24 Μαρ 2015

Σε κινεζικά χέρια η ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli - Bloomberg: Η Κίνα θέλει να εξαγοράσει την Ευρώπη !


Μία από τις σημαντικότερες ιταλικές εταιρίες που καθόριζαν το «Made in Italy» σε ολόκληρο τον κόσμο έχει περάσει πλέον σε κινεζικά χέρια.


 Ο λόγος για την ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli, ο έλεγχος της οποίας βρίσκεται από την Κυριακή στα χέρια του...


56χρονου Ρεν Τζιανξίν, προέδρο της εταιρίας ChemChina.

 Η κινεζική επιχείρηση απέκτησε την Pirelli, που ιδρύθηκε πριν 142 χρόνια, έναντι 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως έγινε γνωστό η έδρα της μαζί με τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης θα παραμείνει στο Μιλάνο.

 Η ChemChina που ιδρύθηκε το 2004 είναι ένας κολοσσός που δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής ελαστικών, χημικών προϊόντων για την γεωργία, πετρελαιοχημικών και των βιομηχανικών υποδομών, με ετήσιο τζίρο περίπου τα 36 δισ. ευρώ.

 Όσο για τον «βασιλιά» Ρεν Τζιανξίν, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, σπούδασε Οικονομικά και εργάστηκε στο υπουργείο Βιομηχανίας, όταν αποφάσισε μαζί με επτά ακόμα φίλους του να ιδρύσει μία εταιρία χημικού καθαρισμού.

 Αρχικά, το υλικό που παρήγαγε η εταιρία του χρησιμοποιείτο για να καθαρίζει τις τσαγιέρες των Κινέζων στην φτωχή επαρχία Γκανσού, ωστόσο, εφόσον στην πορεία διαπιστώθηκε ότι το προϊόν λειτουργούσε η εταιρία επεκτάθηκε στον καθαρισμό λεβήτων και έπειτα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

 Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα το μάνατζμεντ της βιομηχανίας ελαστικών πρόκειται να συνεχίσει να διαθέτει αυτονομία κινήσεων και ο πρόεδρός της, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα, θα παραμείνει στην θέση του μέχρι το 2021.

 Στο εξής, η παραγωγή ελαστικών για αυτοκίνητα και μηχανές πρόκειται να διαχωριστεί από εκείνη για φορτηγά, η οποία θα αποτελέσει μέρος κοινής βιομηχανικής στρατηγικής με αυτή της εταιρίας Aeolus Tyre, ιδιοκτησίας, πάντα, της ChemChina.

 Σύμφωνα με τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται με την χθεσινή υπογραφή, η ChemChina θα διαθέτει το 65% του μετοχικού κεφαλαίου, η ρωσική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft το 13%, οι ιταλοί μέτοχοι (ανάμεσά τους και ο Τρονκέτι Προβέρα) το 15% και οι τράπεζες Unicredit και Ιntesa San Paolo το 3,5% αντίστοιχα.

 Σύνθημα της ChemChina είναι το: «Παραδοσιακή χημεία, προηγμένα υλικά», που όπως φαίνεται, ο Ρεν Τζιανξίν αναμένεται να εφαρμόσει και στην περίπτωση της Pirelli.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/03/pirelli.html

Bloomberg: Η Κίνα θέλει να εξαγοράσει την Ευρώπη

Bloomberg: Η Κίνα θέλει να εξαγοράσειτην Ευρώπη

«Η Κίνα θέλει να αγοράσει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος άρθρου του Λεονίντ Μπερσίντσκι στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρεται «στον κίνδυνο που προκύπτει από τις αυξανόμενες επενδύσεις της Κίνας στην Ευρώπη, που δεν είναι λιγότερο επικίνδυνες από εκείνες της Ρωσίας», με αφορμή «το πρόσφατο ενδιαφέρον της Κίνας για την αγορά ενός οικοδομικού συμπλέγματος στο Βερολίνο και της βιομηχανίας ελαστικών Pirelli στην Ιταλία». Η εξαγορά της Pirelli από κινεζική εταιρεία ανακοινώθηκε χθες έναντι τιμήματος περίπου 7 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές κινεζικές επενδύσεις στην Ιταλία εκτιμάται ότι έχουν φθάσει συνολικά τα 14 δισ. ευρώ.
 
 Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «έως το 2011, η Κίνα ήταν αποδέκτης ευρωπαϊκών επενδύσεων, αλλά η κρίση χρέους έριξε τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων. Ορισμένες κυβερνήσεις προέβησαν απεγνωσμένα σε ιδιωτικοποιήσεις, ενώ μεγάλοι όμιλοι έγιναν λιγότερο επιλεκτικοί στην επιλογή επενδυτών. Κινέζοι επενδυτές απέκτησαν τη Volvo στη Σουηδία, μεγάλο μέρος της Peugeot Citroën και τον οίκο Sonya Rykiel στη Γαλλία, το Λιμάνι του Πειραιά στην Ελλάδα, την αλυσίδα Pizza Express και διάφορους οίκους μόδας στο Ηνωμένο Βασίλειο».
 
 Στη συνέχεια, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «όταν ωστόσο, παλιές ευρωπαϊκές εταιρείες πέφτουν στα χέρια κινεζικών κρατικών εταιρειών, το θέμα μετατρέπεται και σε γεωπολιτικό. Οι ευρωπαϊκές χώρες δηλαδή εκχωρούν μέρος της κληρονομιάς τους στην κινεζική κυβέρνηση, διευρύνοντας την παγκόσμια επιρροή της. Το άνοιγμα στις κινεζικές κρατικές επενδύσεις σημαίνει επίσης στήριξη ενός καθεστώτος το οποίο δεν είναι αναγκαστικά φιλικό προς την Ευρώπη και δεν μοιράζεται τις ίδιες αξίες. Δεν είναι επίσης καλύτερο από το να ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές στις ρωσικές κρατικές εταιρείες όπως την Rosneft και την Gazprom, οι οποίες θα αγόραζαν τα πάντα με μόνο σκοπό να ενισχύσουν την διαπραγματευτική δύναμη της Μόσχας στην ΕΕ».
 
 Τέλος, στο άρθρο διατυπώνεται επίσης η άποψη ότι «η Ευρώπη χρειάζεται μια συνεκτική πολιτική για να διαχειριστεί τις ξένες άμεσες επενδύσεις, θέτοντας σαφείς οδηγίες για το τι είναι επιτρεπτό, ποιοι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι και ποιοι δεν είναι. Γιατί να μην ζητήσει από τις κρατικές εταιρείες να επενδύουν μόνο σε σχέδια πράσινης ανάπτυξης; Θα είχε επίσης νόημα να απαιτηθεί από τις ξένες κρατικές εταιρείες να συνεργάζονται με τοπικούς εταίρους και να αποκτούν μόνο μειοψηφικές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές εταιρείες. Στην Κίνα βέβαια ακόμη και οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να χειραγωγούνται από την κυβερνητική πολιτική. Αποτελούν ωστόσο παράγοντες της αγοράς και γι’ αυτό θα πρέπει να διέπονται από τους ίδιους κανόνες»


http://olympia.gr/2015/03/24/bloomberg-%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80/

kerberos-hellas

ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΥΣ ΚΙΝΟΥΖΟΥΣ;;;;
ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΠΟΙΟΙ;;;

Η Ο.Ε.Α , Ο ΚΕΡΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ!

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ. ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΟΥ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ


Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ



1 σχόλιο: