24 Μαΐ 2018

Δεν είναι μόνο το F-35 το πρόβλημα: Η Τουρκία κατασκευάζει πλέον ότι χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της

ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ¨ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ¨ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ. 

Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΑ ¨ΥΨΗΛΑ¨ ΣΤΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ).

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Σ.ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΧΡΩΠΕΙ...

ΚΕΡΒΕΡΟΣ

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα καλούνται να «χωνέψουν» ότι σύντομα η Τουρκία θα παραλάβει τα δικά της F-35 η τουρκική πολεμική βιομηχανία παράγει πληθώρα άλλων συστημάτων όπως το «εθνικό ραντάρ» ÇAFRAD Multi Functional Active Phased Array Radar της Aselsan , για τις επίσης «εθνικές φρεγάτες» TF-2000 αλλά και το «εθνικό τυφέκιο» πεζικού  ΜΡΤ –  76   (Milli Piyade Tüfeği)


Η Aselsan  ολοκλήρωσε με επιτυχία το τεστ εργοστασιακής αποδοχής του νέου ραντάρ το οποίο το ενσωματώνει σε μια φρεγάτα κατηγορίας Gabya (Ex US Navy OHP) για δοκιμές που θα ολοκληρωθούν το 2018.

Στο μεταξύ σε περισσότερες από 10 χώρες  έχει δωρίσει  η Τουρκία το  τυφέκιο πεζικού  ΜΡΤ –  76 που έχει κατασκευάσει, προκειμένου να δοκιμαστεί  και από άλλους χρήστες. Αυτό ανέφερε ο Τούρκος  υπουργός  Άμυνας Νουρετίν Τζανίκλι ο οποίος πρόσθεσε  ότι ήταν θετικά τα σχόλια από χώρες στις οποίες παραχωρήθηκε χωρίς να διευκρινίζεται σε τι ποσότητες έγινε αυτό.


Το MPT- 76  που ήδη χρησιμοποιείται σε μονάδες του τουρκικού στρατού ενώ έχει σταλεί και στα κατεχόμενα της Κυπρου για τις Ειδικές Δυνάμεις- θα αντικαταστήσει πλήρως το παλαιό G3 και κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρία ΜΚΕ. Ζυγίζει 4,18 κιλά, έχει ρυθμό βολής 700 σφαίρες το λεπτό με ταχύτητα  800 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και το δραστικό βεληνεκές είναι  600 μέτρα.
Η χωρητικότητα του γεμιστήρας είναι 20 σφαίρες. Στο MPT-76 μπορεί να προσαρμοστούν επίσης «συμβατά αξεσουάρ» συμπεριλαμβανομένου του συστήματος  νυχτερινής όρασης.
Ήδη έχουν παραδοθεί στον τουρκικό Στρατό παρτίδες με διαμέτρημα  7,62Χ51 mm NATO , αλλά θα υπάρχει και έκδοσή του 5,56 χλστ. αν υπάρξει ζήτηση,αναφέρουν πληροφορίες. 
Το τυφέκιο έχει χαρακτηριστικά τόσο από το  αμερικανικό Μ16 όσο και από το γερμανικό ΗΚ-417.Είναι ένα επανασχεδιασμένο, σχεδόν εκ του μηδενός , στην Τουρκία AR-10 που ρίχνει (και) κατά ριπάς,
πηγη

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου