28 Ιουλ 2014

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται ο Εισαγγελέας…Για να παίρνει σειρά και η υπόλοιπη συμμορία

 Για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει.... λέτε οι διεθνείς τοκογλύφοι, (ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ) να αρχίσουν να θυσιάζουν τα "παιδιά τους, για να γλυτώσουν οι ίδιοι;;;;;;

Πόπη Σουφλή

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται ο Εισαγγελέας…Για να παίρνει σειρά και η υπόλοιπη συμμορία

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.  


Ο εισαγγελικός λειτουργός με πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τα κακουργήματα
της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος , καθώς και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, ως συμμέτοχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση του ο κ. Πλιώτας αναφέρει ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέγραψε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ τα τρία ονόματα των συγγενικών του προσώπων ενώ δεν διέταξε ως όφειλε λόγω της θέσεως του ως υπουργός Οικονομικών φορολογικό έλεγχο. Σε ότι αφορά τους συγγενείς του, ο εισαγγελέας φέρεται πεπεισμένος πως εκμεταλλεύτηκαν την «συγγενική τους σχέση…»

Για την τύχη τους τον τελευταίο λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα εκδώσει βούλευμα που θα καταγράφεται ποιοι και αν θα καθίσουν στο εδώλιο.

Το βούλευμα που θα εκδοθεί είναι αμετάκλητο (δεν υπόκειται δηλαδή σε κανένα ένδικο μέσο) και θα επιδοθεί μέσα σε δέκα ημέρες από την έκδοσή του στον κ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του των οποίων τα ονόματα φέρεται ότι αφαίρεσε από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

 


Πηγή

http://attikanea.blogspot.gr/2014/07/blog-post_345.html
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου