9 Μαΐ 2017

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ VS ΤΟΥΡΚΙΑΣ

IDEF 17: Οι πρώτες φωτογραφίες των πυραύλων αέρος-αέρος της Τουρκίας Bozdogan και Gokdogan


Οι νέοι πύραυλοι αέρος-αέρος Bozdogan (μέσου βεληνεκούς) και Gokdogan (μικρού) που θα εξοπλίσουν τα τουρκικά F-16 αποκαλύφτηκαν στην IDEF 2017 και σας μεταφέρουμε τις πρώτες φωτογραφίες. Η αποκάλυψη των πυραύλων είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα της έκθεσης, αν και οι τούρκοι μάλλον δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν (η είδηση εδώ).
Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι επιχειρησιακοί, και σίγουρα το πρόγραμμα ανάπτυξής τους είναι από τα πλέον φιλόδοξα στην γειτονική μας χώρα. Μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί το στάδιο ανάπτυξής τους, αλλά σίγουρα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του διεθνούς αμυντικού τύπου.
 IDEF 2017: το εξοπλισμένο Hurkus C
H TAI παρουσίασε την εξοπλισμένη έκδοση του Hurkus και αποδέσμευσε φωτογραφίες από τις δοκιμές όπλων.
 
 IDEF 2017: Aselsan Exoskeleton


Σύστημα «εξωσκελετού» μάχης από την Aselsan που παρουσιάστηκε σήμερα στην IDEF.


IDEF 2017: Θερμοβαρική κεφαλή για τις Cirit

Σύμφωνα με πληροφορίες η Roketsan προσθέτει και θερμοβαρική κεφαλή στις κατευθυνόμενες ρουκέτες Cirit που ήδη διαθέτει κεφαλές HE και πολλαπλών χρήσεων (αποτελεσματική κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων, κατά προσωπικού και εμπρηστική συνδυαστικά).

πηγη
ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ!



Βίντεο-σοκ: Το «νέο» αντιαποβατικό όπλο του Ελληνικού Στρατού

Ενας Στρατός του οποίου ο εξοπλισμός έχει εγκαταλειφθεί πάνω από δέκα χρόνια. Ενας Στρατός που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα από την Ανατολή. Ενας Στρατός που κάνεις ότι μπορεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για να υπερασπίσει νικηφόρα την πατρίδα απέναντι σε αυτόν που αμφισβητεί ότι είναι ελληνικό έδαφος το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Παναγιά, οι Οινούσσες και τόσα άλλα νησιά και νησίδες του Αρχιπελάγους, κοιτίδας του Ελληνισμού.
Με "αρχαία" όπλα, με αδιάφορες για την προστασία της πατρίδας πολιτικές ηγεσίες εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αλλά με πολλή καρδιά και την παραδοσιακή στρατηγική ευφυία των Ελλήνων πολεμιστών
Κοιτάξτε το βίντεο: Απέναντι στο τουρκικό αεροπλανοφόρο, απέναντι στα ολοκαίνουρια ΤΟΜΑ και άρματα μάχης, τα F-35 κλπ. τι θα αντιπαρατάξει τα επόμενα χρόνια ο Ελληνικός Στρατός απέναντι σε όλα αυτά,  ένα "αρχαίο" σοβιετικό ΤΟΜΑ, με μια ιδιοκατασκευή, δήθεν ως προστατευτικό ασπίδιο σε ένα σοβιετικό πυροβόλο των 23 χλστ., κατασκευής της δεκαετίας του '60 όλα!
"Aντι-αποβατικές εκπαιδευτικές βολές κατά θαλασσίου στόχου" λέγεται η άσκηση και νομίζει κανείς ότι είμαστε σε ταινία για την απόβαση της Νορμανδίας, όπου με πυρά πυροβόλων θα αναχαιτιστεί ο εχθρικός στόλος!
Τα τεθωρακισμένα οχήματα (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ -1, τα μοναδικά ΤΟΜΑ που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός (και πάλι, κλάσεις ανώτερα από τα "κονσερβούτια" που ακούν στον κωδικό Μ113), με προσαρμογή στον πύργο τους ενός, επίσης σοβιατικής προέλευσης, ρυμουλκούμενου δίδυμου αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU-23-2 των 23mm, είναι το βασικό ελληνικό όπλο υποστήριξης στα νησιά αυτή την στιγμή.
Και το κεφάλι του χειριστή να... εξέχει πάνω από το "προστατευτικό" (;) ασπίδιο με ένα κράνος του Β'ΠΠ!
Προφανώς για  την περίπτωση που οι Τούρκοι χειριστές, μαχητικών, αντιαρματικών, ελεύθεροι σκοπευτές, χειριστές πυροβόλων, πυραυλικών συστημάτων κλπ. έχουν πρόβλημα όρασης και δεν βλέπουν καλά τον στόχο...
Η ρόλος τους θα είναι η εν είδει «κινητού πυροβολείου» ανάληψη αποστολών για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και απόκρουση και εξουδετέρωση αντι-αεραποβατικών γεφυρωμάτων σε νησιά.
Πρόκειται για μια κατασκευή με τις σχετικές μελέτες και εργασίες συνδυαστικής μετατροπής με υπάρχοντα μέσα, να τις έχει πραγματοποιήσει το 308 ΠΕΒ.
Χρήστες του συνδυασμού ΒΜΡ -1/ZU-23-2, είναι το ISIS, οι Ταλιμπάν, κλπ. κλπ.
Το κακό δεν είναι το "νέο" οπλικό σύστημα. Το κακό είναι ότι για τα επόμενα πολλά χρόνια λόγω των Μνημονίων που υπέγραψε ο Γ.Παπανδρέου τον Μάϊο του 2010, θα είναι το μοναδικό αντιαποβατικό/υποστήριξης πεζικού, όπλο και δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να δοθεί στον Ελληνικό Στρατό η δυνατότητα να εκτελέσει την αποστολή του.


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου