3 Δεκ 2012

Κύπρος: Η Τρόικα θα ελέγχει τα έσοδα από το φυσικό αέριο...!!!




Λευκωσία: Χειρότερες από τις αρχικές εισηγήσεις της Τρόικας είναι πολλές από τις πτυχές του Μνημονίου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Στις αρχικές εισηγήσεις», είπε, «πουθενά δεν αναφερόταν το φυσικό αέριο, ενώ τώρα τα έσοδα από την αξιοποίησή του, θα ελέγχονται από την Τρόικα, μέσω του προϋπολογισμού».

Είπε επίσης ότι γίνεται φοροεπιδρομή, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει στη χρεοκοπία, ειδικότερα τον κατασκευαστικό τομέα και την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξει ύφεση, χωρίς ανάπτυξη της οικονομίας, θα κλονισθεί ο κοινωνικός ιστός, η ανεργία θα ξεπερνά το 14% και η ποιότητα ζωής θα επηρεασθεί.

Ο ΔΗΣΥ, σε ανακοίνωση σημειώνει ότι «δεν είναι πολλές οι επιλογές που έχουν απομείνει, ύστερα από την άστοχη, αναβλητική και άτολμη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών τα τελευταία χρόνια».

Ο υποψήφιος πρόεδρος, Γιώργος Λιλλήκας, υποστηρίζει ότι από μια πρώτη ανάγνωση της συμφωνίας για το μνημόνιο επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για τις κοινωνικές επιπτώσεις.Σε γραπτή του δήλωση, κατηγορεί την κυβέρνηση για «αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα που οδήγησαν στο μνημόνιο» και τον συνυποψήφιό του Νίκο Αναστασιάδη ότι «το προωθούσε με εκβιασμούς για να υπογραφεί εδώ και τώρα».

«Ανησυχούμε» αναφέρει «ότι οι περικοπές επιδομάτων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι ισοπεδωτικές χρεώσεις για την πρόσβαση στα κρατικά νοσηλευτήρια, θα οδηγήσουν στη δυστυχία μεγάλες ομάδες του πληθυσμού.Επισημαίνει ταυτόχρονα τον κίνδυνο εκποίησης κατοικιών, τις ασάφειες του μνημονίου, που αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έσοδα από το φυσικό αέριο, καθώς και τη διατύπωση για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.

Να λοιπόν που ξεδιπλώνεται με το πρόσχημα της κακής οικονομίας το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών...Ετσι ο πλούτος των κρατών περνάει με συνοπτικές διαδικασίες σε ξένα χέρια, χωρίς αντίδραση απο τους λαούς και μάλιστα έχοντας και το στοιχείο της ενοχής...Η ψυχολογική προπαγάνδα που ασκείται στους λαούς είναι άνευ προηγουμένου. Οι λαοί δεν μπορούν να το χωνέψουν και κοιτούν ζαλισμένοι και τελικά πείθονται αφού βλέπουν τους ηγέτες τους να παρακαλάνε τους τοκογλύφους για την σωτηρία των δόσεων...

thermopilai.org


Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2012/12/blog-post_1141.html#ixzz2DyVVh0oH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου