30 Απρ 2016

Μόνιμες δυνάμεις στέλνει η Ελλάδα ανατολικά των Οινουσσών



Απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει λάβει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.


Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, υπό τη σκιά των συνεχόμενων πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά τις τελευταίες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε τη Μεγάλη Παρασκευή ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο οποίος επέλεξε να επισκεφτεί για τις γιορτές μονάδες αναχαίτισης στη Λήμνο, στη Σκύρο και στο Καστέλι. «Οι άνθρωποι της προσφοράς και του καθήκοντος, πάντοτε πιστοί στο καθήκον, στέκονται όρθιοι στις επάλξεις της πατρίδας. Τιμή μου που είμαι Αρχηγός αυτών των απίστευτων ανθρώπων», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της 133ης σμηναρχίας μάχης στο Καστέλι ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη και της Μεγάλη Παρασκευή, παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για ηρεμία κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Χθες Μεγάλη Παρασκευή, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής απείλησαν να συλλάβουν έλληνα ψαρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με την δικαιολογία ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Πηγή

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου