26 Μαΐ 2016

Πλαστά πτυχία: Ο Φίλης νομιμοποιεί 2.500 υπαλλήλους με πλαστούς τίτλους σπουδών



Μέσω νομοθετικής ρύθμισης το Υπουργείο Παιδείας, θα δώσει το δικαίωμα σε 2.500 υπαλλήλους του Δημοσίου που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών να διαγωνιστούν σε ειδικές εξετάσεις και να παραμείνουν στις θέσεις τους - Απίστευτες κομπίνες σκαρφίζεται ο κ. Φίλης για να μην ταρακουνήσει την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης συνεχίζει να προκαλεί, όχι μόνο με τα λεγόμενά του, αλλά και με τις
πράξεις του. Ανακάλυψε νόμο που δεν έχει τεθεί ποτέ σε ερφαρογή για να «ξεπλύνει» - μέσω ειδικών εξετάσεων - δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία. Το θέμα έρχεται στη Βουλή και ήδη έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

....................

Δεν είναι καινούριο, αλλά με την αφορμή της πρόσφατης δημοσιότητας αξίζει να το πούμε.

Το γεγονός ότι από καμμιά οργάνωση δημοσιοϋπαλλήλων, από καμμιά πηγή που τους εκφράζει άμεσα ή έμμεσα, δεν ακούγεται το παραμικρό για τους «συναδέλφους» με τα πλαστά πτυχία, (αλλά και τους άλλους «συναδέλφους», που με την ιδιότητα των εκπροσώπων των κρατικών αρχών τα μοίραζαν), κάτι, έστω και για τους τύπους, για την τιμή των όπλων, μας δίνεται το δικαίωμα να τους θεωρούμε όλους ίδιους.

Καθάρματα, μέλη συμμορίας με κοινά άνομα συμφέροντα, που αλληλοκαλύπτονται, παράσιτα και καταχραστές του ιδρώτα αυτών που φορολογούνται για να τους πληρώνουν, κοινοί απατεώνες. Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία. Είναι όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο χαλασμένο υλικό. Δεν το λέμε εμείς. Το δηλώνουν μόνοι τους με την σιωπή τους, με την τυφλή αλληλεγγύη τους στο συνάφι. Εχθροί της χώρας.


Ας βγει κάποιος να πει κάτι. Για να έχει μετά το δικαίωμα να φωνάξει ότι δεν είναι όλοι οι κρατικοδίαιτοι ίδιοι. Δεν βγαίνει όμως κάποιοςς. Σιωπή. Από όλους.

kerberos-hellas

1 σχόλιο:

  1. Ξεχαστηκε και η αξιολογηση στο δημοσιο οπως και τοσα αλλα.Το προτεινε η τροικα αρχικα θεωρωντας οτι εχει να κανει με ενα φυσιολογικο κρατος.Αμ δε!!Οι μεν Σαμαροβενιζελοι υποκρινονταν οτι συμφωνουσαν οι δε Τσιπροκαμμενοι ηταν αντιθετοι. Να μην αναφερθω καλυτερα στην λυσσωδη αρνηση των κρατικων συντεχνιων.Κατα την γνωμη μου να να γιατι δεν εγινε: 1)Θα αποδεικνυονταν οτι ισως οι μισοι και παραπανω αν δεν ειχαν πλαστα πτυχια και απολυτηρια σιγουρα ειχαν πλαστα πιστοποιητικα γλωσσομαθιας,οικογενειακης καταστασης και οτι μπορει να χωρεσει ο νους του ανθρωπου. 2)Θα αποδεικυονταν οτι οι μισοι και παραπανω ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.Το κρατος ΠΑΝΤΑ ειχε πλαισιο νομιμοτητας απλα ομως το παραβιαζε καταφωρα. 3)Θα επρεπε εστω και καποιοι να πανε σπιτι τους για την τιμη της αξιολογησης (παιδοφιλ,επιορκοι,ανεπαρκεις,εξαφανισμενοι κλπ) 4)Θα αποδεικνυονταν πολλαπλοι μισθοι επι χρονια και αλλα ασσυληπτα.5)Οποιος μπηκε στο δημοσιο παρανομα η προσκομισε πλαστα πτυχια κλπ θα επρεπε ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ συμφωνα και με παρομοιες νομολογιες δικαστηριων αλλα και να παει φυλακη(συμφωνα με τις διαταξεις περι καταχραστων του δημοσιου) 6)Οι δημοσιοι υπολογοι που υπεγραφαν τις παρανομες αυτες αποφασεις προσληψης η ΔΕΝ ΗΛΕΓΧΑΝ ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΝ τα δικαιολογητικα(ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ) θα επρεπε να διωχθουν ποινικα (για το αδικημα της κακουργηματικης απιστιας περι την υπηρεσια) αλλα και αστικα για την ζημια που προξενησαν στο δημοσιο και στους φορολογουμενους που πληρωναν τους απατεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή