειδωμένοι οι Έλληνες στα σπίτια τους, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη  δημιούργησε  28 HOT SPOT σε όλη την Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες επενδυτές να κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα με πούλμαν και δίχως μάσκες, ενώ κανείς τους δεν υποχρεώθηκε να εμβολιασθεί.

Μάλλον ξεχνάμε εύκολα ή απλώς αγνοούμε το γεγονός, ότι πακιστανικές ειδικές δυνάμεις «συμμετείχαν σε τουρκική στρατιωτική άσκηση το 2022 με στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο» και ότι η πακιστανική AL-Qaeda είναι η ποιο βίαιη και σκληρή από όλες, ενώ η κυβέρνηση του Πακιστάν βοηθάει την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά με την ανοχή της Δύσης (ΝΑΤΟ και ΗΠΑ) και την αμέριστη οικονομική και στρατιωτική στήριξη της στρατηγικής συμμάχου Κίνας.

 

Οι Πακιστανοί δηλώνουν (https://www.facebook.com/greekhistoστο): "Είμαστε ένα έθνος με τους Τούρκους", με τον αρχηγό της αεροπορίας του Πακιστάν, Μουχάιντ Ανουράν Χαν, να δηλώνει, “ότι το Πακιστάν και η Τουρκία είναι "δύο χώρες ένα έθνος" και ότι υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία για την Κύπρο και άλλα περιφερειακά ζητήματα”.

 

Όταν ο πρόεδρος του Πακιστάν Αλί Μπούτο είχε δήλωσε επίσημα, ότι σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής πολεμικής σύρραξης θα τασσόταν στο πλευρό της Τουρκίας, ό “δικτάτορας” Γεώργιος Παπαδόπουλος σε συνεννόηση με τους εφοπλιστές που είχαν στην δούλεψη τους Πακιστανούς, απέλασε το 1973 όλους τους Πακιστανούς εργαζόμενους από την Ελλάδα (3.000- 4.000 Πακιστανοί, τώρα εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο Πακιστανοί, από σύνολο μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, σύμφωνα με επίσημη παραδοχή 2,5εκ., ενώ ανεπίσημα άνω των 4εκ. συνολικά) και ας παραπλανούν τα ELLINIKA XOAXES, φερέφωνα ξένων δυνάμεων και σκοτεινών ανθελληνικών και αντεθνικών κύκλων περί του αντιθέτου.

Θα τολμήσει άραγε να κάνει το ίδιο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ένθερμος υποστηρικτής του GREAT RESET της  νέας τάξης πραγμάτων,  να καταγγείλει στον ΟΗΕ το σύμμαχο της Τουρκίας Πακιστάν, αλλά και την ίδια την Τουρκία για δολιοφθορά και υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας, ζητώντας δις ως αποζημίωση και να απελάσει όλους τους Πακιστανούς λαθροεισβολείς από την χώρα μας (δεν είναι μετανάστες και δεν δικαιούνται άσυλο), ή θα κρυφθεί πίσω από κυβερνητικές επιτροπές κουκουλώματος της όλης υπόθεσης επικαλούμενος έρευνα την ΕΥΠ για εθνικούς λόγους, με συνέχιση των διαπραγματεύσεων με Τουρκία ως “Πρέσπες του Αιγαίου”, εκχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αν. Αιγαίο, ήτοι μη άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επέκτασης των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στα 12ν.μ. και εφάπαξ και δίχως διαπραγματεύσεις με Τουρκία ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ σε όλη την εθνική επικράτεια, σύμφωνα με την μέση γραμμή, βάσει του διεθνούς δικαίου της θάλασσας UNCLOS 1982 ή θα αναγνωρίσει κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο MAVI VATAN” ή την “ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ” με αποτέλεσμα την απώλεια εθνικής κυριαρχίας στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, το οποίο είναι ενιαίος θαλασσοχερσαίος χώρος με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μία και ενιαία και το Αιγαίο είναι Ελλάδα και η ηπειρωτική Ελλάδα είναι ενιαίος και αδιαίρετος χώρος με τα νησιά του αρχιπελάγους του Αιγαίου.

Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αν. Αιγαίου και να αμφισβητεί de facto και de jure την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά με την απειλή χρήσης βίας casus belli” και να μην αναγνωρίζει την εθνική κυριαρχία της Κύπρου, ενός κυρίαρχου κράτους μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν καταγγέλλει την Τουρκία για τα εγκλήματα που διέπραξε στην Κύπρου και δεν ζητεί ως δίκαιο όρο πριν από τις όποιες διαπραγματεύσεις με Τουρκία και τους εντολοδόχους της στα κατεχόμενα, την αναγνώριση της Κύπρου ως κυρίαρχο κράτος, με απόσυρση όλων του κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο αφενός και την αναγνώριση της Ελληνικής κυριαρχίας του αρχιπελάγους του Αιγαίου αφετέρου, αλλά αντ’ αυτού προχωρά σε διαπραγματεύσεις εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την εγκληματική νεοναζιστική νέο-οθωμανική Τουρκία η οποία δεν αναγνωρίζει την Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος αμφισβητώντας στην πράξη μέσω διεξαγωγής υβριδικού πολέμου την Ελληνική κυριαρχία, θέτοντας διαρκώς νέες παρανοϊκές και έκνομες διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μάλλον θα αγνοεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τις δηλώσεις του  Αμερικανού γερουσιαστή  και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Robert Menéndezο οποίος αναφέρθηκε στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, ζητώντας την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων” και σημειώνει:

«49 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, η συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Δημοκρατίας παραμένει μια προσβολή για το Διεθνές Δίκαιο, τα αμέτρητα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τον κυπριακό λαό. Η επίθεση της Τουρκίας ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Καταδικάζω απερίφραστα τη συνεχιζόμενη επιθετική και ανταγωνιστική συμπεριφορά της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της προκλητικής δράσης στην Αμμόχωστο. Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να αποσύρει αμέσως τα περισσότερα από τα 40.000 στρατεύματα από το έδαφος της (Κυπριακής) Δημοκρατίας και να επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου.

Επαναβεβαιώνω τη δέσμευσή μου για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και (για την λύση) με ένα κράτος που θα βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Επιπλέον (επαναβεβαιώνω τη δέσμευσή μου) και στην άμυνά της και θα συνεχίσω να προωθώ νομοθεσία για την ανάπτυξη των στρατιωτικών μας δεσμών. Το Κογκρέσο κατέστησε σαφές μέσω του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία της Ανατολικής Μεσογείου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος παραμένουν ισχυροί φίλοι και εταίροι» (https://www.defence-point.gr/news/ menentez-na-fygoyn-amesa-ap-tin-kypro-ta-toyrkika-strateymata).

 

Επικρατεί απόλυτη μουγκαμάρα και πλήρης αφωνία από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δεσμευθεί έναντι των ΗΠΑ να παραδώσει το Αιγαίο στην Τουρκία, μέσω διαπραγματεύσεων εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αναφερόμενος σε δηλώσεις του σκοπίμως σε θαλάσσιες ζώνες και όχι οριοθέτηση ΑΟΖ και 12ν.μ. Εθνικά Χωρικά Ύδατα και παραπομπής όλων των ελληνοτουρκικών διεκδικήσεων ως δήθεν διαφορών (παράλογων και παρανοϊκών και εκτός διεθνούς δικαίου και δίχως τέλος διεκδικήσεων της Τουρκίας) στο διεθνές μεν αλλά αναρμόδιο για την θάλασσα δικαστήριο της Χάγης, αντί του μόνου αρμοδίου διεθνούς δικαστηρίου της θάλασσας με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας, αντί να θέσει ευθέως θέματα Ελληνικών διεκδικήσεων, όπως η επιστροφή στην Ελλάδα της ‘Ίμβρου και της Τένεδου και την πιστή  εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης.

 

Εάν δεν γνωρίζει ο ίδιος, τότε ας συμβουλευθεί τον ειδικό και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας στο θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ, το λεγόμενο πατέρα της ΑΟΖ, ομότιμο καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημιακού Συστήματος Μέρυλαντ των ΗΠΑ, κ. Θεόδωρος Καρυώτης ή τον Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομι-κών και Πολιτικών Επιστημών, κ. Ιωάννης Μάζης.

 

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας UNCLOS 1982 όλα τα νησιά και βραχονησίδες έχουν 100% δικαίωμα σε ΑΟΖ και 12ν.μ. χωρικά ύδατα και οι μόνες χώρες που δεν το έχουν υπογράψει είναι ΚΙΝΑ και ΤΟΥΡΚΙΑ, ενώ ή Τουρκία το έχει εφαρμόσει μεν στη Μαύρη Θάλασσα αλλά αρνείται την εφαρμογή του στο Αιγαίο με παρανοϊκές νομικές αστειότητες και casus belli, σε αντίθεση με την ΚΙΝΑ που το υιοθετεί δημιουργώντας στην πράξη τεχνητά νησιά με επιχωματώσεις και τεχνητές κατασκευές, προκειμένου να επεκτείνει την ΑΟΖ της.

 

Θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχει η ΑΟΖ και τα 12ν.μ. Εθνικά Χωρικά Ύδατα με τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Ελλάδα.

 

Μα είναι πασιφανές. Η Τουρκία επιθυμεί την πτώση του ηθικού των Ελλήνων και την απομείωση την εθνικής μας κυριαρχίας και της δυνατότητας αποτροπής με χτύπημα στις βασικές υποδομές της τουριστικής μας βιομηχανίας και στις κρίσιμες στρατηγικές αμυντικές υποδομές.

 

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν γίνει πόλεμος;

 

Προφανώς και θα είχε ηττηθεί η Τουρκία αλλά το πράττει τώρα εκ του ασφαλούς, διότι διεξάγει συγκαλυμμένο ασύμμετρο υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας.

 

Παρ΄ όλα αυτά όμως η Τουρκία θα έχει πετύχει εις βάρος μας τον αρχικό της βασικό στόχο διεθνοποίησης των διεκδικήσεων τους έναντι της Ελλάδας, υπό την μορφή διενέξεων με την Ελλάδα για δήθεν αμφισβητούμενα ύδατα, ζητώντας παράλληλα την αποστρατικοποίηση των νήσων του Αν. Αιγαίου, λόγω απειλής εναντίων της στρατιωτικά πανίσχυρης Τουρκίας, βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διαρκώς νέες παρανοϊκές διεκδικήσεις, μέσω διεξαγωγής με casus και κατά τα άλλα “ειρηνικών” διαπραγματεύσεων με Ελλάδα  και με την ανοχή ή μάλλον την φιλοτουρκική στάση εξευμενισμού της Τουρκίας προς όφελος της ειρήνης των λαών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οδηγούμαστε στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων διεθνώς, ως ανεξάρτητο κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, τα οποία κυριαρχικά δικαιώματά μας και μόνον διαπραγματευόμαστε.

 

Είναι πλέον δεδομένο και δεν αποτελεί κάτι νέο και επ ουδενι λόγο ΣΟΚ για τη Δύση, εάν και μερικοί προσποιούνται το αντίθετο, ότι «Ο Ερντογάν θέλει φανατικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με την βοήθεια του Πακιστάν» και  όπως αποκαλύπτουν οι Ρώσοι  «Το πρόγραμμα MILGEM, με στόχο την κατασκευή 4 κορβετών για το Πακιστανικό Ναυτικό, είναι μέρος του σχεδίου του Ερντογάν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα μέσω του Πακιστάν. Παράλληλα, με το πρόσχημα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς όπως η ηλεκτρική ενέργεια, συνεχίζεται η κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στο Akkuyuyu»

“Όπως τονίζεται, όλα τα παραπάνω, «σε συνδυασμό με τους τουρκικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Tayfun, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά οδηγούν στο να γίνει η Τουρκία πυρηνική δύναμη πριν από το τέλος της δεκαετίας».

Σύμφωνα με τον αντίστοιχο χάρτη με το βεληνεκές και τις «δυνατότητες» του νέου τουρκικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Tayfun, η πληγείσες περιοχές περιλαμβάνουν τις Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Συρία, Λίβανο, Ισραήλ, Ιράκ και Αρμενία.

Στα τέλη του 2022 οι ΗΠΑ ανακάλυψαν τις προσπάθειες του Πακιστάν να πουλήσει την τεχνολογία πυρηνικών όπλων του στη μαύρη αγορά, χαρακτηρίζοντάς την «μία από τις πιο επικίνδυνες» απειλές στον κόσμο” (https://www.geostratigika.grgeostratigiki/tourkia -sok-sti-disi-o-erntogan-theli-fanatika-na-apoktisi-pirinika-opla-me-tin-voithia-tou-pakistan-to-schedio-pou-apokaliptoun-i-rosi/)

.

 

Τέλος θέλω να πιστεύω, ότι όσο υπάρχουν αληθινοί  Έλληνες πατριώτες και όχι “γιαλαντζί” πατριώτες, σύσσωμος ο Ελληνισμός θα αντισταθεί στην Τουρκία η οποία διεξάγει ασύμμετρο υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και προσπαθεί με την βοήθεια και σιωπηλή ανοχή της ΔΥΣΗΣ (συμμάχων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ) καθώς επίσης των στρατηγικών  εταίρων ΚΙΝΑΣ και  ΠΑΚΙΣΤΑΝ και της 5ης φάλαγγας εντός των τειχών η οποία προσπαθεί να μετατρέψει ένα νομικό ζήτημα υπέρ Ελλάδος σε γεωπολιτικό υπέρ Τουρκίας, να ακρωτηριάσει γεωπολιτικά την Ελλάδα, αφενός με τη χρήση “casus belli” και αφετέρου μέσω “ειρηνικών” διαπραγματεύσεων επιβολής των θέσεων της Τουρκίας περί “ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ - MAVI VATAN”, ακυρώνοντας την ανακήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας UNCLOS 1982 και την επέκταση των Ελληνικών Εθνικών Χωρικών Υδάτων στα 12ν.μ.

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/esoteriki-asfaleia/7183155_i-ellada-dehthike-epithesi-koresmoy-sto-systima

28.07.2023 - 12:56

 Ενημερώθηκε στις: 28.07.2023 - 13:19

Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κορεσμού στο σύστημα πυρασφάλειάς της με εκατοντάδες πυρκαγιές από ξένη δύναμη

 

 

https://www.tanea.gr/print/2020/06/27/greece/dialogo-lfme-peirates-den-kanei-kaneis/

«Διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς»!

«Η Τουρκία κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει πως για να αποφύγουμε μία σύγκρουση πρέπει να τους «πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα»

Νασόπουλος Διονύσης 27 Ιουνίου 2020 | 05:00

 

 

https://www.defence-point.gr/news/pakistanoi-panigyrizoyn-gia-tis-foties-quot-o-allach-ekdikeitai-toys-ellines-quot

Πακιστανοί πανηγυρίζουν για τις φωτιές… “Ο Αλλάχ εκδικείται τους Έλληνες”

newsroom | 26/07/2023 11:30

«Μαρτυρίες για Πακιστανούς εμπρηστές στην Ρόδo από τους κατοίκους, για ξεκάθαρο εμπρησμό ομιλούν οι δημοτικές αρχές στην Κέρκυρα…

 

 

https://www.geostratigika.gr/geostratigiki/tourkia-sok-sti-disi-o-erntogan-theli-fanatika-na-apoktisi-pirinika-opla-me-tin-voithia-tou-pakistan-to-schedio-pou-apokaliptoun-i-rosi/

 

Τουρκία: ΣΟΚ στη Δύση: Ο Ερντογάν θέλει φανατικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με την βοήθεια του Πακιστάν – Το σχέδιο που αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

«Πακιστανικές ειδικές δυνάμεις «συμμετείχαν σε τουρκική στρατιωτική άσκηση το 2022 με στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο».

Διονύσης Αντωνέλλος  27/07/2023  13:16 

 

 

https://www.defence-point.gr/news/menentez-na-fygoyn-amesa-ap-tin-kypro-ta-toyrkika-strateymata

Μενέντεζ: Να φύγουν άμεσα απ’ την Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα

newsroom | 21/07/2023 08:10

«Με μία τοποθέτηση – καταπέλτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφέρθηκε στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, ζητώντας την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων. Θέτοντας δηλαδή, -για να μην (ξε)γελιόμαστε κιόλας- τον μόνο δίκαιο όρο που θα έπρεπε κανονικά να προηγείται κάθε πιθανής έναρξης διπραγαγματεύσεων με την Αγκυρα και τους εντολοδόχους της στα κατεχόμενα».

ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

 

https://www.defence-point.gr/news/i-eyp-quot-tylixe-se-mia-kolla-charti-quot-egklimaties-diakinites-ton-mko?pop=2

Η ΕΥΠ “τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί” εγκληματίες διακινητές “αμαρτωλών” ΜΚΟ

dpoint | 29/07/2023 19:42

 

 

https://www.tribune.gr/politics/news/article/861235/o-erntogan-ethese-ston-mitsotaki-thema-thrakis-poio-thema-kai-i-synthiki-tis-lozanis.html

Ο Ερντογάν έθεσε στον Μητσοτάκη «θέμα» Θράκης – Ποιο «θέμα»; Και η Συνθήκη της Λωζάνης;

14 Ιουλίου 2023, 16:32

 

 

http://www.elzoni.gr/html/ent/347/ent.32347.asp

Ο πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ

Νίκος Λυγερός


1 σχόλιο:

  1. Μιχαήλ Παλαιοπάνος, mixailpalaiopanos@gmail.com
    Άμεση αναδάσωση όλων των καμμένων στην Ρόδον και με παλλαϊκή συμμετοχή. ΧΘΕΣ!, ΤΩΡΑ!.
    Παλλαϊκή συμμετοχή, στην προστασία των δασών μας. ΤΩΡΑ!
    Αγαπητέ Μενέντεζ, με ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά όπλα, δεν έγινε η εισβολή στην Κύπρο; Πότε θα τιμωρήσετε εσείς οι ισχυροί, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, γιαυτό το γενοκτονικόν κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ μέσω Τουρκίας ή επί το πλέον μοδάτο μέσω αντιπροσώπων, ΕΓΚΛΗΜΑ;
    Και τώρα λέγεται ότι θα συμπεριληφθεί ρήτρα απαγόρευσης χρήσης των νέων F-16, σε πιθανό πόλεμο.
    Και απαντώ, όπως ακριβώς φέρνει αντιρρήσεις η Αγγλία στην χρήση των Brandley, από τους Ουκρανούς, και οι Ουκρανοί φοβηθέντες τα έκρυψαν σε σπηλιές, εκτός μερικών που δε πειθάρχησαν και πήγαν στην πρώτη γραμμή, και απαθανατίστηκαν ως παλιοσίδερα.
    Αρκετά. Φιλία, συμμαχία, συμπαράσταση, είναι καλά και περίκαλα αλλά δεν αρκούν, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. Κοντεύει η ΕΛΛΑΣ να υπερθερμανθεί και να κατακαεί, όπως στο άμοιρο τροχόσπιτο που ήρθε η πυρκαγιά και το βρήκε στο μισό μέτρο από το νερό της θάλλασας, "λες βρε παιδάκι μου και ήταν τηλεκατευθυνόμενη, ήρθε από πάνω, τουλάχιστον έτσι είπε ο ρεπόρτερ που βρέθηκε -επιτρέψτε μου "στο σημείο'-όχι-επί τόπου. Καλά τα ωραία λόγια, λοιπόν, αλλά δεν σβήνουν τις κακές φωτιές που έρχονται από πάνω, οι αφιλότιμες και φανερώνουν την προέλευσή των άθελά των. Θυμάστε και εκείνο το δενδράκι(πεύκο) στο Μάτι που καιγόταν η καρδιά του και ήταν άθικτη η φλούδα του;
    Γιαυτό σας λέω, δεν αρκούν τα λόγια, ούτε να μας σώσουν, ούτε να σας κρύψουν.
    Μα θα μου πείτε, έχετε κάνει την Ελλαδίτσα μου αποθήκη βάσεων και παλιοσίδερών σας, Βεβαίως αλλά όλα αυτά δωρεάν για ΕΣΑΣ! Και ποιος θα τολμήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα; Μα όταν με τις ιερές βάσεις, που ανακαλύπτουν χημικά όπλα και ισοπεδώνουν το ΙΡΑΚ, θα μου έχετε αποκόψει το μισό Αιγαίο για την ομοψυχία στην συμμαχία, όταν θα μου αφαιρέσετε την Θράκη λόγω αναθεωρητικής ανάγκης αλλαγής της συνθήκης Λωζάνης μην στενοχωρηθεί η σύμμαχος -γείτων, όταν θα μου χαθούν τα 12 ναυτικά μίλια ΑΟΖ, πάνω στην οποία όμως πατάει το Τουρκολυβικό μνημόνιο, αλλά γιαυτό άχνα εσείς, ὀταν θα αποκοπώ από τον εναέριο χώρο και ΑΟΖ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, και πολλά άλλα θα μπορούσα ν΄αναφέρω, μεταξύ των οποίων τις αμυντικές συμφωνίες Τούρκων-Ᾱλβανών-Σκοπιανών-Βουλγάρων(αλήθεια από ποιούς απειλείται;μήπως απειλεί;αλλά άχνα ΕΣΕΙΣ, και θα εχει μείνει μια χούφτα Ελλαδίτσα και θα μετράει σαν ένα τουριστικό μας νησί σήμερα, το ξέρετε πολύ καλά ότι για ΣΑΣ ο στόχος Ελλάς θα έχει επιτευχθεί, και δεν θα χρειάζεται κανείς να της επιτεθεί, και θα αρκεί μόνο να της βάλει μια φωνή, και αυτή θα κάτσει φρόνημα. Το ότι μπορεί να μου επιτεθεί ο Πούτιν σήμερα εξ αιτίας της διαμελιστικής δήθεν προστασίας που μου προσφέρετε αυτό το κάνετε μονίμως γαργάρα. Γιατί; Διότι αποκαλύπτει την πανουργία σας, δηλ δήθεν προστατεύετε αλλά στα σίγουρα καταστρέφετε, είτε χορεύοντας καρσιλαμά ανατολίτικο, είτε ρίχνοντάς μας βορά στην Βορείαν Άρκτον. Μονά ζυγά κερδίζετε. Χαμένος; Εγώ ο μη ειδώς και πιστεύσας σας. Αλλά τώρα γνωρίζω. Και επειδή γνωρίζω, μπορώ και κρίνω. Και επειδή μπορώ και κρίνω μπορώ και αποφασίζω, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Και αποφάσισα ότι οι Έλληνες είναι το ΕΝΑ από τα δύο στρατόπεδα επάνω σ΄αυτήν την γην. Αν ήταν δυνατόν το Ελληνικόν στρατόπεδον θα είχε εξαφανιστεί από την εποχή που αναφέρει ο Τίμαιος, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ- κάτι το στηρίζει και δεν εξαλείφεται μέχρι τώρα, και η κλεψίδρα κοντεύει να αδειάσει, γιαυτό σκυλιάζουν οι απέναντι από το Ελληνικόν στρατόπεδον, να τελειώνουμε τώρα με τους Έλληνες, τώρα που είμαστε στο κολοφώνα της παντοδυναμίας μας, αλλά διαφεύγει σημαντική λεπτομέρεια, ότι ο ΦΟΙΝΙΞ αναγεννάται πάντα εκ της τέφρας και , τι λέγαμε; ........ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ.
    Ευχαριστώ δια το βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή