22 Φεβ 2018

«Βράζει» η Ουάσινγκτον με την Αγκυρα: «Παίζεται» η απόκτηση των F-35 – «Δρόμος χωρίς επιστροφή η απόκτηση των S-400»



Πολλά είναι τα θετικά «σημάδια» στις ΗΠΑ για την τελική απόφαση «ακύρωσης» της παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, μετά την τρομερή συμμαχία Ελλήνων και Αρμενίων, η οποία έχει ξεσηκώσει Κογκρέσο και γερουσία στην χώρα. 
Ο Ελληνισμός της διασποράς είναι εδώ ενωμένος και ισχυρός και τώρα που πρέπει να κάνει την παρέμβαση του για τα δίκαια μας …έχει σηκώσει γη και ουρανό στις ΗΠΑ , ώστε να μην παραλάβουν οι Τούρκοι αεροσκάφη F-35 stealth, τα οποία θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο, σύμφωνα με  αμερικανικό  ΜΜΕ.


Η αμερικανική αντιπολίτευση , το κόμμα των Δημοκρατικών και πολλοί αξιωματούχοι φέρονται  να έχουν πειστεί από την παρέμβαση των Ελληνο-αμερικανών ενώ μέρα με την ημέρα  αυξάνεται η  πίεση στο Κογκρέσο για την ακύρωση της πώλησης  F-35 stealth στην Τουρκία, ως μια αγορά που θα μπορούσε να διαταράξει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Andy Zemenidis, εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης με έδρα τις ΗΠΑ (Leadership Council (HALC ).
«Ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων στις ΗΠΑ έχουν πεισθεί για την ορθό τρόπο άσκησης της  εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ  και μια συνετή στάση του Κογκρέσου στο θέμα αυτό , όσο  βλέπουν την Τουρκία ως μια απρόβλεπτη και αναξιόπιστη  σύμμαχο», αναφέρει ο κ. Zemenidis .
Την περασμένη εβδομάδα, η ελληνοαμερικανική ένωση  (HALC) και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) ξεκίνησαν  μια τεράστια εκστρατεία για να εμποδίσουν την πώληση  των μαχητικών αεροσκαφών στον προκλητικό νέο-οθωμανό πρόεδρο Ερντογάν , λέγοντας …παντού..στην Αμερική ότι Άγκυρα χρησιμοποιεί αμερικανικά  όπλα ενάντια σε συμμάχους και στρατηγικούς εταίρους.
Η Τουρκία προγραμμάτισε την αγορά ρωσικών πυραύλων άμυνας S-400, για τους οποίους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «βράζουν» ανεπίσημα , ενώ επίσημα τονίζουν ότι δεν θα είναι  συμβατοί  με το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ, αυξάνοντας τις πιθανότητες να αρνηθούν την παράδοση F-35 στην Τουρκία . Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ διαμηνύουν παντού το εξής: «Η απόκτηση των S-400, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή»
«Οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν συνέπεια και σταθερότητα ενώ αποτελούν μέγα κίνδυνο,» δήλωσε ο κ. Zemenidis , αναφερόμενος στην ένταση στο Αιγαίο, και  γύρω από τον πλούτο του  φυσικού αερίου στο νησί της Κύπρου..στο οποίο δραστηριοποιούνται και αμερικανικοί ενεργειακοί κολοσσοί .
«Το να τους επιτρέψουμε  να καπηλευθούν  αυτές τις προκλήσεις με την παραλαβή σύγχρονης αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας , αυτό θα ήταν  μια συνταγή για την καταστροφή.
«Θα υπάρξει πολύ ισχυρή αντιπολίτευση στο Κογκρέσο  το οποίο έχει ήδη ενεργήσει κατά των πωλήσεων φορητών όπλων στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, προδικάζοντας κάτι θετικό για τα αεροσκάφη  F-35. Οι επικριτές της Τουρκίας είναι προεξέχοντες Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς  σε αριθμό», τονίζει ο ίδιος.
Η Τουρκία έχει δώσει μια  αρχική παραγγελία για  αεροσκάφη F-35 από το 2014 και πρόκειται να παραλαμβάνει  10 αεροσκάφη ανά έτος , τα οποία θα τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από  το 2018.
Όσο για την αγορά  100 αεροσκαφών  F-35 που είναι σε παραγγελία..πολλοί στις ΗΠΑ κατανοούν ότι ίσως  πρόκειται για τρικ , διότι α. η χώρα δεν έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα και β.  οι Τούρκοι φέρονται να έχουν σκοπό  να «παραμυθιάσουν» την Ουάσιγκτον με την παραλαβή ενός ικανού αριθμού στην αρχή χωρίς «προβλήματα και ευαισθησίες» από την πλευρά των ΗΠΑ, και στην συνέχεια να ακυρώσουν τα υπόλοιπα προφασιζόμενοι οικονομικά προβλήματα.
Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε εδώ και μέρες μια ευρεία επίθεση εναντίον των Κούρδων  στη Συρία, οι οποίοι  είναι σύμμαχοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Η Γερμανία έχει επίσης θέσει οριστικά τέλος την πώληση  εξοπλισμών στην Τουρκία αναφέροντας  κρίση στις σχέσεις μετά  την συνεχή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Άγκυρα .
«Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει φτάσει στο τέλος όλων όσων μπορούσε να κάνει όσον αφορά την Τουρκία και μπορεί να είναι απρόθυμο ή και ανίκανο να αλλάξει τα μυαλά  στο Καπιτώλιο», δήλωσε ο κ. Ζεμενίδης.
Ότι και να γίνει όμως η προσπάθεια του ελληνισμού στις ΗΠΑ μαζί με τους Αρμένιους είναι αξιέπαινη και εθνικά ορθή . Μακάρι να ακυρωθεί η πώληση αεροσκαφών 5ης γενιάς στην Τουρκία δίνοντας ένα «ηχηρό οθωμανικό χαστούκι» στον υπερφίαλο Ερντογάν που απειλεί και τρομοκρατεί κόσμο και κοσμάκη χωρίς να του «τραβήξει το αυτί…κανένας», ούτε καν  οι ΗΠΑ.

 


πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου