29 Νοε 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΤΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 - Η στοχοποίηση της Ελλάδας από την Κίνα, έχει αφενός σχέση με τον Σινο-αμερικανικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει για το λιμάνι του Πειραιά, με αμερικανική αντεπίθεση για να «ξηλώσουν» τους Κινέζους της COSCO και αφετέρου με την στοχοποίηση και δαιμωνοποίηση της Ελλάδας και δημιουργίας αρνητικού κλίματος διεθνώς εις βάρος της χώρας μας, ώστε σε επερχόμενο Ελληνοτουρκικό πόλεμο να γενοκτονηθεί από την Τουρκία




Η Τουρκία συνεχίζει τις προγραμματισμένες κινήσεις της στο Αιγαίο στα πλαίσια της “Γαλάζιας Πατρίδας”, στραγγαλίζοντας ο Καστελόριζο,με NAVTEX, με το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis εντός χωρικών υδάτων, συνοδεία φρεγατών, στήνοντας σκηνικό πολέμου, προσπαθώντας να δημιουργήσειτετελεσμένα.

Δυστυχώς για την Τουρκία, ήταν εκεί ο ελληνικός στόλος, δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος με Φρεγάτες, φουσκωτά της Ζ-ΜΑΚ και ένα υποβρύχιο, τα οποία μπλόκαραν την πορεία του Oruc Reis, εμποδίζοντας τανα πλησιάσει εντός τωγ 6ν.μ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΑΓΗ;

Θέλουμε ή δεν θέλουμε την Χάγη, με το φάντασμα της Χάγης να πλανάται πάνω από την Ελλάδα:

“Το Δικαστήριο καθόρισε ορισμένες αρχές και τις εφάρμοσε στην απόφασή
του της 3ης Ιουνίου 1985, υπό το φως των σχετικών περιστάσεων. Έλαβε
υπόψη τα κύρια χαρακτηριστικά των ακτών, τη διαφορά στα μήκη τους και
την απόσταση μεταξύ τους. Τέλος, φρόντισε να αποφευχθεί οποιαδήποτε
υπερβολική δυσαναλογία μεταξύ της υφαλοκρηπίδας που βρίσκεται σε ένα
κράτος και του μήκους της ακτογραμμής της.
Υιοθέτησε λοιπόν τη λύση μιας μέσης γραμμής, που μεταφέρθηκε βόρεια σε
μια συγκεκριμένη απόσταση. Η μεταφορά της μέσης γραμμής σήμαινε ότι η
Χάγη δεν έδωσε πλήρη επήρεια στην Μάλτα. Παραθέτουμε τον χάρτη από την
απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας
Λιβύης-Μάλτας.”

Το Δίκαιο της Θάλασσας όμως και όχι αυτό της Χάγης, κονιορτοποιεί τις τουρκικές θέσεις και τον "προφητικό" χάρτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο, με την γεωγραφία της ισχύος να μεταλλάσσει την ΑΟΖ.

“ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ – ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
ΤΗΣ ΕΕ!”

Τίθεται όμως εύλογα το πρώτο ερώτημα,  γιατί 6ν.μ. την στιγμή που έχουμε με νόμο και ακόλουθη ανακοίνωση στον ΟΗΕ αιγιαλίτιδα ζώνη στα 10ν.μ. και όχι  6ν.μ.; και το δεύτερο, μπορούμε να ακυρώσουμε την ατζέντα του νέου Οθωμανισμού, ή υποχωρούμε άτακτα λόγω φοβικού συνδρόμου της Ελληνικής Πολιτικής Ελίτ και της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη  με άτυπο ΥΠΕΞ την κα Ντόρα Μπακογιάννη, “αδερφή” του πρωθυπουργού, η οποία έκανε συνομιλητή της MKO-εργαλείο της Άγκυρας!

Στην δεύτερη ερώτηση μπορούμε εύκολα και με βεβαιότητα να απαντήσουμε καταφατικά, πως ναι μπορούμε, εάν ενισχύσουμε όμως τις ΕΔ και ειδικότερα τον πολεμικό στόλο και την πολεμική αεροπορία, ενώ στο τομέα των διεθνών συνεργασιών εάν αξιοποιήσουμε τους “αμυντικούς δεσμούς με τη Γαλλία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία  καθώς επίσης  τελευταία με την Ινδία”.

Ο ευπατρίδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και τους 300 βουλευτές τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού Στόλου εδώ και τώρα.

Αποτελεί ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση τα διεθνή δημοσιεύματα τύπου,  ότι “Η Ελλάδα θα προμηθευτεί Mirage 2000-9 από τα ΗΑΕ”  με Ελλάδα-ΗΑΕ "πνίγουν" τα σχέδια Ερντογάν, μετά από δήλωση, ότι: "Το Αμπού Ντάμπι θα παραχωρήσει Mirage 2000-9 στην Αθήνα".

Σχετικά με την πρώτη ερώτηση πρέπει να αναφέρουμε τα εξής:

Ο Ted Galen Carpenter, Αμερικανός αναλυτής στο CATO Institute, αναφέρει σχετικά με την στρατηγική της Αμερικής τα εξής:

«Η Τουρκία ήταν [ανέκαθεν] πολύ πιο σημαντική σύμμαχος από την Ελλάδα
όσον αφορά στρατηγικά ζητήματα. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η
στάση των ΗΠΑ έχει αλλάξει. Ακόμα κι αν μια κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα
συμμεριζόταν τον φαινομενικό θαυμασμό του Ντόναλντ Τραμπ για τον
αυταρχικό πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόσο η ασφάλεια
όσο και οι οικονομικοί υπολογισμοί θα ωθούσαν την Ουάσιγκτον προς αυτό
το συμπέρασμα».

Από την άλλη, ο καθηγητής γεωπολιτικής Κώστας Γρίβας, συμπληρώνοντας την άποψη του T.G. Carpenter παρατηρεί ότι: «Κατά τα φαινόμενα, η επιδίωξη των ελληνικών ελίτ δεν είναι η αντίσταση. Είναι ο διάλογος με σκοπό τον "συμβιβασμό" μέσω "λελογισμένης" παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η προοπτική μιας Ελλάδας, η οποία θα στοχεύει σε στρατηγική νίκη επί της Τουρκίας και σε ανάδειξή της σε ισχυρή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο και σε σημαντικό παράγοντα στην Ευρώπη είναι κάτι που φαίνεται να τις ξεπερνά. Για να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας τέτοιας στρατηγικής, οι ελληνικές ελίτ πρέπει να "απειθαρχήσουν" έναντι του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον. Κι αυτό τους προκαλεί τρόμο». 

 Τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων λοιπόν… Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση σας.
#ΣΕΙΣΜΟΣ η μυστική διπλωματία, η αλλιώς το μυστικό παζάρι της  #ΑΟΖ με Αίγυπτο και #ΤΟΥΡΚΙΑ, γιατί πρόκειται για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, χωρίς την συναίνεση του λαού και σύμφωνα με την Κυρά Αδάμ σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο κ  Γ. Τράγκα, αποκαλύπτει το βρόμικο σχέδιο διαπραγμάτευσης με την Αίγυπτο, η οποία απαίτησε  να μην έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα το Καστελόριζο 0%, ενώ εισάγεται για πρώτη
φορά από τους Συμβούλους της κυβέρνησης, ο όρος “μειωμένη επήρεια” των νησιών, ανύπαρκτος στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας, με αποτέλεσμα να διαπραγματευόμαστε επήρεια για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα των νήσων Ρόδο 1%, Κάρπαθο  10%, Κρήτη 20%, σύμφωνα με προτάσεις του Αιγύπτιου Πρωθυπουργού στρατηγού Σίσι και με τον ΥΠΕΞ Ν. Δένδια και την κυβέρνηση πρόθυμοι να παραχωρήσουν τα πάντα.

Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δίνει επήρεια στα νησιά σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα 100%  και είναι αδιαπραγμάτευτο.
Τι διαπραγματεύεται άραγε η Ελληνική κυβέρνηση, πίσω από τις πλάτες μας;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να επεκτείνει τα εθνικά χωρικά ύδαταστα 12ν.μ. και να ανακηρύξει ΑΟΖ, σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με την μέση γραμμή και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας UNCLOS του 1982, τους χάρτες της MARINE REGIONS της ΕΕ και να ανακοινώσει τις συντεταγμένες της Ελληνικής ΑΟΖ στον ΟΗΕ.

Αυτό και μόνον θα έκοβε τα πόδια της αναθεωρητικής Νέο-οθωμανικής Τουρκίας του σουλτάνου Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά  αντ’ αυτού διαπραγματεύεται τα ιερά και όσια του Ελληνισμού, την ίδια χρονική στιγμή που το Τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοινώνει ευθαρσώς, ότι “Το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα - Ελάτε σε διάλογο”, από τη μια πλευρά "Γαλάζια Πατρίδα" υπέρ Τουρκίας και  από την άλλη "Γκρίζα Πατρίδα" για τηνΕλλάδα!
Το Δίκαιο της Θάλασσας κονιορτοποιεί τις τουρκικές θέσεις και τον "προφητικό" χάρτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο, με την γεωγραφία της ισχύος όμως να μεταλλάξει την ΑΟΖ.

Ποια είναι η κόκκινη γραμμή των ΗΠΑ για ΑΟΖ  και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Αμερικανοί αναλυτές προτείνουν μετά από τα τελευταία γεγονότα με Τουρκία, άξονα κατά Τουρκίας, ώστε ''Να ενωθούμε με Ελλάδα-Κύπρο & να τους ενισχύσουμε''.
Ειδικότερα ο γνωστός Ισραηλινός αναλυτής Seth J. Frantzman,  περιγράφει σε ανάλυσή του την δημιουργία ενός αμυντικού άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΑΕ,  ο οποίος θα ισχυροποιείται καθημερινά μέσω ασκήσεων, στοχεύοντας την τουρκική προκλητικότητα,  ειδικά στην Α. Μεσόγειο, ''Μαζί με Ελλάδα & ΗΑΕ θα «τελειώσουμε» την Τουρκία'', ενώ ως γνωστόν, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιορδανία, Κύπρος και Ελλάδα έχουν συνάψει στενότερη συνεργασία μέσω του
οργανισμού East Med Gas.

Η αμερικανική Chevron πάει τελικά στην Κύπρο, δημιουργώντας γεωπολιτικό ”σεισμό”.
Είναι της πάση γνωστό,  ότι η Τουρκία προωθεί τις επεκτατικές της διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδος και Κύπρο με κύριο μοχλό τη στρατιωτική της ισχύ, μέσω της “διπλωματίας των κανονιοφόρων” και του υβριδικού πολέμου που διεξάγει συστηματικά τελευταία εναντίων μας.
Και είναι επίσης γνωστό, σύμφωνα με το Κ. Γρίβα, ότι “Στην ελληνική πολιτική τάξη κυριαρχεί η πεποίθηση ότι σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία, η Ελλάδα θα είναι η χαμένη. Η πεποίθηση αυτή έχει κρίσιμη σημασία γιατί ορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τις αντιδράσεις μας έναντι της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής. Μετουσιώνεται δηλαδή σε φοβικό σύνδρομο, μέσα από το οποίο κατάφεραν οι Τούρκοι να προωθήσουν, διαχρονικά, δ Διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα, πέρα από τις θαρραλέες ρητορικές προειδοποιήσεις, είναι στην πράξη πολιτικά απρόθυμη να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις, κατά τρόπο που να έχει κόστος για την Τουρκία. Αυτό έχει ως
αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ρήγμα στην αξιοπιστία της αποτρεπτικής μας στρατηγικής, διεκδικήσεις σε όλο το μέτωπο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.”

Ο  Ερντογάν επιδιώκει την συνθηκολόγηση της Ελλάδας και επ΄ ουδενί λόγο τον ειλικρινή διάλογο με την Ελλάδα, έχοντας ανακηρύξει επίσημα την Τουρκική "Γαλάζια Πατρίδα", ενώ το Τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε: “Το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα - Ελάτε σε διάλογο”.

Τίθεται επομένως το εύλογο ερώτημα, “Γιατί η Ελλάδα αντιδρά σαν ηττημένη πριν καν μπει στη μάχη;”

Ακολουθεί η αποστομωτική  απάντηση, στο παρακάτω απόσπασμα του ως εν
λόγω άρθρου.
“Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος για το
αποτέλεσμα, αν συνεχίζει να διαχειρίζεται την ελληνοτουρκική σύγκρουση η
σημερινή ελληνική ελίτ. Η δουλικότητά της και η ανικανότητά της να
παράγει αυτόνομη πολιτική για τη χώρα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη
φορά. Αυτό που την απασχολεί τώρα είναι να πείσει (στο εσωτερικό) ότι
προς το παρόν δεν έγινε τίποτα, οπότε η αποφασιστική αντίδραση μπορεί να
αναβληθεί για την επόμενη φάση (των γεωτρήσεων ή κάποτε στο άδηλο
μέλλον)!
Πρόκειται για συμπεριφορά ήδη ηττημένου! Η ελληνική ελίτ μας οδήγησε για
μια ακόμη φορά στο να υποστούμε συνέπειες στρατιωτικής ήττας, χωρίς
πόλεμο. Αν τελικά συρθούμε και σε πόλεμο, επειδή η τουρκική κυβέρνηση θα
τον επιβάλει, δεν πρέπει να χαιρόμαστε που τη διοίκησή θα την έχει το
σημερινό πολιτικό σύστημα. Μακροπρόθεσμα, αν κλείσει ο σημερινός κύκλος
χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες, από τη σημερινή κρίση έγινε φανερό ότι η
Τουρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, έξω
από το φαύλο κύκλο δουλικότητας και εξάρτησης.
Πρώτο βήμα πρέπει να είναι η ανάκτηση του ελέγχου της οικονομίας και των
ενόπλων δυνάμεων από μια πατριωτική κυβέρνηση, που θα βάλει τη χώρα σε
άλλες διεθνείς ισορροπίες με άξονα τα ελληνικά συμφέροντα, όχι αυτά του
ΝΑΤΟ ή της ΕΕ. Αυτό μπορεί να γίνει αν αξιοποιηθούν οι νέες δυνατότητες
που προσφέρει ο αναδυόμενος πολυπολικός κόσμος.”
Η μη ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και  τα χωρικά μας ύδατα στα 12ν.μ. σε
όλη την Ελληνική θαλάσσια επικράτεια, οδηγεί ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση
των Τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο και στο “Ράψιμο ελληνικής ΑΟΖ σε
τουρκικά μέτρα”.

ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ήρθε η ώρα να ανακηρύξουμε σε όλη την Ελληνική θαλάσσια επικράτεια την Ελληνική ΑΟΖ και να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, δίχως τις δικαιολογίες περί το casus belli της Τουρκίας, την στιγμή που έχουμε ήδη εισέλθει σε έναν ακήρυχτο υβριδικό και  όχι μόνο με την Τουρκία.
Η Τουρκία δεν χρειάζεται να ανακηρύξει επίσημα πόλεμο εναντίων της Ελλάδας, τον διεξάγει επιτυχώς στο Αιγαίο με επίδειξη δύναμης με τον Τουρκικό στόλο, ενώ οι Ελληνικές κυβερνήσεις υποχωρούν και επιζητούν την σωτήρια σανίδα του διαλόγου για την ίδια και ολέθρια για τον τόπο, μέσωδιαπραγματεύσεων στη Χάγη.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝAΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ;
Ναι βεβαίως και μπορούμε!

ΛΥΝΕΤΑΙ  ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ;

Λύνεται, αφενός μέσω υλοποίηση μίας πολιτικής  στηριζόμενης στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητα των Ελληνικών ΕΔ έναντι της Τουρκίας, προσαρμόζοντας τις  εξοπλιστικές ανάγκες σ' ένα νέο στρατηγικό δόγμα, το οποίο θα βασίζεται σε ποιοτικά και όχι ποσοτικά χαρακτηριστικά, εστιάζοντας σε σύγχρονα αμυντικά συστήματα και εξοπλισμό, δημιουργώντας μία αξιόπιστη ένοπλη δύναμη, ικανή να επιφέρει αποτρεπτικό καίριο στρατηγικό πλήγμα κατά του αντιπάλου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην γείτονα χώρα, ότι σε μία ενδεχόμενη σύρραξη με την Ελλάδα θα έχει δυσανάλογα μεγαλύτερο κόστος για την ίδια, από όσα ταεπιδιωκόμενα οφέλη, ενώ το Αιγαίο θα αποτελέσει ο υγρός τάφο του Τουρκικού στόλου.
Ο ως άνω σκοπός επιτυγχάνεται μέσω διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας με φίλιες δυνάμεις εναντίων της Τουρκίας, πως π.χ. με σύναψη συμφωνίας αμυντικής συνδρομής στην περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης με την Γαλλία, σε συνδυασμό με την αγορά των φρεγατών Bel@harra,  στρατηγική αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ, επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας – Κύπρου και συγκαλυμμένη αποστολή στρατιωτικών
δυνάμεων και  σύγχρονου αμυντικού εξοπλισμού στην Κύπρο, στρατηγική συνεργασία με την νέα αναδυόμενη οικονομική υπερδύναμη Ινδία, η οποία μας θεωρεί σύμμαχο χώρα, κ.α.

Εννοείται, πως οι ΗΠΑ είναι σύμμαχος χώρα μεγάλου ειδικού βάρους.
Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις κατάλληλες για την Ελλάδα, προσαρμοσμένες  στο αρχιπέλαγος, στα διάσπαρτα νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου, τα οποία μπορεί τελικά να αποβούν παγίδα για τον Τουρκικό στόλο, εάν εξοπλισθούν κατάλληλα με έξυπνα αμυντικά συστήματα και όπλα, ώστε να θωρακίσουμε αμυντικά το Αιγαίο  χωρίς να
ξοδευτούν δισεκατομμύρια και όχι κατ’ ανάγκη με φαραωνικούς εξοπλισμούς και να εφαρμόσουμε ξανά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου, ώστε να μην αποκοπεί η Κύπρος από τον εθνικό κορμό, καθώς επίσης να τύχουν εφαρμογής οι  προτάσεις του Καθηγητή Θόδωρο Καρυώτη, για ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12ν.μ., σε όλη όμως την επικράτεια και όχι τμηματικά, διότι το Δίκαιο
της Θάλασσας (UNCLOS 82) δεν επιτρέπει μερικές οριοθετήσεις ανακήρυξης και οριοθέτησης ΑΟΖ, όπως πράττει η κυβέρνηση με τον ΥΠΕΞ Δένδια, άρα “Όχι, λοιπόν, τμηματικές επεκτάσεις στα 8, 10 ή 12 ναυτικά μίλια ” και “όχι ανακήρυξη μερικής ΑΟΖ” και τέλος την εφαρμογή του Δόγματος του Προληπτικού Χτυπήματος, στα πρότυπα του Ισραήλ.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται αφενός η σχεδίαση και κατασκευής εγχωρίων αμυντικών συστημάτων, όπως εθνική φρεγάτα/κορβέτα ελληνικής σχεδίασηςκαι κατασκευής  (της Als Naval Ship Designs, σε συνεργασία με την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το ΕΜΠ από το 2009 με κύριο στόχο την σχεδίαση κορβέτας εκτοπίσματος 2.655 τόννων, γνωστή ως Als Class® 100),όπως επίσης το ελληνικό όχημα 4x4, ελληνικό φορτηγό και ελληνικό UAV για τις
ΕΔ και αφετέρου η εγχώρια σχεδίαση και κατασκευή ή από κοινού με άλλες ξένες εταιρείες ή και προμήθεια έξυπνων όπλων, πολλαπλασιαστών ισχύος, όχι αναγκαστικά μεγάλου κόστους, όπως π.χ. το ρωσικό πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας K-300P Bastion-P, το οποίο είναι το ανάλογο του συστήματος S-400 αλλά για την εξασφάλιση απόλυτης υπεροχής στην θάλασσα, το οποίο τοποθετούμενο σε Λήμνο, Σκύρο και Κρήτη «κλειδώνει» όλο το
Αιγαίο, κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας όλμων σε λίαν προσιτές λύσεις μεγάλης επιχειρησιακής απόδοσης τόσο για το Πυροβολικό όσο και για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) (Στις ΗΠΑ η Alliant Techsystems και η Raytheon έχουν αναπτύξει τα βλήματα XM395 PGMM   (Precision           
Guided Morta  Munitions) και PERM ( Precision  Extended  Range Munitions), των 120 χιλιοστών, μέγιστου βεληνεκούς 10 χιλιομέτρων, ενώ η General Dynamics έχει αναπτύξει το πυρομαχικό  RCGM ( Roll Controlled Guided Mortar ) των 81 χιλιοστών, μέγιστου βεληνεκούς 5 χιλιομέτρων), συστήματα με αιωρούμενα πυρομαχικά (Loitering Munitions) ως πραγματικοί
πολλαπλασιαστές ισχύος για το πυροβολικό (συστήματα της οικογένειας Hero 20,30,70,120, 250,400, 400EC,  της ισραηλινής UVision), για τις ειδικές δυνάμεις (εταιρεία TRADETECH), και για τον στρατό ξηράς (της εταιρείας AeroVironment και General Dynamics με πιστοποίηση πυρομαχικών εκτοξευόμενων από πολλαπλό εκτοξευτή αιωρούμενων πυρομαχικών
Switchblade, φερόμενων επί τακτικών οχημάτων), αλλά και επί μικρών σκαφών, και το νέο δόγμα θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά σχέδιο για “ελληνικό προληπτικό  πλήγμα”, στα πρότυπα του Ισραήλ, λόγω των αυξημένων σοβαρών απειλών της Τουρκίας κατά της εθνικής μας ασφάλειας ως κράτος και υπάρξεως μας ως έθνος.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Καλές οι φρεγάτες, αλλά για τον σκοπό αυτό η Ελλάδα χρειάζεται κυρίως όπλα αποτροπής  και πολλαπλασιαστές ισχύος, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσει έμπρακτα και με τόλμη το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου και το Δόγμα του Προληπτικού Χτυπήματος κατά της Τουρκίας.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΓΡΙΒΑ;

“Ούτε, επίσης, ισχύει το ότι η Ελλάδα "δεν έχει τα μέσα" για να ασκήσει ένα τέτοιο πλήγμα. Φυσικά και τα έχει. Παρόλο που οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σε μια παρόμοια ενέργεια, όπως τα βομβαρδιστικά A-7 Corsair, δυστυχώς, δεν βρίσκονται πλέον στο ελληνικό οπλοστάσιο, εντούτοις η ελληνική πολεμική μηχανή διαθέτει
τεράστια ισχύ πυρός, την οποία μπορεί να εξαπολύσει τόσο από αέρος, όσο και από στεριάς και θάλασσας.
Άλλωστε, όταν μιλάμε για αποφασιστικό προληπτικό πλήγμα δεν αναφερόμαστε στην εξαφάνιση του τουρκικού στρατεύματος, ούτε στην "ολοκληρωτική νίκη", όπως παρανόησαν κάποιοι. Με τον όρο αυτό εννοούμε την προσβολή κομβικών στοιχείων της τουρκικής πολεμικής μηχανής, έτσι ώστε να δυσκολεύεται να λειτουργήσει ως ολότητα σε όλο το εύρος και βάθος του σύνθετου γεωγραφικά και επιχειρησιακά ελληνοτουρκικού συστήματος.
Επίσης, μιλάμε για προσβολή με σκοπό την απομείωση κρίσιμων οπλικών συστημάτων της Τουρκίας, έτσι ώστε η Ελλάδα να βρεθεί με εμφανή πλεονεκτήματα στα χέρια της και να αναγκάσει τον αντίπαλο ή να σταματήσει την αντιπαράθεση και να αποφύγουμε έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο, ή, αν επιλέξει τη σύγκρουση, να είναι σε δυσμενή θέση.”
Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται πολλαπλασιαστές ισχύος, όπως οι Γαλλικοί υπερηχητικοί πύραυλοι cruse SCALP, εκτοξευόμενοι από πολεμικά αεροσκάφη ή πολεμικά πλοία μεγέθους φρεγατών, ή όπως ο ινδικός υπερηχητικούς πύραυλος BrahMos, η αερομεταφερόμενη έκδοση του οποίου πρόκειται να πιστοποιηθεί μαχητικά Rafale της Ινδικής πολεμική αεροπορία, ενώ ο
αντίστοιχη συστοιχία ξηράς, δημιουργεί ένα αξεπέραστο τοίχος για τον Τουρκικό στόλο, στα νησιά του Αιγαίου.
Και ας μην ξεχνάμε, “Γιατί όχι και ελληνικά Mirage 2000-5 ΜΚ2 με πυραύλους METEOR”, αλλά και γιατί όχι και ελληνικά F16 με πυραύλους METEOR, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από τα ΗAE, πριν από την έλευση των Γαλλικών RAFALE, στα πλαίσια της αμυντικής συνεργασίας και συμμαχίας που έχουμε συνάψει.

Η δωρεάν παραχώρηση ή η πώληση σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος των Mirage 2000-9 των ΗΑΕ, μαζί με ανταλλακτικά και όπλα, θα αποτελούσε μία σημαντική αεροπορική ενίσχυση της ΠΑ, με αποτέλεσμα να τελειώνουμε με την Τουρκία, μετά την παράδοση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F35 στα ΗΑΕ και εάν συνδυασθεί με γραμμή παραγωγής RAFALE  στην Ελλάδα με εν συνεχεία προμήθεια άλλων εξήντα έως ογδόντα (60-80) τουλάχιστον
αεροσκαφών σε βάθος πενταετίας, θα έλυνε οριστικά το μελλοντικό αμυντικό πρόβλημα της Ελλάδας, έναντι της επεκτατικής Νέο-Οθωμανικής Τουρκίας του σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος σχεδιάζει την αναβίωση την Οθωμανικής Τουρκίας με τις πλάτες του άξονα Ρωσίας – Κίνας.
Στο ενδιάμεσο διάστημα θα έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο, πέραν της αγοράς των τεσσάρων γαλλικών φρεγατών FREMM ή και των τεσσάρων φρεγατών Bel@hara σε προνομιακές τιμές, να ναυπηγήσουμε στην Ελλάδα τέσσερις γαλλικές φρεγάτες FREMM και τέσσερις φρεγάτες τύπου SA'AR, ισραηλινής σχεδίασης, καθώς επίσης τουλάχιστον άλλες τέσσερις πυραυλακάτους και δύο γερμανικά υποβρύχια Τ214, με εργασία των ναυπηγείων μας επί 24 ώρου βάσεως σε τρείς 8 ωρες βάρδιες.
Αυτό και μόνον δύναται να εξασφαλίζει την εθνική μας κυριαρχία σε ξηρά και θάλασσα και όχι διαπραγματεύσεις με Τουρκία, ενώ τα εθνικά μας χωριά ύδατα και η ΑΟΖ θα μας δώσουν τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση των αμυντικών μας προγραμμάτων, αναγκαίους για την επιβίωση του έθνους μας και του Ελληνισμού γενικότερα. Απαιτείται επομένως μη συμβατική σκέψη "out of the box", έξυπνων προσαρμοσμένων στη λογική των έξυπνων, φτηνών και προσαρμοσμένων τα ελληνικά δεδομένα λύσεων, για τις εξοπλιστικές ανάγκες των ΕΔ, με απεριόριστη φαντασία, όπως π.χ. η αγορά ισραηλινών πυραύλων “Spike NLOS”, ως μία ”κίνηση ματ” στα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με άρθρο του γνωστού καθηγητή Κωνσταντίνο Γρίβα, απόσπασμα του
οποίου παρατίθεται παρακάτω:

“Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε τολμώ να πω ότι αυτή η αγορά είναι πιο
σημαντική και από αυτή των γαλλικών μαχητικών Rafale.
Αν λοιπόν πράγματι ισχύει αυτή η είδηση, τότε μιλάμε για μια πολύ
σημαντική αγορά προσαρμοσμένη στη λογική των έξυπνων, φτηνών και
προσαρμοσμένων τα ελληνικά δεδομένα λύσεων, που μπορούν να συνεισφέρουν
και στην ανάπτυξη εγχώριων ικανοτήτων.
Αν και δεν υποτιμώ τη σημασία που έχει η ένταξη των Rafale στο ελληνικό
οπλοστάσιο, οι Spike NLOS θέτουν νέα δεδομένα στο ελληνοτουρκικό σύστημα
υπέρ της Ελλάδας και εντάσσουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια νέα
εποχή. Να ξεκινήσουμε από το ότι οι πύραυλοι αυτοί έχουν πολύ μεγάλο
βεληνεκές για το μέγεθός τους που φθάνει τα 25 χλμ και αναφέρεται ότι
στις νεότερες εκδόσεις μπορεί να προσεγγίζει τα 30 και μπορούν να
προσβάλουν στόχους που βρίσκονται εκτός της γραμμής της θέας, όπως λέει
και το όνομά τους (non line of sight/NLOS).
Η ικανότητά τους να προσβάλουν πολλά είδη στόχων συνδυάζεται με το ότι
μπορεί να μεταφερθούν από πολλά είδη πλατφορμών. και μάλιστα μικρών και
φθηνών πλατφορμών. Από τζιπάκια μέχρι αγροτικά φορτηγάκια και από
ελικόπτερα μέχρι μικρά ταχύπλοα σκάφη. Ειδικά πάνω στα τελευταία μπορούν
να αποτελέσουν ένα ιδανικό αρχιπελαγικό  όπλο, μετατρέποντας το Αιγαίο
σε δίχτυ θανάτου για τις τουρκικές δυνάμεις.”
Οι Spike NLOS είναι το πρώτο όπλο που εισέρχεται στο ελληνικό οπλοστάσιο
που λειτουργεί με τις αρχές του μικρού, φθηνού, πολυχρηστικού και
προσαρμοσμένου στις ελληνικές συνθήκες οπλικού συστήματος. Μπορεί να
υλοποιήσει τη φιλοσοφία μάχης που ο γράφων αναφέρει ως “β λ η μ α τ ο κ
ε ν τ ρ ι κ ό” πόλεμο στις μελέτες του. Μπορεί να συνεισφέρει στη
μετατροπή της αρχιπελαγικής δομής του Αιγαίου σε ένα πολυπλέγμα
αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής (A2/AD) και αυτά με σχετικά μικρό
κόστος, μιας και συνδυάζεται με μικρές και φθηνές πλατφόρμες, όπως είναι
τζιπάκια ή ταχύπλοα σκάφη.
Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τα έξυπνα - “smart” , Ισραηλινής κατασκευής
αιωρούμενα πυρομαχικά  και τα αντίστοιχα αμερικάνικα, τότε έχουμε
πετύχει το μέγιστο της αποτρεπτικής ισχύος, πέραν την Πολεμικής
Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Ελλάδα χρειάζεται πυραυλική αρχιτεκτονική ειδικότερα στα νησιά του Αν.
Αιγαίου.
Οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι αποτελούν σοβαρή απειλή κατά της
εθνικής μας ασφάλειας και ως εκ τούτου η Ελλάδα έχει ανάγκη τα λεγόμενα
"πυρηνικά των φτωχών".
Η έλευση και ένταξης των αόρατων stealth UCAV NEURON, δεν θα αλλάξει
ριζικά τον συσχετισμό δυνάμεων στο Αιγαίο και δεν επαρκεί από μόνο του,
αλλά θα δράσει ευεργετικά στο ηθικό των ΕΔ και θα κάμψη το ηθικό των
τουρκικών ΕΔ, όταν θα γνωρίζουν τις απώλειες που θα υποστούν εάν
αποτολμήσουν την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας, με μόνο εχθρό
εντός των τειχών, τους  “πεμπτοφαλαγγίτες”  εντός της Πολιτικής Ελίτ και
της κυβέρνησης και εντός μερικών κομμάτων της βουλής καθώς επίσης τους
μουσουλμάνους λαθροεισβολείς τζιχαντιστές, οι οποίοι περιμένουν το σήμα
από την Τουρκία για ολομέτωπη επίθεση και σφαγή του Ελληνικού πληθυσμοί
εντός των Ελληνικών πόλεων.

Για τον λόγο αυτό απαιτείται άμεσα η απέλαση όλων των λαθρομεταναστών
εισβολέων τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων Πακιστανών αλλά και Αλβανών,
οι κυβερνήσεις των οποίων δίνουν γη και ύδωρ στην Τουρκία, την στηρίζουν
στρατιωτικά έναντι της Ελλάδας σε θάλασσα και στερεά.

Η αποτροπή χρειάζεται κυρίως άλλα όπλα, παρόλα αυτά όμως απαιτούνται και
οι φρεγάτες με αεράμυνα περιοχής, ως μέσον προβολής ισχύος στις
Ελληνικές Θάλασσες, με τα Ελληνικά φονικά υποβρύχια να δίνουν το
πλεονέκτημα στο ελληνικό Ναυτικό σε συνδυασμό με τα σύγχρονα
ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα “ROMEO”, “φονιάδων” τουρκικών υποβρυχίων που
αγοράζει η Ελλάδα.

“Όμως τους τελευταίους μήνες, και ιδιαίτερα μετά την πρωθυπουργική
ανακοίνωση για την προμήθεια των μαχητικών Dassault Rafale από τη Γαλλία
μέσω διακρατικής συμφωνίας, οι Belh@rra εμφανίζονται να υποκαταστάθηκαν
από την αμερικανικής προέλευσης (Lockheed Martin) σχεδίαση MMSC
(Multi-Mission Surface Combatant).

Σε κάθε περίπτωση, την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ο προτιμητέος τύπος
παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό, ως το απόλυτο «υπερόπλο», ως ο νέος
«ΑΒΕΡΩΦ», που θα επιβάλλει την ελληνική ναυτική κυριαρχία στο Αιγαίο και
την Ανατολική Μεσόγειο.”

Η Ελληνική  κυβέρνηση ενώ βρίσκεται σε “αγωνιώδη αναζήτηση ενός νέου
ΑΒΕΡΩΦ”, κατόπιν παρέμβασης των ΗΠΑ  προκρίνει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ως
στρατηγική επιλογή και με  “στημένη” εισήγηση του ΓΕΝ,  οδηγείται σε
επιλογή των τελείως ακατάλληλων για τους αμυντικούς σχεδιασμούς του ΠΝ
στο Αιγαίο, αμερικανικών φρεγατών τύπου MMSC.
Αποτελεί σκάνδαλο η τυχόν αγορά των αμερικανικών φρεγατών MMSC και
θεωρείται αδιανόητο να αγοράζουμε νέες “φρεγάτες” με τα ίδια όπλα που
φέρουν οι ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ, ή μάλλον κάποιοι θέλουν να
“κοντύνουν” το Πολεμικό Ναυτικό, δεδομένου ότι φρεγάτες χωρίς αεράμυνα
περιοχής “ίσον εγκατάλειψη του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας –
Κύπρου και της Κύπρου.”
Είναι γνωστό “Τι πρέπει να έχει η φρεγάτα που θα αγοράσει το Πολεμικό
Ναυτικό” , σύμφωνα με τον Ναύαρχο Βασίλη Μαρτζούκο, ενώ σύμφωνα με τον
Ναύαρχο Στέλιο Φενέκο,  οι φρεγάτες MMSC (ΗΠΑ), είναι “πλοία που δεν
έχουν τις απαιτούμενες δυνατότητες”.
“Ταυτόχρονα ο κ.Εμφιετζόγλου αναφέρεται και στις πληροφορίες και τις
διαρροές των τελευταίων ημερών για το ενδεχόμενο απόκτησης αμερικανικών
MMSC.

Ο κ. Εμφιετζόγλου γράφει ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν για τα
συγκεκριμένα πλοία αν μη τι άλλο προβληματίζουν και τονίζει ότι αυτή τη
στιγμή, η μόνη εφικτή αλλά και αξιόπιστη λύση για άμεση ενίσχυση του
Στόλου είναι η απόκτηση δύο φρεγατών FREMM.”

Αντί να ασχολείται η Ελληνική κυβέρνηση με την ενίσχυση του ΕΣΥ, την
εξωτερική πολιτική σε συνδυασμό με την ενίσχυση της άμυνας της χώρας,
ψήφισε δύο αντισυνταγματικά νομοσχέδια περιορισμού των ατομικών
ελευθεριών των Ελλήνων, με τα οποία έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό
κατά του Covid-19 και κανείς βέβαια δεν τους αντιλήφθηκε, ήτοι
ειδικότερα:

τον Ν4675 2020 11  ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΦΕΚ54Α ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ
ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΡΗΕΙΣΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ και

τον N4682_2020 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΦΕΚ76Α ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

“Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός” δηλώνει ο Υπουργός Υγείας
κ. Β. Κικίλιας και  διαβεβαίωσε, ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ο
εμβολιασμός για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να ξεσπά “Ενδοκυβερνητική
σύγκρουση για το θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού  με τον υπουργό
Υγείας Β. Κικίλια να λαμβάνει θέση απέναντι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Σ.Πέτσα που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών.
Φυσικά ο φακός “έπιασε τυχαία” επάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού, το
βιβλίο "Covid-19: Τhe Great Reset", η σε μετάφραση «Μεγάλη Επαναφορά» ή
η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που έχουν γράψει οι Klaus Schwab και Thierry
Malleret, ανώτερα στελέχη του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
(WEF).
“Όλα είναι αλληλένδετα αλλά το χειρότερο είναι πως  κανείς δεν κρύβεται»
πλέον αλλά το λένε ξεκάθαρα:
Πόσο τυχαία πάλι ήταν η μη εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν και
είναι φύση και θέση αντίθετος με τα σχέδια της Κίνας και η  εκλογή
Μπάιντεν ο οποίος θεωρείται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με το Πεκίνο. ;
Επιβολή παγκόσμιου συστήματος ελέγχου για το καλό μας και την υγεία μας.
Και αν νομίζει κάποιος ότι όλα αυτά θα έχουν προσωρινό τάχα χαρακτήρα
και μόνο, για όσο διαρκεί ο κορωνοϊός, πλανάται πλάνην οικτράν.”
“Ένα βιβλίο που εξηγεί γιατί όσα φαινομενικά απίστευτα συμβαίνουν αυτή
την στιγμή στον πλανήτη με αφορμή έναν ιό που δεν είναι τίποτα
περισσότερο από μια γρίπη υψηλής φονικότητας σε μεγάλες ηλικίες ατόμων 
από υποκείμενα νοσήματα, έστω υψηλής μεταδοτικότητας, δεν είναι τίποτε
λιγότερο από την προετοιμασία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.”

“Όμως  τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την
«επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από
την κατάργηση των εθνών και την επιβολή «παγκόσμιων κανόνων» και φυσικά
μια επίσης «παγκόσμια επιδημία» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το
ξεκίνημα της «νέας» αυτής «εποχής».”

Γιατί δεν ανακοινώνονται οι αριθμοί,  πόσοι είναι οι νεκροί από κορωνοϊό
και πόσοι από λοιπές αιτίες στην Ελλάδα, συγκριτικά για τα τελευταία
δέκα χρόνια;

Γιατί δεν αναφέρονται καθόλου οι νεκροί από την εποχική γρίπη π.χ. ή
καρδιοπάθειες, η μάλλον δεν υπάρχουν πιά αυτές οι ασθένειες;

Είναι πρωτοφανές το γεγονός, ότι οι Κινέζοι που ευθύνονται για την
δημιουργία και παγκόσμια διάδοση του κορωνοϊού, κατηγορούν την Ελλάδα,
ως «ύποπτη» για την «γέννηση» του κορωνοϊού,  μαζί με άλλες  οκτώ χώρες,
ήτοι: ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΜΠΑΝΓΛΑΝΤΕΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ και
ΤΣΕΧΙΑ.
“Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός προέρχεται από την...
Ελλάδα (το ξεκίνησαν από την Ινδία στην αρχή και μετά κατέληξαν σε εμάς)
σε μια προσπάθεια να απορρίψουν τις ευθύνες της Κίνας σε ότι αφορά την
διάδοσή του ιού στον πλανήτη, με βάση τη σχετική τους έρευνα που
δημοσιεύεται στο SSRN.”

Η στοχοποίηση της Ελλάδας από την Κίνα, έχει αφενός σχέση με τον
Σινο-αμερικανικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει για το λιμάνι του Πειραιά, με
αμερικανική αντεπίθεση για να «ξηλώσουν» τους Κινέζους  της COSCO και
αφετέρου με την στοχοποίηση και δαιμωνοποίηση της Ελλάδας και
δημιουργίας αρνητικού κλίματος διεθνώς εις βάρος της χώρας μας, ώστε σε
επερχόμενο Ελληνοτουρκικό πόλεμο να γενοκτονηθεί από την Τουρκία, για
δήθεν εγκλήματα των Ελλήνων κατά της ανθρωπότητας και με την ανοχή της
διεθνούς κοινότητας ως αντίχριστους.

Και βέβαια είναι μεγάλες οι “συμπτώσεις” του εμβολίου, στην δημιουργία
του οποίου εμπλέκονται τα εργαστήρια: Wuhan, Pfizer, Blackrock Inc. &
Soros Fund, με τσίρο 50 δις$.

Τελευταία, όπως δείχνουν τα γεγονότα, μετά την δολοφονία του Ιρανού
πυρηνικού επιστήμονα, ο Περσικός Κόλπος οδηγείται προς ανάφλεξη.
«Λίγο νωρίτερα, φαίνεται πως το Ιράν είχε "δείξει" το Ισραήλ, για τη
δολοφονία του επιστήμονα.

Το Ισραήλ, ο "υπ’ αριθμόν 1" εχθρός της Τεχεράνης, είναι πιθανόν να
εμπλέκεται στη δολοφονία του εξέχοντα πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν
Φαχριζαντέχ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, χωρίς ωστόσο
να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.»
Το γεγονός αυτό βέβαια ευνοεί την Τουρκία, την στιγμή που το ΝΑΤΟ
κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», λόγω φόβου  για ενδεχόμενο
ελληνοτουρκικό επεισόδιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση το
ΝΑΤΟ.

Δυσάρεστη είναι η είδηση, ότι το Κατάρ διασώζει εκ νέου την υπερχρεωμένη
και υπό κατάρρευση Τουρκία, με συμφωνίες ''μαμούθ'' εκατοντάδων δις, ενώ
αποτελεί εξίσου επικίνδυνη εξέλιξη, η ενίσχυση της τουρκικής αμυντική
βιομηχανίας από τους Βρετανούς.

Τα ΗΑΕ στέλνουν ενισχύσεις στην Ελλάδα, στα πλαίσια αμυντικής συμφωνίας
που έχει υπογράψει με την Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να εξισορροπήσουν
την ενίσχυση της Τουρκίας από το Κατάρ.
Η Τουρκία που δεν κρύβει τις προθέσεις της, να αναβαθμισθεί σε πυρηνική
υπερδύναμη, με τον σύμβουλο του Ερντογάν, να δηλώνει: “Θα πληρώσουμε
ξένα σκυλιά για να μας φτιάξουν πυρηνικά όπλα και μαχητικά αεροσκάφη”
(την Βρετανία του τουρκικής καταγωγής Boris Johnson, την Γερμανία της
Μέρκελ, την  Ρωσία του Πούτιν και την Κίνα του Λι Κετσιάνγκ).
Για τα πυρηνικά σπεύδει σε βοήθεια η Ρωσία με την κατασκευή πυρηνικών
σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι σταθμοί θα δώσουν το
απαιτούμενο πυρηνικό καύσιμο για τα πυρηνικά όπλα της Τουρκίας και τους
βαλλιστικούς πυραύλους εκτοξευόμενοι από τα γερμανικά υποβρύχια Τ214,
ενώ για το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος stealth 5ης γενιάς, σπεύδουν σε
βοήθεια οι Βρετανοί του τουρκικής καταγωγής Boris Johnson για βοήθεια.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ


https://slpress.gr/ethnika/giati-prepei-na-yparchei-schedio-kai-gia-elliniko-proliptiko-pligma/
Εθνικά
Γιατί πρέπει να υπάρχει σχέδιο και για ελληνικό προληπτικό πλήγμα
Γρίβας Κώστας
15 Σεπτεμβρίου 2020


Home » Γιατί Η Ελλάς Πρέπει Να Επιτεθεί Προληπτικά Στην Τουρκία.
ΕΛΛΑΔΑ
Γιατί Η Ελλάς Πρέπει Να Επιτεθεί Προληπτικά Στην Τουρκία.
Ανάρτηση απο Κατοχικά Νέα 20 Ιουνίου 2019
https://www.youtube.com/watch?v=xnjJ7jleSgg
#τουρκια #ελληνοτουρκικα #πατριδα
Το εν λόγω βίντεο έχει αφαιρεθεί δυστυχώς από τον YOUTUBE, γιατί πόνεσε
πολύ τους Τούρκους. Ισως κάποιος να το έχει αποθηκεύσει και να μπορεί να
το αναρτήσει εκ νέου στο YOUTUBE, έως ότου το πάρουν είδηση και το
αφαιρέσουν ξανά.

https://slpress.gr/ethnika/7-1-protaseis-politikis-gia-tis-thalassies-zones/
Εθνικά
7+1 προτάσεις πολιτικής για τις θαλάσσιες ζώνες

Καρυώτης Θόδωρος
21 Δεκεμβρίου 2019


https://www.defence-point.gr/news/dogma-eniaioy-amyntikoy-choroy-elladas-kyproy-den-apaitoyn-dekades-dis-eyro-ta-vasika
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας–Κύπρου: ΔΕΝ απαιτούν δεκάδες δισ.
ευρώ τα βασικά…
dpoint | 11/06/2020 11:44


https://www.defence-point.gr/news/to-aigaio-mporei-na-thorakistei-amyntika-choris-na-xodeytoyn-disekatommyria
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
Αιγαίο: Μπορούμε να το θωρακίσουμε αμυντικά χωρίς να ξοδευτούν
δισεκατομμύρια…
dpoint | 18/11/2018 02:01



https://www.limnosreport.gr/limnos/158339/bastion-to-s-400-tis-thalassas-se-limno-skyro-kai-kriti-kleidonei-olo-to-aigaio/
Bastion: Το «S-400 της θάλασσας» – Σε Λήμνο, Σκύρο και Κρήτη «κλειδώνει»
όλο το Αιγαίο
Από
Νατάσα Ταραράκη
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2020 10:14 πμ
Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας K-300P Bastion-P είναι το
ανάλογο του συστήματος S-400 αλλά για την εξασφάλιση απόλυτης υπεροχής
στην θάλασσα.


https://doureios.com/ellada-2021-as-valoume-stoxous-ena-elliniko-oxima-ena-fortigo-ena-uav/
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
«Ελλάδα 2021»: Ας βάλουμε στόχους ένα ελληνικό όχημα, ένα φορτηγό, ένα
UAV
Savvas Vlassis 17/08/2019


https://www.defence-point.gr/news/als-class-100-einai-to-elliniko-quot-ethniko-ploio-quot-lysi-gia-tin-eyropaiki-korveta

Main - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
Als Class® 100: Είναι το ελληνικό “εθνικό πλοίο”, μια λύση για την
κορβέτα της ΕΕ;
dpoint | 21/02/2020 09:24


https://www.defence-point.gr/news/giati-ochi-ke-ellinika-mirage-2000-5-mk2-me-pyravlous-meteor
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
Γιατί όχι και ελληνικά Mirage 2000-5 ΜΚ2 με πυραύλους METEOR;
dpoint | 17/11/2017 01:00


https://defencereview.gr/aioroymena-pyromachika-eyeliktes-oik/
Αιωρούμενα πυρομαχικά: Ευέλικτες, οικονομικές λύσεις, πραγματικοί
πολλαπλασιαστές ισχύος για το πυροβολικό
Home /Άμυνα, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/Αιωρούμενα πυρομαχικά:
Ευέλικτες, οικονομικές λύσεις, πραγματικοί πολλαπλασιαστές ισχύος για το
πυροβολικό


https://defencereview.gr/aerovironment-kai-general-dynamics-theloyn-na-pistopoiisoyn-ton/
AeroVironment και General Dynamics θέλουν να πιστοποιήσουν τον πολλαπλό
εκτοξευτή αιωρούμενων πυρομαχικών Switchblade σε τακτικά οχήματα
Home /Αμυντική Βιομηχανία/Ειδήσεις/AeroVironment και General Dynamics
θέλουν να πιστοποιήσουν τον πολλαπλό εκτοξευτή αιωρούμενων πυρομαχικών
Switchblade σε τακτικά οχήματα


https://defencereview.gr/aioroymena-pyromachika-hero-30-theloyn-oi-ame/
Αιωρούμενα πυρομαχικά Hero-30 θέλουν οι Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις
Home /Άμυνα/Ειδήσεις/Αιωρούμενα πυρομαχικά Hero-30 θέλουν οι
Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις
DefenceReview Newsroom
Άμυνα,Ειδήσεις |
26 Ιουνίου 2020 11:20


https://defencereview.gr/paroysiasi-aioroymenon-pyromachikon/
Παρουσίαση αιωρούμενων πυρομαχικών στο ΓΕΣ και τις Ειδικές Δυνάμεις
Home /Άμυνα/Ελλάδα/Παρουσίαση αιωρούμενων πυρομαχικών στο ΓΕΣ και τις
Ειδικές Δυνάμεις
DefenceReview Newsroom
Άμυνα,Ελλάδα |
9 Δεκεμβρίου 2019 11:17


https://e-today.gr/uvision-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-milrem-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-ugv-type-x-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/
UVision και Milrem παρουσίασαν το UGV Type-X με αιωρούμενα πυρομαχικά
Hero-120 και Hero-400EC
On 07/10/2020 by e-today
UVision και Milrem παρουσίασαν το UGV Type-X με αιωρούμενα πυρομαχικά
Hero-120 και Hero-400EC

https://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%8C%CE%BB%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83/
Κατευθυνόμενα πυρομαχικά όλμων: Προσιτές λύσεις μεγάλης επιχειρησιακής
απόδοσης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 29 Αυγ 2019 - 14:00


https://www.defence-point.gr/news/mporoyme-na-akyrosoyme-tin-atzenta-toy-neoy-othomanismoy-arkei-na
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
Μπορούμε να ακυρώσουμε την ατζέντα του νέου Οθωμανισμού, αρκεί να…
dpoint | 24/11/2020 16:45


https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/6976620_pros-anaflexi-o-persikos-kolpos-orkoi-gia-ekdikisi-apo-iran-synelifthi
Μέση Ανατολή 27.11.2020 - 20:18
Ενημερώθηκε στις: 27.11.2020 - 22:00
Προς ανάφλεξη ο Περσικός Κόλπος: "Όρκοι" για εκδίκηση από το Ιράν -
Συνελήφθη ένας εκ των δραστών


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6976587_se-anammena-karboyna-nato-foboi-gia-endehomeno
Ελληνοτουρκικά 27.11.2020 - 23:37
Σε «αναμμένα κάρβουνα» το ΝΑΤΟ: Φόβοι για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό
επεισόδιο
Γιώργος Μοτσάκος


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6976701_mploko-me-fregates-foyskota-me-tin-z-mak-ypobryhio-sto-oruc
Ελληνοτουρκικά 28.11.2020 - 13:57
"Μπλόκο" με φρεγάτες, φουσκωτά με την Ζ-ΜΑΚ & υποβρύχιο στο Oruc Reis -
Το πλωτό τείχος


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/939096_toyrkoi-analytes-ta-iae-tha-mporoysan-na-prosferoyn-mirage
28/11/2020
 - 15:25  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 18:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Διεθνή δημοσιεύματα: «Η Ελλάδα θα προμηθευτεί Mirage 2000-9 από τα ΗΑΕ»
Newsroom
email: info@pronews.gr


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/oplika-systimata/6976686_ellada-iae-pnigoyn-ta-shedia-erntogan-ampoy-ntampi-tha
Οπλικά συστήματα 28.11.2020 - 13:12
Ενημερώθηκε στις: 28.11.2020 - 17:52
Ελλάδα-ΗΑΕ "πνίγουν" τα σχέδια Ερντογάν: "Το Αμπού Ντάμπι θα παραχωρήσει
Mirage 2000-9 στην Αθήνα"
Γιώργος Μοτσάκος


https://www.pronews.gr/oikonomia/938740_cosco-kata-ellinikoy-dimosioy-gia-olp-kai-kroyazieroploia-me-kyvernitika-aponera
27/11/2020
 - 14:05  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 00:11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σινο-αμερικανικός πόλεμος για το λιμάνι του Πειραιά: Η αμερικανική
αντεπίθεση για να «ξηλώσουν» τους Κινέζους
Newsroom
email: info@pronews.gr


https://www.pronews.gr/ygeia/939164_oi-megales-symptoseis-ergastirio-oyhan-pfizer-blackrock-inc-soros-fund-eis-sarkan-mian
28/11/2020
 - 18:55  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 19:05
ΥΓΕΙΑ
Οι μεγάλες «συμπτώσεις» του εμβολίου: Εργαστήριο Wuhan, Pfizer,
Blackrock Inc. & Soros Fund... «εις σάρκαν μίαν»;
Newsroom
email: info@pronews.gr



https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/938748_omologia-v-kikilia-antisyntagmatikos-o-ypohreotikos-emvoliasmos
27/11/2020
 - 12:41  |  Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 20:38
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μύλος» για το υποχρεωτικό των εμβολίων: «Αντισυνταγματικός ο
υποχρεωτικός εμβολιασμός» λέει τώρα ο Β.Κικίλιας
Newsroom
email: info@pronews.gr


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6976359_katar-diasozei-ti-toyrkia-me-symfonies-mamoyth-ta-iae
Ελληνοτουρκικά 26.11.2020 - 14:51
Ενημερώθηκε στις: 26.11.2020 - 16:49
Το Κατάρ διασώζει τη Τουρκία με συμφωνίες-''μαμούθ'' - Τα ΗΑΕ στέλνουν
ενισχύσεις στην Ελλάδα
Ανδρέας Μουντζουρούλιας


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6976372_epikindyni-exelixi-oi-bretanoi-enishyoyn-tin-toyrkiki
Ελληνοτουρκικά 27.11.2020 - 08:03
Ενημερώθηκε στις: 27.11.2020 - 09:23
Επίκινδυνη εξέλιξη: Οι Βρετανοί ενισχύουν την τουρκική αμυντική
βιομηχανία
Newsroom
Βρετανοί και Τούρκοι ''κόβουν και ράβουν" σχέδια από την Μεσόγειο μέχρι
το Ναγκόρνο


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6976362_israilinos-analytis-mazi-me-ellada-iae-tha-teleiosoyme-tin
Ελληνοτουρκικά 26.11.2020 - 16:46
Ενημερώθηκε στις: 26.11.2020 - 16:47
Ισραηλινός αναλυτής: ''Μαζί με Ελλάδα & ΗΑΕ θα «τελειώσουμε» την
Τουρκία''
Γιώργος Μοτσάκος
Αλλάζουν όλα στην Μεσόγειο και Μέση Ανατολή λόγω τουρκικής
προκλητικότητας


https://www.defence-point.gr/news/iaaa-isda-paremvasi-gia-tis-nees-fregates-tin-quot-agoniodi-anazitisi-enos-neoy-averof-quot
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
ΙΑΑΑ – ISDA: Παρέμβαση για τις νέες φρεγάτες… την “αγωνιώδη αναζήτηση
ενός νέου ΑΒΕΡΩΦ”
dpoint | 25/11/2020 10:43


https://www.defence-point.gr/news/tha-doyme-indikoys-yperichitikoys-brahmos-sta-ellinika-rafale-idoy-pos
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
Θα δούμε ινδικούς υπερηχητικούς BrahMos στα ελληνικά Rafale; Ιδού πως…
dpoint | 26/11/2020 09:48


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6976325_analysi-pos-i-ellada-tha-kathilosei-tin-toyrkia
Ελληνοτουρκικά 26.11.2020 - 10:54
Ανάλυση: Πώς η Ελλάδα θα καθηλώσει την Τουρκία


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/naytiko/937849_adianoito-agorazoyn-fregates-me-idia-opla-poy-feroyn-oi-ilikias-30
25/11/2020
 - 12:41  |  Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 17:06
ΝΑΥΤΙΚΟ
Αδιανόητο: Θα αγοράσουν νέες «φρεγάτες» με τα ίδια όπλα που φέρουν οι
ηλικίας 30 ετών ΜΕΚΟ-200ΗΝ; (upd)
Newsroom
email: info@pronews.gr


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/naytiko/938246_mmsc
25/11/2020 - 22:45  |  Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2020 - 00:32
ΝΑΥΤΙΚΟ
Ζωντανή συζήτηση: Επώαση σκανδάλου MMSC - Ποιοι θέλουν να «κοντύνουν» το
Πολεμικό Ναυτικό;
Newsroom
email: info@pronews.gr


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiko-naytiko/6975922_ellinikes-fregates-i-kybernisi-prokrinei-ti-symfonia-me
Πολεμικό Ναυτικό 24.11.2020 - 13:28
Ενημερώθηκε στις: 25.11.2020 - 19:48
Ελληνικές φρεγάτες: Η Κυβέρνηση προκρίνει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ως
στρατηγική επιλογή!

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/kypros/6976189_geopolitikos-seismos-paei-kypro-i-amerikaniki-chevron
Κύπρος 25.11.2020 - 17:38
Ενημερώθηκε στις: 25.11.2020 - 18:10
Γεωπολιτικός-”σεισμός” – Πάει Κύπρο η αμερικανική Chevron


https://slpress.gr/ethnika/o-quot-profitikos-quot-chartis-toy-steit-ntipartment-gia-tin-anatoliki-mesogeio/
Εθνικά
Ο "προφητικός" χάρτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο
Αποστόλου-Κατσαρός Κωνσταντίνος
31 Οκτωβρίου 2020


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6975368_amerikanoi-analytes-proteinoyn-axona-kata-toyrkias-na
Ελληνοτουρκικά 22.11.2020 - 08:40
Ενημερώθηκε στις: 22.11.2020 - 11:05
Αμερικανοί αναλυτές προτείνουν άξονα κατά Τουρκίας: ''Να ενωθούμε με
Ελλάδα-Κύπρο & να τους ενισχύσουμε''
Ανδρέας Μουντζουρούλιας


https://slpress.gr/ethnika/synthikologisi-tis-elladas-kai-ochi-dialogo-epidiokei-o-erntogan/
Εθνικά
Συνθηκολόγηση της Ελλάδας και όχι διάλογο επιδιώκει ο Ερντογάν
Λυκοκάπης Γιώργος
13 Οκτωβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/giati-i-ellada-antidra-san-ittimeni-prin-kan-mpei-sti-machi/
Εθνικά
Γιατί η Ελλάδα αντιδρά σαν ηττημένη πριν καν μπει στη μάχη
Ραχιώτης Γιάννης
3 Σεπτεμβρίου 2020



https://slpress.gr/ethnika/synomiliti-tis-ekane-i-mpakogianni-mko-ergaleio-tis-agkyras/
Εθνικά
Συνομιλητή της έκανε η Μπακογιάννη MKO-εργαλείο της Άγκυρας!
Καραΐσκος Κώστας
26 Σεπτεμβρίου 2020


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/937379_toyrkiko-ypex-oruc-reis-pragmatopoiei-ereynes-stin-toyrkiki
23/11/2020
 - 14:08
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες στην τουρκική
υφαλοκρηπίδα - Ελάτε σε διάλογο»
Newsroom
email: info@pronews.gr


https://slpress.gr/ethnika/apo-ti-mia-pleyra-quot-galazia-patrida-quot-apo-tin-alli-quot-gkriza-patrida-quot/
Εθνικά
Από τη μια πλευρά "Γαλάζια Πατρίδα", από την άλλη "Γκρίζα Πατρίδα"!
Μακούσης Δημήτρης
27 Αυγούστου 2020


https://slpress.gr/ethnika/pos-to-dikaio-tis-thalassas-koniortopoiei-tis-toyrkikes-theseis/
Εθνικά
Πώς το Δίκαιο της Θάλασσας κονιορτοποιεί τις τουρκικές θέσεις
Καρακωστάνογλου Βενιαμίν
2 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/to-fantasma-tis-chagis-planatai-pano-apo-tin-ellada/
Εθνικά
Το φάντασμα της Χάγης πλανάται πάνω από την Ελλάδα
Καρυώτης Θεόδωρος
28 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/theloyme-i-den-theloyme-tin-chagi/
Εθνικά
Θέλουμε ή δεν θέλουμε την Χάγη;
Καρυώτης Θεόδωρος
3 Νοεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/i-ellada-eiche-apofasisei-gia-amvoyrgo-kai-ochi-gia-chagi/
Εθνικά
Η Ελλάδα είχε αποφασίσει για Αμβούργο και όχι για Χάγη
Καρυώτης Θεόδωρος
11 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/poios-noiazetai-gia-ton-charti-tis-sevillis-idoy-oi-episimoi-chartes-tis-ee/
Εθνικά
Ποιός νοιάζεται για τον χάρτη της Σεβίλλης – Ιδού οι επίσημοι χάρτες της
ΕΕ
Καρυώτης Θεόδωρος
23 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/rapsimo-ellinikis-aoz-se-toyrkika-metra/
Εθνικά
Ράψιμο ελληνικής ΑΟΖ σε τουρκικά μέτρα
Βενιζέλος Κώστας
18 Ιουνίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/pos-i-geografia-ischyos-tha-metallaxei-tin-aoz/
Εθνικά
Πως η γεωγραφία της ισχύος θα μεταλλάξει την ΑΟΖ
Γρίβας Κώστας
23 Αυγούστου 2020


https://slpress.gr/ethnika/poia-einai-i-kokkini-grammi-ton-ipa-gia-aoz-ti-prepei-na-kanei-i-ellada/
Εθνικά
Ποια είναι η κόκκινη γραμμή των ΗΠΑ για ΑΟΖ – Τι πρέπει να κάνει η
Ελλάδα
Καρυώτης Θεόδωρος
24 Οκτωβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/irthe-i-ora-gia-chorika-ydata-sta-12-milia-to-casus-belli-kai-oi-dikaiologies/
Εθνικά
Ήρθε η ώρα για χωρικά ύδατα στα 12 μίλια – Το casus belli και οι
δικαιολογίες
Σταλίδης Ανδρέας
18 Οκτωβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/pos-lynetai-to-elliniko-amyntiko-provlima/
Εθνικά
Πως λύνεται το ελληνικό αμυντικό πρόβλημα
Μπίτσιος Κωνσταντίνος
7 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/giati-prepei-na-yparchei-schedio-kai-gia-elliniko-proliptiko-pligma/
Εθνικά
Γιατί πρέπει να υπάρχει σχέδιο και για ελληνικό προληπτικό πλήγμα
Γρίβας Κώστας
15 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/elliniko-proliptiko-pligma-oi-apeiles-erntogan-to-fernoyn-sto-trapezi/
Εθνικά
Ελληνικό προληπτικό πλήγμα – Οι απειλές Ερντογάν το φέρνουν στο τραπέζι
Γρίβας Κώστας
7 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/giati-to-toyrkiko-mini-aeroplanoforo-den-synista-apeili-gia-tin-ellada/
Εθνικά
Πως το Αιγαίο μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα για το τουρκικό Πολεμικό
Ναυτικό
Γρίβας Κώστας
22 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/oi-toyrkikoi-vallistikoi-pyrayloi-i-ellada-echei-anagki-ta-quot-pyrinika-ton-ftochon-quot/
Εθνικά
Οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι – Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα "πυρηνικά
των φτωχών"
Γκαρτζονίκας Παναγιώτης
21 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/i-kinisi-quot-mat-quot-sta-exoplistika-legetai-spike-nlos/
Εθνικά
Η κίνηση ματ στα εξοπλιστικά λέγεται Spike NLOS
Γρίβας Κώστας
13 Σεπτεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/neuron-o-aoratos-polemistis-poy-tha-allaxei-ton-syschetismo-sto-aigaio/
Εθνικά
nEUROn: Ο αόρατος πολεμιστής που θα αλλάξει τον συσχετισμό στο Αιγαίο
Αδαλής Γιώργος
9 Σεπτεμβρίου 2020

https://slpress.gr/ethnika/kales-oi-fregates-alla-i-apotropi-chreiazetai-kyrios-alla-opla/
Εθνικά
Καλές οι φρεγάτες, αλλά η αποτροπή χρειάζεται κυρίως άλλα όπλα
Γρίβας Κώστας
17 Νοεμβρίου 2020

https://www.youtube.com/watch?v=Dh95mhvx4CQ
#ΒασίληςΜαρτζούκος #Μαρτζούκος #Neocleous
Βασίλης Μαρτζούκος (Ναύαρχος): Τι πρέπει να έχει η φρεγάτα που θα
αγοράσει το Πολεμικό Ναυτικό
12 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=QuK0AYhHSu8
#ΣτέλιοςΦενέκος #Φενέκος #Neocleous
Στέλιος Φενέκος (Ναύαρχος) για φρεγάτες MMSC (ΗΠΑ): Πλοία που δεν έχουν
τις απαιτούμενες δυνατότητες
14 Νοε 2020

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiko-naytiko/6975922_ellinikes-fregates-i-kybernisi-prokrinei-ti-symfonia-me
Πολεμικό Ναυτικό 24.11.2020 - 13:28
Ενημερώθηκε στις: 25.11.2020 - 19:48
Ελληνικές φρεγάτες: Η Κυβέρνηση προκρίνει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ως
στρατηγική επιλογή!
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

https://veteranos.gr/isigisi-tou-gen-gia-fregates-se-synergasia-ipa/
Εισήγηση του ΓΕΝ για φρεγάτες σε συνεργασία με ΗΠΑ
7 Νοεμβρίου 2020 Κόσμος


https://slpress.gr/ethnika/agora-fregaton-choris-amyna-periochis-ison-egkataleipsi-tis-kyproy/
Εθνικά
Αγορά φρεγατών χωρίς άμυνα περιοχής ίσον εγκατάλειψη της Κύπρου
Πουγκιάλης Χρήστος
15 Νοεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/i-pyrayliki-architektoniki-sta-nisia-poy-chreiazetai-i-ellada/
Εθνικά
Η πυραυλική αρχιτεκτονική στα νησιά που χρειάζεται η Ελλάδα
Γρίβας Κώστας
20 Νοεμβρίου 2020


https://slpress.gr/ethnika/ta-ypovrychia-foniades-dinoyn-pleonektima-sto-elliniko-naytiko/
Εθνικά
Τα υποβρύχια-φονιάδες δίνουν πλεονέκτημα στο ελληνικό Ναυτικό
Γρίβας Κώστας
22 Νοεμβρίου 2020


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/oplika-systimata/6975643_simantiki-exelixi-foniades-toyrkikon-ypobryhion-agorazei-i
Οπλικά συστήματα 23.11.2020 - 07:47
Ενημερώθηκε στις: 23.11.2020 - 11:05
Σημαντική εξέλιξη: ''Φονιάδες'' τουρκικών υποβρυχίων αγοράζει η Ελλάδα


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/937382_symvoylos-erntogan-tha-plirosoyme-xena-skylia-gia-na-mas
23/11/2020
 - 14:16  |  Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 14:24
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα πληρώσουμε ξένα σκυλιά για να μας φτιάξουν
πυρηνικά όπλα και μαχητικά αεροσκάφη»
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
email: andreopoulos@pronews.gr



https://www.pronews.gr/ygeia/937079_posoi-einai-oi-nekroi-me-koronoio-kai-posoi-apo-loipes-aities-stin-ellada-giati-den
22/11/2020
 - 16:10  |  Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 09:22
ΥΓΕΙΑ
Πόσοι είναι οι νεκροί με κορωνοϊό και πόσοι από λοιπές αιτίες στην
Ελλάδα; - Γιατί δεν ανακοινώνονται οι αριθμοί;
Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας
email: info@pronews.gr


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/937328_oi-dyo-nomoi-tis-kyvernisis-poy-ekanan-ypohreotiko-ton-emvoliasmo
23/11/2020
 - 11:45  |  Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 12:41
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι δύο νόμοι της κυβέρνησης που έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά
του Covid-19 & κανείς δεν τους αντιλήφθηκε
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
email: andreopoulos@pronews.gr

Ν4675 2020 11  ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΦΕΚ54Α ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΡΗΕΙΣΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

N4682_2020 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΦΕΚ76Α ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE

https://www.youtube.com/watch?v=Y7z7eO0Crwq
#ΣΕΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ #ΑΟΖ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ #ΤΟΥΡΚΙΑ!
Ντοκουμέντο
27 Ιουν 2020

https://www.youtube.com/watch?v=1wf125vd6D0
#ΑντώνηςΚοκορίκος #Κοκορίκος #Neocleous
Αντώνης Κοκορίκος: Στο χάρτη Μπάιντεν βασίζονται η Γαλάζια Πατρίδα και
τα 6 μίλια Γεραπετρίτη
15 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=Dh95mhvx4CQ
#ΒασίληςΜαρτζούκος #Μαρτζούκος #Neocleous
Βασίλης Μαρτζούκος (Ναύαρχος): Τι πρέπει να έχει η φρεγάτα που θα
αγοράσει το Πολεμικό Ναυτικό
12 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=QuK0AYhHSu8
#ΣτέλιοςΦενέκος #Φενέκος #Neocleous
Στέλιος Φενέκος (Ναύαρχος) για φρεγάτες MMSC (ΗΠΑ): Πλοία που δεν έχουν
τις απαιτούμενες δυνατότητες
14 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=qvBEwDrI4Mw
#IΣΡΑΗΛ #ΑΙΓΥΠΤΟΣ #ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Γεωπολιτικός-''σεισμός'': Έρχεται βιομηχανική συνεργασία
Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
15 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=NlZnY7gxv2I
#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΙΣΡΑΗΛ #ΙΝΔΙΑ
Ισραηλινοί προς Ελλάδα-Ινδία: ''Εξουδετερώστε την Τουρκία-Είναι
επικίνδυνη''
24 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=JdaeeqdeEQs
#ΑΙΓΥΠΤΟΣ #ΗΑΕ #ΓΑΛΛΙΑ
Ελλάδα, Αίγυπτος, Γαλλία & HAE ενώνονται στρατιωτικά κατά της Τουρκίας
25 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=NesdE27AjOc
#ΕΜΠΑΡΓΚΟ #ΕΝΟΠΛΕΣΔΥΝΑΜΕΙΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι Ολλανδοί ''σκοτώνουν'' τις Τουρκικές ΕΔ: ''Άμεσα εμπάργκο όπλων στην
Άγκυρα''
15 Νοε 2020

https://www.youtube.com/watch?v=747BVVlrSj8
#ΟΛΛΑΝΔΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Διπλωματικό επεισόδιο σε εξέλιξη: Χάρτης Ολλανδικής Σχολής έδειξε την
Τουρκία τριχοτομημένη
14 Νοε 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου