29 Ιουλ 2023

Ανοργανωσιά ή εχθρικό χέρι κατακαίει την Ελλάδα; Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο εθελοντή που δείχνει εμπρησμό

Ένα βίντεο ντοκουμέντο εθελοντή που δείχνει εμπρησμό «στο μικροσκόπιο» της Πυροσβεστικής, αναφορικά με τις πυρκαγιές στη Ρόδο, που μαίνονται για έκτη συνεχή ημέρα, είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, αυξάνοντας τις υποψίες για οργανωμένο σχέδιο κατά της χώρας μας, ενώ νέες φωτιές ξεπίδησαν σαν μανιτάρια σε πολλά σημεία.

Το κύριο όμως ερώτημα είναι, ανοργανωσιά ή εμπρησμός κατέκαψε την Ρόδο και συνεχίζει να καίει σε Αίγιο, Κάρυστο, Κέρκυρα και αλλού;

Πιθανόν και τα δύο αφού τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια, και οι λύσεις δεν δίνονται λόγω έλειψης χρημάτων και βούλησης.

Προς το παρόν έχουμε ενεργοποίηση του κωδικού που δηλώνει εκένωση των πολιτών από τα σπίτια τους στο πανέμορφο νησί της Ρόδου.  

Η  περιγραφή της συνεργάτιδας του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Νατάσα Κούλουρου για την κατάσταση με το πύρινο μέτωπο στο νησί της Ρόδου ήταν επι λέξη : «είναι οργανωμένο έγκλημα. Το νησί της Ρόδου έχει καεί ολοσχερώς, το σμαραγδένιο νησί είναι μαύρο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί» το πρωί της Κυριακής, ανέφερε ότι υπάρχουν μαρτυρίες των κατοίκων στην Ρόδο για ύποπτες κινήσεις με μηχανάκια, εκρήξεις και ήχους που μοιάζουν με γκαζάκια να σφυρίζουν.

«Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις (για εμπρησμό) αλλά υπάρχει η Αρχή της μυστικότητας. Το ανακριτικό τμήμα έχει ενισχυθεί προκειμένου να διαλευκανθεί όλο αυτό. Μας προβληματίζει το ότι ενώ ο άνεμος κινούνταν βορειοδυτικά ξαφνικά είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου».

Η αποχρώσες ενδείξεις εμπρησμού, οι άνεμοι και τα ανεξέλεγκτα μέτωπα, δεν σκεπάζουν σε καμία περίπτωση τις ευθύνες της αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας αλλά και του ίδιου του κράτους, που τώρα  αποφάσισε για την αγορά νέων αεροσκαφών Canadair.

Η πολιτεία όφειλε πρώτα και κύρια να έχει κάνει πρόληψη πυρκαγιών για όλη την ελληνική επικράτεια, και όχι απλώς να εκενώνουμε ολόκληρους οικισμούς και χωριά, ώς το μόνο μέτρο.

Η ανθρώπινη ζωή βέβαια έχει και θα έχει πάντα προταιρεότητα, αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από άλλες ενέργειες.

 

Το σενάριο εμπλοκής εχθρικής δύναμης στην φωτιά της Ρόδου και αλλού

Αν και εφόσον αποδειχθεί το σενάριο των εμπρησμών, τότε ποιοι θα επωφελούνταν το μέγιστο από αυτήν;
Η φωτιά εν μέσω της κορυφής της τουριστικής περιόδου, δεν έχει κανένα όφελος για τους ντόπιους, ή οικοπεδοφάγους, λόγω της άγονης περιοχής στο μέσον του νησιού.

Το σενάριο των ανεμογενητριών είναι ίσως το μόνο που μπορεί κάποιος κακόπιστος, να επικαλεστεί.
Από την άλλη πλευρά, οι “ γείτονες” Τούρκοι, είχαν τους περισσότερους λόγους, και ωφέλη από μια μεγάλη φωτιά στο νησί των Ιπποτών.

Πρώτον, διότι έτσι θα κτυπηθεί καίρια ο ελληνικός τουρισμός στην ναυαρχίδα του που είναι η Ρόδος, με αποτέλεσμα την ανάδειξη της Τουρκίας ως κορυφαίου προορισμού φέτος και του χρόνου.

Δεύτερον, η καταστροφή της πανίδας στο κέντρο του νησιού δίνει την δυνατότητα αποκάλυψης πολλών σημείων άμυνας του νησιού, σε περίπτωση οποιασδήποτε πολεμικής κρίσης.

Τρίτον, πιθανή τουρκική δολιοφθορά στην Ρόδο, στηρίζει την απάιτηση των Τούρκων για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, κάτι που ζητούν επίμονα στην Άγκυρα εδώ και Τρία χρόνια τουλάχιστον.

Τέταρτον, η πρόκληση χάους και η εμφάνιση εικόνων καταστροφής των ελληνικών αρχών, βολέυουν την τουρκική πλευρά, που θέλει νας μας καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ανοικτά θέματα, ακόμα και την κυριαρχία επί ελληνικών νήσων.

Πέμπτον, το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία τεραστίων προβλημάτων στις κρίσιμες υποδομές νησιών όπως η Ρόδος σε επικοινωνίες για παράδειγμα, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα μας είναι πρώτο θέμα σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, κά, οι οποίες μας στέλνουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Έκτον, ο Καθηγητής Λέκκας αναφέρει πως καταστρέφεται ο μοναδικός πρασινος πνεύμονας της Ρόδου, το νησί μεσοπρόθεσμα θα ερημοποιηθει και θα πάψει πλέον να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός, συντελώντας στην οικονομική υποβάθμιση του νησιού, που είναι απέναντι απο τα μικρασιατικά παράλια.

Οι καταγγελίες που ακούγονται δεξιά και αριστερά είναι πολλές σύμφωνα με κοινωνικά δίκτυα που αναφέρουμε στο άρθρο, χωρίς να υιοθετήσουμε τίποτα, εκτιμάμε ότι θα πρέπει να παρέμβει Εισαγγελέας μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών για τυχόν λάθη ή παραλείψεις

Αυτό που είναι το χειρότερο όμως, είναι ότι καταστροφές όπως αυτή στην Ρόδο, την Μάνδρας Αττικής και αλλού, αποκαλύπτουν σίγουρα μια ανοργανωσιά πολλών χρόνων, την έλλειψη μέτρων, πρόληψης ( συστήματα εντοπισμού πυρκαγιάς με drone-περίπολα πυρασφαλείας- αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών).

Η πρόληψη και ο συστηματικός έλεγχος των πυρκαγιών σε όλα τα επίπεδα, ( Δήμοι-περιφέρειες-κράτος) είναι ο μοναδικός και ορθολογικός τρόπος αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων που θα ενταθούν όπως όλα δείχνουν τα επόμενα χρόνια.    


1 σχόλιο:

  1. Οι χειραψίες & τα φιλιά Καλεντερίδη... Γεωργιάδη...
    ΒΙΝΤΕΟ
    http://www.press-gr.com/2023/07/blog-post_125.html?sc=1690390608960#c553366743403803965

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡ@ΙΔΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή