9 Απρ 2018

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό (Leo2HEL) και αγοράζει πυραύλους Kornet και Javelin

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΑΜΕΣΑ ΕΞΙΟΙΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝTA ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΑΦΡΙΝ) ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥΣ
(ΒΛΕΠΕ: Σύστημα ενεργητικής προστασίας Pulat για τα M60T της Τουρκίας)

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ LEOPARD 2HEL ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ KORNET ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΚΕΦΑΛΗ (TANDEM). ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ARENA, SHTORA  Ή ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ TROPHY.

ΚΕΡΒΕΡΟΣ
Βλέποντας τους αγαπημένους γείτονες, που έχουν συλλάβει και κρατούν παράνομα χωρίς δίκη και χωρίς απαγγελία κατηγοριών δυο Έλληνες στρατιωτικούς, και ταυτόχρονα η πρώτη «μπίζνα» που κάνει η Τουρκία με την Ρωσία μετά τους S-400 να είναι η αγορά επιπλέον πυραύλων Kornet (και μάλιστα «επείγουσα»), δεν μπορούμε παρά να συσχετήσουμε την αγορά αυτή με την αγορά των αντιαρματικών πυραύλων Javelin πριν λίγες εβδομάδες (η είδηση εδώ).
Καθώς όμως η γειτονική μας χώρα κατασκευάζει τους δικούς της αντιαρματικούς πυραύλους (UMTAS, και ο αντίστοιχος του Kornet είναι το UMTAS-L), εντύπωση προκαλεί η αγορά κορυφαίων αντιαρματικών πυραύλων του δυτικού (Javelin) και ανατολικού οπλοστασίου. Οι διπλές αγορές (τριπλές αν συνυπολογιστεί και η εισαγωγή σε υπηρεσία του Mizrak-U ή αλλιώς UMTAS, Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi) δείχνουν μάλλον άγχος, παρά σιγουριά. Καθώς το αρματικό δυναμικό του YPG περιορίζεται σε κάποια Toyota άντε και σε κανένα Hummer, ποιος είναι ο λόγος που οι Τούρκοι αγοράζουν προηγμένα αντιαρματικά όπλα;
Θα μπορούσε κάποιος «κακοήθης» να ισχυριστεί πως το μεγάλο άγχος των Τούρκων επιτελών είναι ίσως οι επιλαρχίες αρμάτων μάχης Leo2HEL. Καθώς αυτά τα «κακά» άρματα» που ανήκουν στο Δ’ Σώμα Στρατού, συνοδεύονται από κάτι «κακές» πυροβολαρχίες PzH-2000 και MLRS, και αν αποφασίσουν να πάνε βόλτα παίρνουν μαζί και κάτι «φιλαράκια» TOR-M1, δεν μπορεί κανείς να τα σταματήσει με… για παράδειγμα με χρήση αεροπορίας. Ούτε μπορούν να σταματήσουν με κάτι Leo2A4, ακόμη κι αν βρεθεί κανένα στην περιοχή, γιατί όσα από αυτά λειτουργούν ακόμη έχουν πάει διακοπές στο Αφρίν.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου