10 Δεκ 2016

Επιτυχημένη δοκιμαστική βολή για τον τουρκικό αντιαεροπορικό πύραυλο HiSAR-O (Video)



Δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού πυραύλου μεσαίου βεληνηκούς, τουρκικής κατασκευής HiSAR-O έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο πύραυλος βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας η δοκιμή ήταν απολυτα επιτυχημένη.


Το πρόγραμμα του πυράυλου HiSAR-O ξεκίνησε ταυτόχρονα με αυτό του HiSAR-A. Το πρόγραμμα ανάπτυξης των δύο τουρκικών πυραυλικών συστημάτων HiSAR-A και HiSAR-O ξεκίνησε το 2011, ενώ η συνολική αξία των συμβάσεων σχεδίασης και ανάπτυξης των δύο προγραμμάτων ξεπερνά τα 542 εκατ. ευρώ.

Ο πύραυλος μέσης εμβέλειας HiSAR-O έχει μέγιστη εμβέλεια 16 χλμ, και μπορεί να καταστρέψει στόχο σε ύψος 10 χλμ. Σχεδιαστικά ο τουρκικός πύραυλος έχει δανειστεί τουλάχιστον στην εξωτερική αρχιτεκτονική του, στοιχεία από τους πυραύλους ESSM και IRIS-T, ενώ η επιλογή του ερευνητή Υπέρυθρης Απεικόνισης IIR και του συστήματος ζεύξης δεδομένων για τη διόρθωση των παραμέτρων πτήσης προς το στόχο επιβεβαιώνει την σχεδιαστική επιρροή του πυραύλου IRIS-T στο πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης του τουρκικού πυραύλου. Όσον αφορά το ραντάρ έρευνας που θα συνεργάζεται με τον πύραυλο τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί η νεώτερη έκδοση του τουρκικής κατασκευής ραντάρ τριών διαστάσεων Kalkan (X-band) το οποίο μπορεί να εντοπίσει στόχους όπως μαχητικά ελικόπτερα, αεροχήματα, πυραύλους cruise κλπ σε απόσταση 100 χλμ.



πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου