18 Νοε 2015

«Καθάρισε» και ο Γιάννος για τη Λίστα Λαγκάρντ: Εκατό χιλιάρικα πρόστιμο για καταθέσεις ενός εκατομμυρίου και μίζες!

papantoniou-57__article

Δεύτερο φιάσκο είχαμε σήμερα, όπως με την υπόθεση της εκδίκασης των εγκλημάτων Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Γιάννο Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009 που αφορούσε την κατάθεση της συζύγου του στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ είναι ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς…δέκα ευρώ ημερησίως  και χρηματική πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Κοινώς το ζεύγος Παπαντωνίου θα πληρώσει συνολικά 24600 ευρώ έκαστος συν 20000 ευρώ έκαστος για ηθική βλάβη του ελληνικού Δημοσιου, συνολικά δηλαδή περί τις 100.000 ευρώ. Αυτό για μία κατάθεση ύψους 1.311.000 ευρώ, η προέλευση των χρημάτων της οποίας ουδέποτε διερευνήθηκε.

Επίσης, αξίζει να θυμίσουμε ότι μία πιθανή προέλευση αυτών των χρημάτων είναι τα διάφορα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά. Θυμίζουμε, ενδεικτικά, την υπόθεση με τις μίζες για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής 2».

Το δικαστήριο τότε επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Γιάνη Σμπώκο (πρώην διευθυντής Εξοπλισμών) και 25 και 20 χρόνια, αντίστοιχα, στους Αντώνη Κάντα (πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών) και Νίκο Λεονταρίτη (στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών), οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για αυτή την υπόθεση δεν υπήρξε διερεύνηση της ευθύνης των αντιστοίχων υπουργών, εντός των οποίων ήταν ΚΑΙ ο Παπαντωνίου!

Και τώρα για όλες τις μίζες που συσσωρευόντουσαν σε ένα λογαριασμό στην Ελβετία, ο Παπαντωνίου θα δώσει εκατό χιλιάρικα και… καθάρισε.


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου