15 Οκτ 2013

«Απόβαση» στην Αθήνα σχεδιάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι > ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

Ντίνα Καραμάνου - Άναψαν τις μηχανές των τρακτέρ, έβγαλαν τις μαύρες σημαίες από τα μπαούλα και ετοιμάζονται για σκληρές κινητοποιήσεις οι αγρότες όλης της χώρας.
Η αρχή ήδη έχει γίνει.
Από το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη την Κρήτη οι εφορίες είναι αποκλεισμένες από οργισμένους
αγρότες που αντιτίθεται στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Κινητοποιήσεις που συνεχίστηκαν και σήμερα με ιδιαίτερη μαχητικότητα.
Στο μεταξύ, από τις αρχές Οκτωβρίου, στην εθνική σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, φάνηκαν οι διαθέσεις των αγροτών που σχεδιάζουν ακόμη και... απόβαση στην Αθήνα.

Κρήτη- Πρώτοι στο «χορό» των κινητοποιήσεων

Σε 48ωρο αποκλεισμό όλων των ΔΟΥ του νησιού προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης.
Διαμαρτύρονται για το σχέδιο της κυβέρνησης να φορολογήσει τα αγροτεμάχια, ενώ ζητούν και αποζημιώσεις για την ακαρπία στα ελαιόδεντρα και την επιστροφή του ΦΠΑ που έχει καθυστερήσει δραματικά.
«Ήδη οι αγρότες των Χανίων έχου καταθέσει πρόταση να ανέβουμε στην Αθήνα. Στα μέσα της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα προεδρεία όλων των νομών της Κρήτης, όμως η πρόθεση που διαφαίνεται είναι να αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις», λέει στο
newpost ο εκπρόσωπος των αγροτών των Χανίων κα μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Γωνιωτάκης.

Προμαχώνας – Στάση αναμονής και προειδοποίηση για «σκληρές μάχες»

«Οι αγρότες είναι το τελευταίο προπύργιο της κοινωνίας. Αν “πέσουμε” αμαχητί, όλα έχουν τελειώσει», λέει στο newpost ο πρόεδρος των καλλιεργητών του Προμαχώνα Παύλος Αραμπατζής.
«Οι κινητοποιήσεις, που τις θεωρώ δεδομένες, φέτος θα είναι σκληρές, γιατί είναι πολύ σκληρές και οι συνθήκες. Οι αγρότες πεθαίνουν... μας τελειώνουν», λέει χαρακτηριστικά.
Προς το παρόν οι παραγωγοί του Προμαχώνα- οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως οι πλέον “σκληροί” μεταξύ των αγροτών όλης της χώρας- συνεδριάζουν συνεχώς και τηρούν στάση αναμονής.
Υπάρχει η σκέψη να σταλεί ένα πούλμαν στην Αθήνα κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, όμως οι ίδιοι κρατούν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν λύσεις σε προβλήματα που θεωρούν ακόμη πιο σημαντικά, όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και το πετρέλαιο, αγαθά που πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν και αναγκάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους.

Αιτωλοακαρνανία – Εθνική επέτειος με... προετοιμασίες πολέμου

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεδριάζουν στις 27 Οκτωβρίου στη Βόνιτσα.
Οι διαθέσεις τους έχουν διαφανεί, όπως τις μεταφέρει στο newpost ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Νίκος Μωραΐτης:
«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Οι αγρότες δεν είναι δυνατό να πληρώνουν φόρο για τη γη, όταν ήδη φορολογούνται για τη σοδειά. Την επιστροφή του ΦΠΑ την περιμένουμε ακόμη, οι επιδοτήσεις έχουν μειωθεί περισσότερο από το μισό, ενώ πολλοί κτηνοτρόφοι έμειναν εκτός χρηματοδότησης καθώς πολλά βοσκοτόπια χαρακτηρίστηκαν δασικές εκτάσεις».

Καρδίτσα- Συμμετοχή στα συλλαλητήρια... «και βλέπουμε»

Εντός της εβδομάδας συνεδριάζουν και οι αγρότες της Καρδίτσας για να καθορίσουν τη στάση τους.
Προς το παρόν, έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή στα πανεργατικά συλλαλλητήρια που κήρυξε το ΠΑΜΕ για τις 23 Οκτώβρη και την 6η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, Βαγγέλη Μπούτα, η ερχόμενη εβδομάδα είναι αυτή κατά την οποία θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον των κινητοποιήσεων των μικρών παραγωγών του θεσσαλικού κάμπου.


Διαβάστε εδώ:
http://newpost.gr/post/283873/apokleismoi-eforiwn-sthn-krhth-kai-sxedia-gia-nea-agrotika-mploka-se-olh-th-xwra#ixzz2hntFhDNt
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου