Στην Eλληνική μυθολογία, αυτός ο χάλκινος γίγαντας προστάτευε την Κρήτη από τους εχθρούς της. Τώρα ο Αμερικανικός Στρατός αναπτύσσει το πρόγραμμα «Tactical Assault Light Operator Suit», του οποίου τα αρχικά προστίθενται ως εκ θαύματος σε «ΤALOS».
http://www.fox2magazine.net
http://www.veteranos.gr/2013/10/alos-us-army-video.html
kerberos-hellas
Μερικές φορές, όπως φαίνεται, ο Αμερικανικός Στρατός έχει στην αρχή μια ωραία συντομογραφία για ένα πρόγραμμα - και μέχρι να καταλήξει, οι δημιουργοί του θα πρέπει να σκεφτούνε τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι. Το πρόγραμμα «Τάλως» θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Και πράγματι, είναι ένα κοστούμι που μπορεί να μετατραπεί σε χάλυβα από τεθωρακισμένο, για την προστασία του ατόμου από τα εχθρικά πυρά.
Η ιστορία της προσπάθειας μετατροπής των απλών στρατιωτών σε σούπερ στρατιώτες με στολές υψηλής τεχνολογίας, είναι τόσο παλιά, όσο και ανεπιτυχής.
Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανικός Στρατός μόλις και μετά βίας κατάφερε να εξοπλίσει τους πεζικάριους με τα επιθυμητά ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης για να τους δικτυώσει με το κέντρο διοίκησης - και ενώ τέτοιες προσπάθειες χρονολογούνται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα.
Το σύστημα «Τάλως» λειτουργεί ως σαν να προσπαθήσουμε να κάνουμε το τρίτο βήμα πριν από το πρώτο.
Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) κάλεσε τους ερευνητές σε μια προσπάθεια να υποβάλουν ιδέες για το πρόγραμμα «ΤALOS». Ο στόχος είναι να κατασκευάσουν ένα εξωσκελετό -εξωτερικός σκελετός που αποτελεί κάλυμμα γύρω από το σώμα- που θα επιτρέπει στον πεζικάριο να μεταφέρει βαρύ εξοπλισμό, εξοπλισμένο με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για την παρακολούθηση των σωματικών λειτουργειών, όπως τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά και να το προστατεύει από τις σφαίρες του εχθρού.
Το τελευταίο θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω μιας «υγρής πανοπλίας» που θυμίζει λίγο την ταινία δράσης «Terminator 2»: Ένα ειδικό υγρό στο κοστούμι που μπορεί να στερεοποιηθεί μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου με την εφαρμογή ενός μαγνητικού πεδίου ή μιας ηλεκτρικής τάσης. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Στρατό, ερευνητές στο περίφημο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης ( MIT) εργάζονται ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα του προγράμματος.
«Πρόκειται για μια προηγμένη πανοπλία», δήλωσε Κάρλ Μπεργιές του τμήματος Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής του Αμερικανικού Στρατού. Το κοστούμι περιέχει επίσης συσκευές επικοινωνίας και διάφορους αισθητήρε, και το καλοκαίρι του 2014 θα παρουσιαστεί το πρώτο πρωτότυπο.
Ωστόσο, δεν φαίνεται να επικρατεί παντού η ίδια ευφορία. «Αυτός είναι ένα αναβαθμισμένος Πινόκιο» αστειεύεται στην αμερικανική εφημερίδα Tampa Tribune ο Σκότ Νέιλ, πρώην στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού και κάτοχος του Ασημένιου Αστέρα. «Τώρα, ο διοικητής μπορεί να θέσει μια μαϊμού σε ένα κοστούμι και να μας ζητήσει να επιβιώσουμε ταυτόχρονα τα πυρά, τις νάρκες και τις κακές πληροφορίες. Και αν πεθάνεις στο κοστούμι όπως αυτό λιώνει στο σώμα σου, μπορείς να θαφτείς μέσα σε αυτό».
Εν τέλει, ξεναγηθείτε σε μια εξαιρετική επιλογή πενήντα εκθεμάτων του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά - o Αμερικανικός Στρατός το έπραξε.
http://www.veteranos.gr/2013/10/alos-us-army-video.html
kerberos-hellas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου