16 Σεπ 2015

Νέα εξαγωγική επιτυχία για τη ΜΕΤΚΑ

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ "MADE IN GREECE"...


Άλλη μια σημαντική επιτυχία σημείωσε η Ελληνική αμυντική βιομηχανία αυτή τη φορά μέσο της ΜΕΤΚΑ.

Ο κατασκευαστικός κολοσσός ο οποίος μεταξύ άλλων έχει εμπλακεί και στην κατασκευή μεγάλου μέρους των υπερσύγχρονων αρμάτων Leopard-2Hel, των αυτοκινούμενων οβιδοβόλων PzH-2000, των ΤΟΜΠ Λεωνίδας καθώς και στα προγράμματα εκσυχρονισμού των ελληνικών υποβρυχίων και σε μεγάλο μέρος της κατασκευής των συστημάτων Patriot για μία σειρά χωρών, ανακοίνωσε με δελτίο τύπου, ότι έλαβε ακόμα μια παραγγελία για την ...
κατασκευή συναρμολόγηση και παράδοση του συνόλου των ημι-ρυμουλκούμενων οχημάτων και βάσεων εκτόξευσης των πυραύλων Patriot για λογαριασμό της IDE – Intracom Defense Electronics, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Raytheon Company.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η συνολική αξία των δύο Συμβάσεων ανέρχεται σε 76,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και οι παραδόσεις των συστημάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τον Φεβρουάριο του 2018.

Από το 2009, η ΜΕΤΚΑ έχει αναλάβει 6 συμβάσεις στο πλαίσιο εξαγωγικών προγραμμάτων Patriot από 5 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, με το 95% της παραγωγής της εταιρείας από το εργοστάσιο που διαθέτει στο Βόλο να προορίζεται αποκλειστικά για εξαγωγές.

Η είδηση αποδεικνύει, για μία ακόμα φορά, ότι η Ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς παρά τις ελάχιστες προσπάθειες στήριξης της από το κράτος, μπορεί να παράγει περιζήτητα προϊόντα και να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό που περιβάλει το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου