16 Σεπ 2015

Φήμες για εξαγορά του Thomas Cook από την ...κινεζική Fosun !


Μεγάλη άνοδος παρατηρήθηκε χθες στις μετοχές της Thomas Cook, υποκινούμενη από τις φήμες που θέλουν τον μεγάλο τουριστικό όμιλο να περνά στα χέρια της Fosun International, του κινεζικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που το Μάρτιο εξαγόρασε το 5% των μετοχών έναντι 92 εκατ. λιρών. 

Η τιμή μετοχής της Thomas Cook είχε άνοδο που υπερέβη τις 2 πένες, φτάνοντας σχεδόν τις 117 πένες. Οι μετοχές της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κυμαίνονταν επάνω από το φράγμα των 100 λιρών, με απώλειες σε σχέση με την περίοδο της επιτυχημένης πορείας της πρώην γενικής διευθύντριας Harriet Green – 185 πένες.
Τον Ιούνιο, η Thomas Cook προχώρησε τις διαδικασίες συγχώνευσης με την ιδιοκτήτρια του Club Med, Fosun και στη συνέχεια έκανε σχέδια για μια παγκόσμια συμφωνία στην οποία περιλαμβάνεται το μάρκετινγκ των γαλλικών all inclusive ξενοδοχείων μέσω 150 καταστημάτων στο Ην. Βασίλειο.
Toν περασμένο μήνα, Fosun και Thomas Cook, υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση έως 50 ξενοδοχειακών μονάδων και resort στη Μεσόγειο.
Οι φήμες περί εξαγοράς της, κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα μέσω του δελτίου αγοράς της Daily Mail, το οποίο ανέφερε ότι ο αντίπαλός της, Tui Group ή η Fosun μπορεί να τη διεκδικήσουν άμεσα ή μέσω της Thomas Cook να ανταγωνιστούν την Kuoni, από τη στιγμή που η τελευταία επιβεβαίωσε την πώληση του σκέλους στο Ην. Βασίλειο και τις επιχειρήσεις tour operating στην Ελβετία, τη Σκανδιναβία, τη Μπένελουξ και τη Γερμανία στην DER Touristik.

Πηγή: http://www.tornosnews.gr/
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου